Tolga SAĞLAM / TRABZON, ()– TRABZONSPOR Teknik Direktörü Hami Mandıralı, 1-1 eşitlikle sonuçlanan Medipol Başakşehir maçı sonrası yaptığı açıklamada, oynanan futbolun tatmin edici olmadığını belirterek, “Bugün kazanmak için sahaya çıktık ama istediğimiz futbolu ne ilk yarı ne ikinci yarıda oynayabildik. Maalesef sonuç böyle oldu. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de, 1 puan aldık. Çalışacağız, işimiz bu" dedi.

Teknik Direktör Hami Mandıralı maç sonu yaptığı basın toplantısında oynanan futbolun kendilerini ve camiayı tatmin etmediğini ifade ederek, "Bugün kazanmak için sahaya çıktık ama maalesef istediğimiz futbolu ne ilk yarı ne ikinci yarıda oynayabildik. Maalesef sonuç böyle oldu. Kazanabilirdik de kaybedebilirdik de. 1 puan aldık. Çalışacağız, işimiz bu. Niye burada olduğumuzu ve işimizin çalışmak olduğunu biliyoruz. Mevcut kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu maçta bu kadardı. Oynanan futbol ne bizi ne de camizamızı tatmin etmedi” dedi. Gelecek sezonda takımın başında olacakmış gibi çalıştığını belirten Mandıralı şöyle konuştu:
"İkinci yarıda Trabzonspor’la 1 yıllığı opsiyonlu olarak anlaşmıştık. Şahsım adına ne olacak bilmiyorum. Biz gelecek sezon da çalışacakmışız gibi kendimizi hazırlıyoruz. Oyuncu kadrosuyla ilgili scout ekibi kuruldu. Onlar oyuncular izliyor, bizde fikirlerimizi söylüyoruz. Trabzonspor mutlaka kabuğunu değişmeli. Yarışmacı olmak için sahanın her yerinde olmalısınız. Bu sene bunun sorununu yaşıyoruz."

Mandıralı, Başakşehir maçında sakatlanan Ramazan ile ilgili olarak ise, oyuncunun omuzunda çıkık olduğunu maçta burnuna darbe alan Özer'in ise çekilecek MR'nın ardından durumunun netlik kazanacağını söyledi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, kazanmaya yakın olan tarafın kendileri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Öncelikle bugün 10 Nisan polis haftası. Polislerimizin haftasını kutluyorum. Ülkemizin yaşadığı süreçte onların sorumlulukları fazla. Maça gelecek olursak, Rakibimizin çok önemli boşlukları vardı. Kenarda ve merkezde boşluklar veriyorlardı. Özellikle son 4 maçın 3’ünü duran toptan kazanmıştılar. Duran top organizasyonları da bizim için önemli çözüm noktasıydı. Oyunun başında da biz duran toptan öne geçtik. Sonrasında daha dikkatli ve topa sahip olabilirdik. Çok top kaybettik. 3 tane rakip kalecinin kurtardığı önemli pozisyonlar var. Belki oyunu daha erken koparabilirdik. İlk yarı oyun anlamında tatmin olmadık. Çok pozisyon vermedik. Duran topun devamından golü yedik. İkinci yarı oyun tamamen bizim elimizdeydi, rakip bizim ceza sahasına girmedi. Paslarda, çıkışlarda yanlış tercihler yaptık. Kazanmaya yakındık. Çok keyifli bir maç olmadı. Avrupa hedefimiz devam ediyor. Trabzonspor’u yaklaştırmadık. Deplasmandan puanla dönüyoruz. Trabzonspor’un boyu ligin en uzun takımlarından birisi. Çok boşluk veriyorlar. İkinci yarı tamamen oyun bizim elimizdeydi ama yine tercihleri yanlış kullandık. Girdiğimiz pozisyon, yanlış orta veya top kayıpları yaşadık. Oyun kalitesi yoktu."

Ligde kalan 6 haftalık süreçte kazanmaya devam ederek, yukarıya yaklaşmaya çalışacaklarını dile getiren Avcı açıklamalarını “Ligin ikinci yarısında 7 beraberliğimiz var. Bunların çoğunda galibiyete yakın olan taraftık. Bugün de öyle görünüyordu. Tabiki üzgünüz ama Trabzonspor büyük bir camia. Oyuncu kalitesi var. Trabzon deplasmanında 1 puanla dönüyoruz, cebimize koyacağız” diyerek noktaladı.