Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında, bir radyo kanalının canlı yayın programına telefonla katılarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle açılan davada çıkarılan "yakalama" kararı, aynı gün kaldırıldı.
Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. duruşmaya, tutuksuz sanık İbrahim Hacıosmanoğlu ve avukatı katılmamış, Hacıosmanoğlu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ, BERAATİNİ TALEP ETTİ

Tebligatın kendilerine ulaşmadığı gerekçesiyle duruşmaya gelmediği öğrenilen Hacıosmanoğlu ve avukatı Fuat Göktaş, akşam saatlerinde mahkemeye gelerek ifade verdi.
Aziz Yıldırım'a hakaret etmediğini belirten ve suçlamaları reddeden Hacıosmanoğlu, beraatini talep etti. Hacıosmanoğlu, savunmasını içeren bir dilekçeyi de mahkemeye sundu.

MAHKEME YAKALAMA KARARINI KALDIRDI
Mahkeme de, tutuksuz sanık Hacıosmanoğlu'nun ifade verdiği gerekçesiyle hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti.

2 YIL 8 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 14 Haziran 2013 tarihinde telefonla katıldığı bir radyo kanalı programında, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik hakaret içeren cümleler kurduğu belirtildi.
Hacıosmanoğlu hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçlamasıyla 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.