SPOR Toto Süper Lig'de üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla alt sıralara gerileyen Trabzonspor, yarın deplasmanda Kayserispor ile oynayacağı maçı kazanıp kötü gidişata son vermeyi ve yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Ligde geride kalan 12 haftada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi alan, oynadığı son 4 lig maçından galibiyet çıkaramayan Trabzonspor, Kayserispor deplasmanında galibiyet özlemine son verip çıkışa geçmek istiyor. Büyükşehir Belediye Kadir Has Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak olan karşılaşmayı hakem Serkan Çınar yönetecek.

MEHMET VE OKAY DÖNÜYOR

Bordo mavililerde Ogenyi Onazi’nin kart cezalısı olması nedeniyle teknik direktör Ersun Yanal kadroda zorunlu değişikliğe gidecek. Deneyimli teknik adamın, ligde son oynanan Gençlerbirliği maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyen ve cezasını tamamlayan Mehmet Ekici ile Okay Yokuşlu’ya Kayserispor karşısında ilk 11’de şans vermesi bekleniyor.

KAYSERİSPOR İLE 47'NCİ RANDEVU

Bu arada Trabzonspor ile Kayserispor, yarın Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynayacakları maçla birlikte 47’inci kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 46 maçta Trabzonspor’un 25, Kayserispor’un 12 galibiyeti bulunuyor. 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 66 gol atarken, kalesinde 43 gol gördü.

4 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak Trabzonspor’da 4 isim sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bordo mavililerde 3’er sarı kartı bulunan Durica, Bero, Aytaç ve Zeki, yarınki maçta da sarı kart görmeleri durumunda ligin 14’üncü haftasında Trabzonspor’un Adanaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. Bu sezon ligde 44, kupada 11 olmak üzere toplam 55 sarı kart gören bordo mavililerin teknik heyeti, futbolcuları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.