Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kardemir Karabükspor’u 3-2 yendikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, kazanma arzusunu son dakikaya kadar bırakmayan oyuncularını kutladı.

Ligin mücadele düzeyi en yüksek maçlarından birini izlediklerini, karşılaşmanın yönetiminin hakem açısından da kolay olmadığını vurgulayan Yanal, şunları söyledi:

“Mücadelenin üst düzeyde olması dolayısıyla hakem de çok düdük çalmak zorunda kaldı. Rakibimizin olağanüstü iştahı, maç kazanma arzusu vardı. Yılmaz hocayı kısa bir süre içerisinde takımı bu psikolojiyle sahaya çıkardığı için kutlamak gerekiyor. Umarım bundan sonra da aynı motivasyonla devam ederler. Biz, zaman zaman buna karşılık verdik. Karşılık verdiğimiz dakikalarda stratejik yerlerdeki kartlarla biraz oyundan uzak kaldık. Rakibimizin organize çıkışlarında karşılık veremediğimiz dakikalarda zor anlar yaşadık. Oyuncularımı kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutluyorum. Bireysel katkıya da ihtiyacımız olduğunda Mehmet’in, Cardozo’nun ve Deniz’in katkılarıyla güzel dakikalar da yaşadık. Oyuncularımı kutluyorum. Bu kazanma arzusunu bundan sonra da çok daha yüksek şekilde devam ettirmek gerekiyor çünkü daha zorlu mücadeleler göreceğiz. Birkaç oyuncumuzun katkısıyla uzun zamandır tam olmadığımız kadroyu umarım sezon sonuna kadar devam ederiz.”

CONSTANT AÇIKLAMASI

Yanal, Constant'ın kadroda olmamasıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Disiplinsiz hareketleri nedeniyle savunmasını istedik. Çarşamba günü yönetime sunacağız, onlar da karar verir. Disiplinsizlik kavramı genel bir kavram. O da bu genel kavramda oldukça disiplinsiz bir oyuncu. Sadece bana karşı değil. Trabzonspor'un oyuncusu böyle olmamalı.”

VURAL: BU EMEĞİN KARŞILIĞI EN AZ BİR PUAN OLMALIYDI


Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, Trabzonspor’un ligin evinde kazanan, puan alabilen ilk üç takımından biri olduğunu vurgulayarak, “Kolay değil böyle bir pozisyonda oynamak. Fakat onların da puana ihtiyacı var. İç dinamikleri iyice bozuldu. Takım içindeki gerginlik ortada. Hedef saptanmış, bu hedef için hakikaten büyük fedakarlıklar yapılmış. Böyle bir rakiple oynadık. Ben çocuklarıma şunu söyledim; bırakın onlar kendi sorunlarını kendileri yaşasınlar. Biz ne yapacağımıza bakalım. Geçen hafta Salı günü başladım. 9 antrenman yaptık. Biz her gün 1.5 saate yakın da teori yaptık. Bunun karşılığı, geriye dönüşü çabuk oldu. Futbol detaylarla kazanılıyor, detaylarla kaybediliyor. Oyunun bitmesine 7 dakika vardı ve 2-1 öndeydik. Geriye çekildik, bunu yapmamamız gerekirdi. Ortada faul yaptık, kenarda faul yaptık. Üzülüyor insan tabi. En azından bu emeğin karşılığında bir puan alabilseydik iyi olurdu. Burada alacağımız bir puanın ardından, önümüzdeki hafta gelen rakibimizi de yenseydik, onları geçebilirdik. Bu fırsat kaçtı” dedi.

TARAFTARA ÇAĞRI

Vural, taraftarlara da önümüzdeki maçlarda takımı yalnız bırakmamaları çağrısı yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karabükspor, böyle önemli bir rakibi karşısında böyle güzel bir oyun sergiliyorsa, bunun sonucu kesinlikle ligin altında kalarak ödüllenmez. Buradan kendi taraftarlarıma rica ediyorum. Bizim stadımız 11 bin kişi alıyor. Hepsi gelsin. Hep beraber güzel futbol oynayan takımlarını desteklesinler. Ben başaracağımıza inanıyorum. Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursa gibi büyük takımlarla dışarıda oynayacağız. Onlardan kazanacağımız puanlar çok önemli ama rakiplerimizin hepsi bize geliyor. O yüzden ev sahibi takım olarak taraftarlarımız bize destek olmalı. Futbolcularım maçtan sonra içeride çok üzüldüler. Bundan sonrasıyla ilgili de çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Trabzonspor’u kutluyorum. Bir tarafım üzüldü, bir tarafım sevindi. Çünkü benim bir takımım burası da. Onların başarılı olması beni mutlu eder. Ama tabi Karabük ekmek yediğimiz yer. Burada da bir emek veriyoruz. İnşallah ligin güzel takımını ligde tutmak hedefini yerine getiririz. Güzel bir gösteri yaptık hep beraber. Seyredenleri bayağı heyecanlandırdık.”

MEHMET EKİCİ: FRİKİKLERE ÖZEL ÇALIŞIYORUM

Trabzonspor’un Kardemir Karabükspor karşısında aldığı üç puana 2 gol ve bir asist ile büyük katkı yapan Mehmet Ekici, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Gerçekten çok zor bir maç oldu. Buradan takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sonuna kadar kendimize güvendik, savaştık ve hak ederek aldık maçı” dedi.
Ekici, attığı gollerle ilgili olarak ise, “Takım arkadaşlarımın attığım gollerde çok büyük katkısı var. Son attığım golde bana barajı iyi açıp, kalecinin önünü iyi kapattılar. Ben de o köşeyi değerlendirerek, vurdum gol oldu. Her antrenmandan sonra frikikler için özel olarak çalışıyorum” diye konuştu. Ekici, bir gazetecinin, “Her serbest vuruşta artık taraftarların gol beklentisi var. Bu senin için baskı oluşturuyor mu?” şeklindeki soruya ise, “Maçın içerisinde olduğumda sadece maça adapte oluyorum ve etrafa fazla bakmıyorum” yanıtını verdi. Ekici, takım olarak bundan sonraki süreçte toparlanacaklarına inandığını da ifade ederek, “Bu kadar maç oynamak kolay değil. Bu sezon çok maçlar yaptık. Avrupa ligi olsun, kupa olsun ama şimdi biraz hafifledik. Yoğun maçlar nedeniyle antrenmanlarda detayları çok çalışamadık. Ama şimdi detayları çalışacağız ve çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

AHMET İLHAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Son 6 dakikada yedikleri gollerle Trabzonspor’a 3-2 mağlup olan Kardemir Karabükspor’da futbolcular karşılaşmanın ardından büyük üzüntü yaşadı. Ahmet İlhan maç sonu saha içinde gözyaşlarını tutamazken, Trabzonsporlu futbolcular tarafından teselli edildi. Bordo – mavililer, rakiplerini yerden kaldırdı ve soyunma odası girişine kadar kendisine eşlik etti.