TRABZONSPOR kaptanı Onur Recep Kıvrak, Eskişehirspor maçında verdiği penaltı kararı ile eleştirilen hakem Halis Özkahya ile Fenerbahçe maçının ardından Trabzon'u hedef alan kişilere tepki gösterdi. Trabzon’la ilgili bir takım olayların yanlış lanse edildiğine dikkat çeken Onur, "Benim şehrim güzel bir şehir. Terörist arıyorsalar dağlara çıksınlar" dedi.
Eskişehirspor-Trabzonspor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Trabzonspor kaptanı Onur Recep Kıvrak, hakem hatalarına sert tepki gösterdi. "Artık takım olarak, camia olarak bu tür şeylere alıştık" diyen Onur Recep Kıvrak, "Pozisyonun penaltı olduğunu düşünmüyorum. Orta hakem de penaltı vermedi ama yan hakem penaltı noktasını işaret etti. Her hafta aynı pozisyonları yaşıyoruz ama bize o pozisyonlarda penaltı verilmiyor" diye konuştu.
ALLAH’IN ADALETİNE İNANIRIM
Fenerbahçe maçından sonra Trabzon’la ilgili bir takım olayların yanlış lanse edildiğine dikkat çeken Onur, şöyle konuştu:
"Bizim şehrimiz çok güzel bir şehir, insanımız çok güzel insan. Bizim insanlarımız bayrağına da, takımına da, şehrine de, ülkesini de sahip çıkar. Hemen linç operasyonuna geçildi, hatta ileri gidilip 'terörist' denildi. Bu kadar kolay olmamalı. Trabzon bu ülkenin en milliyetçi şehirlerinden biridir. Orada yaşamayanlar bu şekilde rahat konuşabiliyorlar. 9 yıldır Trabzon’dayım. O şehirle yaşıyorum. İnsanların gözünde bunu nasıl büyüttüler bilmiyorum ama bunu yapanların da bu işte parmağı olduğunu biliyorum. Süreç çok eskiye, 2010-11 yılına kadar dayanıyor. Bugün kazanmayı çok istedik, olmadı. Maalesef yine bir penaltı çalındı. Sadece Allah’ın adaletine inanırım ve o adaleti bekleyeceğim. İnşallah dualarımız kabul olur. O adaleti görmek istiyorum. Biz 2011 yılında çok çektik. Takımımızın dağılmasındaki en büyük sebeplerden biri budur."
TERÖRİST ARAYAN DAĞA ÇIKSIN
Şehir olarak, camia olarak, taraftar olarak zor bir duruma düştüklerine dikkat çeken kaptan Onur Recep Kıvrak, açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:
"Hak edilen maalesef elimizden alındı, çalındı. Onu içime sindiremiyorum. Maç kazanırsın, kaybedersin, hakem hata yapabilir. Önemli değil. İnsanlar 2011 yılında kaldınız diyorlar. Evet, orada kaldık ama hatırlarsanız burada Eskişehir maçında bir taraftarımız hayatını kaybetmişti. ‘Bizi yine şampiyon yapmayacaklar’ deyip ve vefat etmişti. Gittiği yerde huzurlu olsun diye kazanmayı çok istemiştik ama olmadı. Trabzon, yürekleriyle duran, oynayan bir topluluk, küçümsenecek bir camia değil. Trabzon milliyetçi bir şehir, bayrağını seven bir şehir, bayrağı için canını verecek bir şehir. Terörist lafına kesinlikle katılmıyorum. Eğer terörist arıyorlarsa gidip dağlardan onları indirsinler. Trabzon, vatanına tam anlamıyla sahip çıkan bir şehirdir."
TRABZON GERİLDİ
Bu arada, Trabzonspor Asbaşkanı Dr. Ahmet Çubukçu da, Eskişehir- Trabzonspor maçında hakemlerin verdiği penaltı kararına sert tepki gösterdi. Sezon başından buyana yapılan hakem hatalarının camiayı gerdiğine dikkat çeken Çubukçu, maçın ardından yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:
“Trabzon’u bu kadar gündemde tutmak, Trabzon şehrinde infiale yol açacak bu kadar provokasyonluk yapmak gerçekten üzücü. Anadolu’daki bir futbol takımının taraftarını bu kadar germenin bir cevabı olması lazım. Varsa bunu cevaplayabilecek biri çıksın, söylesin. Artık gerçekten anlam veremiyoruz. Trabzon üzerinde bu kadar oyunlar oynamanın bir sebebi var ve biz bunu bilmiyorsak, bize biri çıksın söylesin. Trabzon’da 33 yıldır bu kulübün etrafında dolaşan biri olarak, üyesi olarak söylüyorum. Böyle bir gerginlik daha önce hiç görmedim. Bu takımın tarihinde 7 şampiyonluğu var. 2010-11’de çalınmış, verilmemiş bir şampiyonluğumuz var. Gerçekten üzülüyorum. Trabzon’u bu ülkenin gündeminden çıkarmak için artık kim ne gerekiyorsa yapsın. Birileri bizi gündemde tutuyorsa, gelip açıklasınlar. Kimse kapılar arkasında konuşmasın. Buradaki halkın artık haklı bir isyanı var. Yeter artık, gerildik. Yazıktır, günahtır."
HAKEMLERE TEPKİ
Yerel gazeteler, Eskişehirspor-Trabzonspor maçının ardından karşılaşmada tartışmalı bir penaltı kararına imza atan hakemlere tepki gösterirken, bordo mavililerin ortaya koyduğu futbolu da eleştirdi. Karadeniz Gazetesi, 'Bari 2 dakikada hakem olun', 'Sezon başından bu yana alın terimiz çalınıyor, birileri kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi', '2 dakika düşün adı altında eylem planlarını hayata sokuyor. Hakem rezaletinin yeni versiyonu Halis Özkahya ile Eskişehir’de sahnelendi' başlıklarını kullandı. Taka Gazetesi, 'Ahımız var', 'Türkiye’de futbol Trabzonspor’a karşı oynanan bir oyun haline geldi', 'Bu kirli düzen nasıl değişecek?' ifadelerine yer verdi. Günebakış Gazetesi ise '2 dakikada katlettiler', 'Vicdansızlar, eyyamcılar, emek hırsızlığı yapanlar Eskişehir’de de sahnedeydi. Hepinizi Allah’a havale ediyoruz' başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Sonnokta Gazetesi de 'Kahır günleri!', 'TFF’si, MHK’si, hakemler yetmedi, bir de ruhsuz futbolcular eklendi. Allah sabır versin' başlıklarıyla maçı yorumladı. Ekspres Gazetesi ise 'Trabzonspor’un mecali yok, hakemlerin vicdanı yok', 'Türkiye’de futbol ölmüş, ağlayanı yok', 'Trabzonspor kötü oynadı ama yenilgiyi hak etmedi. Skoru yine hakemler belirledi. Bu sezon net penaltıları çalınmayan bordo mavililer, zorlama bir penaltıya boyun eğdi' ifadeleriyle haberi manşetine taşıdı. İlkhaber Gazetesi de 'Bitsin artık bu işkence', 'Arma için' dedik olmadı, 'forma için' dedik olmadı, 'kendiniz için' dedik olmadı, 'gururunuz ve onurunuz için' dedik olmadı, 'camia için' dedik olmadı, 'taraftar için' dedik olmadı, '2010-11 için' dedik o da olmadı. Trabzonspor Eskişehir’e de yenildi' başlıklarını kullandı.

FOTOĞRAF