TRABZONSPOR teknik direktörü Vahid Halilhodziç, oyuncusu Kevin Constant'la tartıştığı iddiasını sert dille yalanladı, "Bir şey olmuş olsa, zaten biz saklayamayız. Trabzonspor’un içinde ve etrafında o kadar ispiyon var ki, bu konuda ünlü şirketleri bile geçerler" dedi.
Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda oynayacakları Legia Varşova maçı için Avni Aker Stadı'nda Kevin Constant'la basın toplantısı düzenledi. Önce Constant ile aralarında çıktığı iddia edilen tartışmayla tonuya değinen Halilhodzic, basın mensuplarına kimin bilgi verdiğini bilmediğini ifade ederken şunları söyledi:
"Bu konu hakkında bir çok yalan haberler yazıldığını duydum. Bir dahaki sefer daha detaylı inceleyin ve doğru haberlere ulaşın. Gerçeğe girmek isterseniz tabii ki, hocaya soruyu sormanız gerekir. Bunları hoca haricinde konuşan farklı insanlar, farklı kişiler olursa bu ne Trabzonspor, ne de benim için doğru değildir, saygısızlıktır. Bir dahaki sefer bir şey yazmadan önce konuya hakim ve bilgili insanlara sormanızı tercih ederim. Bazı insanlar tabii ki bu yalan haberleri yazmanızdan hoşlanıyordur. Ama bilmeniz gerekir ki bu kulübü seven bir çok insan gerçeklerle bilgilendirilmek zorundadır. Bundan sonra da karşılıklı birbirimize saygıdan ötürü siz sorularınızı Vahid Hoca’ya sorun. Vahid Hoca da size asla yalan söylemez. Doğruları söyler."
"DROGBA'YI DEĞİŞTİRDİYSEM, CONSTANT’I NEDEN DEĞİŞTİRMEYEYİM"
Kevin Constant’la arasında geçenleri de anlatan Vahid Halilhodziç, şöyle devam etti:
"Gerçeği anlatayım size. Constant’ın geçenlerde bir maçta ilk yarıdaki performansından memnun değildim. Benim görevim hataları söylemek ve kararlar almak. Onun hatalarını düzeltmek de benim rolüm olduğu için konuştuk. (Hocam benim şu mevkide oynamam daha verimli olur) diye aramızda sohbet geçti. Ama bu tamamen hocayla oyuncu arasında taktik bir sohbet. İlk yarıdaki performansı beni tatmin etmediği için devre arasında oyuncuyu değiştirdim. Biliyorsunuz ben çok titiz bir hocayım. Taktik konularda aldığım kararlarda çok titizimdir. Hatta bir seferinde Didier Drogba'yı değiştirdim. Didier Drogba'yı değiştirmişsem, Constant'ı neden değiştirmeyeyim? Tesislerimizde yaptığımız her taktik idmana gelseniz, şu yorumu çıkarırsınız; ben her oyuncuyla kavga ediyorum. Ama bunun skandal veya bir problem varmış gibi size yansıması doğru değil. Çünkü biz yoğun ve titiz çalışırız. O yüzden aramızda böyle taktik konularda hararetli sohbetler olabilir. Hatta duydum ki, benim Kevin’e tokat attığım yönünde bir bilgi, başka bir ülke medyasına sızmış. Bu durum beni pek şaşırtmıyor. O ülkede böyle bir yalan haber yayıldıysa burada da sizin böyle yalan haberler yazmanız beni şaşırtmıyor. Bir dahaki sefer tam anlamıyla doğru bilgiye ulaşmak istediğiniz zaman direk bana ulaşın. Ben size sorun olmadan yanıtları veririm."
"İSPİYON VAR"
Halilhodziç, kulüp içindeki bilgilerin dışarıya sızmasından da şikayet ederek, şu ifadeleri kullandı:
"Bir şey olsa zaten Trabzon’da bir şey saklayamayız. Trabzonspor’un içinde ve etrafında o kadar ispiyon var ki, bu konuda ünlü şirketleri bile geçerler. Siz sayın gazeteciler şunu bilin, Vahid hoca hiçbir zaman hiçbir şeyi saklamayacak, gizlemeyecek. Aranızda ben bunu söyleyince gülümseyenleri görüyorum. Demek ki doğru işi yapıyorum. Bulunduğum ortamı iyi bildiğim için doğru yaptığıma inanıyorum."
"SOYUNMA ODASI BİZİM ÖZELİMİZ"
Halilhodziç, ''Kulüp içindeki ispiyoncuları temizlemeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:
"Ben bunun için gelmedim. Kulübün içinde neler olduğundan, her şeyden iyi haberdar olduğunuzu biliyorum. Dünyanın her kulübünde hiçbir şeyi gizli tutamazsınız. PSG, Real Madrid, Barcelona’da da böyle. Öyle bir an oluyor ki bilgiler sızıyor. Siz de mesleğinizi yapıyorsunuz. Tabi biliyorum ki yöneticiler, oyuncular, hocalar arasında sizin arkadaşlarınız var. Benim sevmediğim şey nedir biliyor musunuz? Soyunma odası. Soyunma odasında oyuncuyla hocalar arasında değişik bir şekilde hararetli sohbet ve iletişim olur. Oradaki kendi ailenizin içindeki, özel paylaştığımız konuların medyaya sızması hoş bir şey değil. Hoşlanmadığım bir şey daha; oklar bana dönük olduğu için, benim üzerimden yapılan yalan haberler. Eleştirilebilirim ama yalanlarla eleştirilmeye itirazım var. Kısaca soyunma odamızda kendi gizli bölümlerimizdeki özel anları dışarıya sızdıran insanlardan hoşlanmıyorum, bu durumdan hoşlanmıyorum."
"BİRAZ DAHA SABIR"
Halilhodziç, takımın ligde ve Avrupa kupalarında farklı oyun şekliyle mücadele ettiğiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
"4 maçın sonunda en kötü istatistikler bizde. Defansif olarak takım çok iyi oturdu. Oyuncularım yeterince görevini yerine getiriyor. Rakipler pek fazla fırsat da bulamıyor. Defansta sağlam olduğumuz için Kasımpaşa maçına kadar rakipler fırsat bulamıyordu. Golü attık, sonra takım her şeyi bıraktı. Kasımpaşa üzerimize geldi. Sorunumuz ileriye dönük oyun. Çok defansif oynadığımız yönünde eleştiriler var. Cardozo, Yusuf, Mehmet, Soner, Sefa. 3 forvet ve ofansif orta saha oyuncusu saydım size. Bunlar hücuma dönük oyuncular. Kağıt üzerinde hücum oynuyoruz. Ama bunu sahaya yeterince yansıtamıyoruz. Problem burada. Bunlara rağmen her maçta 5–6 net fırsat yakaladık. Bitiremediğimiz net fırsatlar vardı. En büyük sorununuz hücumda aktif olmak. Çok çalışmamız gerekiyor bunu geliştirmemiz için. Benim de eski bir forvet olarak hücuma hassasiyetim var. En son Trabzon’a gelmeden önce çalıştığım yerde de sıkıntılar başta aynıydı. Dünya Kupası’nın sonunda Cezayir Milli Takımı’nın forvetleri 7’inci sıradaydı. Maç başına gol oranımız 2’iydi. Biraz daha çalışmaya ve zamana ihtiyacımız var. Biraz daha sabır."
"ZOR MAÇ OLACAK"
Vahid Halilhodziç, yarınki Legia Varşova maçıyla ilgili olarak da şu değerlendimede bulundu:
"Avrupa Kupası’nda süper bir yol çizdik. 'Başarı' dedim. Şimdiye kadar takım başarı sergiledi. Ama yarın gruptaki muhtemel en iyi takıma karşı oynuyoruz. İzledim takımları. Onlar geçen yılla aynı oyuncular ve aynı taktik. Bizimki çok farklı, Bir süre zor olacak yine. Hep birlikte çok çalışıyoruz. Takımda, çalışanlarda, tesislerimizdeki ortam ve neşe çok iyi. Ama herkes de mutlu olamıyor tabi. Ben de sabırsızım, siz de. Ben mesleğimi çok seviyorum ve çalışıp meyveleri toplayacağız. Ufak tefek sorunlar olur tabi ama biz aramızda çözmeye çalışıyoruz. Gerçek bir takım. Her anlamda takımı oturtmuşlar. Bizim için çok zor bir maç olacağını söyleyebilirim. İlk maçtaki galibiyetimizin ardından şimdi korkmadan ikinci maçı da çok iyi şekilde atlatmalıyız. Bunu sadece lafta değil sahada göstermemiz gerekecek. Bu aralar ofansif yönde sıkıntılarımız var. Umarım yakın zamanda bazı oyuncularım daha fazla üzerlerine sorumluluk alır ve bunu düzeltir."
Halilhodziç, sakat oyuncularla ilgili bilgi verirken de şöyle dedi:
"Bosingwa iyi. Bir haftadır bizimle çalışıyor. Yatabare ise dün takımla çalıştı. Muhtemelen listede olacaklar. Oynatır mıyız veya sonradan mı oyuna sokarım bilmiyorum. Bir çok şeye bağlı. Şunu çok iyi bilin. Yatabare geldiğinden beri bizimle birlikte iki idman yaptı. 3 gün sonra milli takıma gidecek ve 14 gün daha yok. Nelerin zor olduğunu anlayın. Bunlarla mücadele etmek zorundayım. Eminim ki ofansif yönden takımım daha iyisini yapmak zorunda ve yapacak."
CONSTANT: "PATRON HOCA"
Kevin Constant ise Halilhodziç’le aralarında geçen konuyla için, "Aramızda bir sıkıntı yok. Devre arasında taktiksel anlamda bir şeyler paylaştık. Ama bu bir patlama veya kavgayla bitmedi. Patron hocamızdır. Kararları o alır ve biz saygı duyarız. Böylesi haberler gerçeği yansıtmıyor" açıklamasında bulundu. Constant, maçla ilgili olarak şunları söşledi:
"Bizi yarın çok önemli bir maç bekliyor. Gruptan çıkma adına önemli bir maç. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Biz de çok iyi hazırlandık. Elimizden gelen her şeyi kazanmak için sahaya koyacağız. Lig olsun, Avrupa kupası olsun farklı bir yarış. Avrupa kulvarı performansınızı çok açık ve net şekilde yükseltmenizi istiyor. Biz de profesyonel futbolcu olarak hem lig hem de Avrupa turnuvalarında yüzde yüz sergileyip performansımızı her zaman yüksek tutmalıyız. Geçen yıl Avrupa Ligi’ nde Trabzonspor güzel bir performans sergiledi. Umarım bu sene geçen senekinden daha ileriye gidebiliriz."
MUHTEMEL KADRO
Trabzonspor'un Legia Varşova muhtemel kadrosu şöyle:
Onur– Bosingwa, Belkalem, Papadoupulos, Musa, Medjani, Salih, Constant, Sefa, Yusuf, Cardozo
SAKAT: Özer, Mustafa, Aykut

FOTOĞRAF