ZİRAAT Türkiye Kupası H Grubu ilk hafta karşılaşmasında Gümüşhanespor’a 2-1 mağlup olan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal, sürecin hep böyle devam etmeyeceğini belirtti, kulübün başarılı sonuçlara imza atarak iyi işler yapacağına inandığını söyledi.

ERSUN YANAL: “SÜREÇ HEP BÖYLE GİTMEYECEK”
Futbolun ilginç bir akşamını daha Trabzonspor’da yaşadıklarını belirten Yanal, şunları söyledi;

“Ülkemizde futbolun acımasız gerçeklerinden biri sonuçtur. Bugün sonucun ne kadar güçlü bir ruh ve karakter olduğunu ve skora bağlı sonucun haklılığını yaşadık. Biz hem futbolda gelişmek, hem oyuncu yetiştirmek, hem de yeni bir takım kurarak bu yarışın içerisinde olabilmek adına mücadele ediyoruz. Geçmişten de kaynaklanan problemlerle birlikte oldukça zor bir dönemdeyiz. Bir türlü skoru bizi geliştirecek rahatlığa ulaştıramadık. Bugün de bir kopyasını yaşadık. Belki aynı kademe bulunmayan bir takımla oynasak da, yine diğer maçlardan farkı olmayan, pozisyon için her türlü atağı yapan bir takımın skoru üretmek konusunda oldukça problemli olduğunu gördük. Kalemizi bulan toplarla golü de yedik. Bu zaman dilimi böyle geçmeyecek. Bu dönemde oynayacağımız çok önemli maçlarda da bu oyuncular olacak. Bu oyuncular bu durumun üstesinden gelmek zorunda. İçeride kendilerinin de isteğiyle yaptığımız görüşmede, önümüzdeki maçların da önemli olduğunu hatırlattık. Futbolcularımız da durumun farkındalar. Trabzonspor’u bu girdaptan hızlı bir şekilde çıkaracak olan futbolcular ve biziz.”

“BAŞARAMAYACAK BİR TABLONUN İÇİNDE OLMADIM”
Trabzonspor’un içinde bulunduğu duruma bir günde gelinmediğini aktaran Yanal, şöyle devam etti;

“Bu işin başladığı yer daha öncesi. Kullanılamayacak kadar deformasyona uğramış bir kadro bütünlüğünden söz etmek lazım. Bunların dağıtılması yeni kadro kurulması oldukça zor bir iş. Biz oyuncu almayı istedik ama alamadık. Buradan çıkabilecek bilgiye, beceriye ve deneyime sahibiz. Bu fırsat önümüzde var. Bu çok uzun zamandır biriken bir enerjinin karşılığı. Bu bir günde olmadı. Asla başaramayacak bir tablonun içinde olmadım. Trabzonspor’da şu anda uygulamak istediği felsefe Türkiye’nin ihtiyacı olan düzenin geçilmeye uygun en alt sınırından başlanan yer. Bu bir fırsat ve bunu yapabilecek deneyime de sahibim. Tercih edilen yöntemler zaman zaman istenilen sonucu vermeyebiliyor. Biz insanı yönetmiş oluyoruz. Bize avantaj sağlayacak sonuçlar alamadık. Bizim gibi takımlar bu tür sonuçlara alışık olmadığı için de böyle bir travma yaşıyoruz.”

“TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ SORUNU ÇÖZMEYECEK”
Sorunun teknik direktör değişikliğiyle çözülmeyeceğini aktaran Ersun Yanal, “Benim olup olmamam sorunları çözmeyecektir. Bu teknik olarak bir doktorun yapacağı operasyonla düzelecek bir iş değil. Bu komple yapılacak bir iş. Çözümü teknik direktör operasyonu olarak görmek bence yanlış. Olayı global görmek gerekiyor. Ligin en çok şut atan ve orta yapan ikinci takımıyız. En çok şut isabet ettirenlerin orta sırasında, skora çevirmede ise en başarısız takımız. Oynadığınız oyunun karşılığını almıyorsunuz. Şikayet etmek, oyuncularımı zan altında bırakmak istemiyorum ama bu zaman diliminde ayakta kalmak hakikatten zor. Trabzonspor konusunda ben çok hassas davranıyorum. Burası futbolun Türkiye’deki önemi anlamında da çok önemli bir yer. Buraya bir şey olmayacak. Göreceksiniz önemli başarılara da imza atıp iyi işler yapılacak. Taraftarımızın tepkileri normal ve haklılar. Saygıyla karşılıyorum ama akil olmak konusunda sabırlı olmalıyız. Önümüzde oynayacağımız maçlar var. Bu çocukların yıpranmaması adına destek olunması gerekiyor” diyerek açıklamalarını noktaladı.

TARIK DAŞGÜN: SÜPER LİG EKİBİ KARŞISINDAN GALİP AYRILMAK KEYİF VERİCİ
Gümüşhanespor teknik direktörü Tarık Daşgün ise Süper Lig ekibi karşısında alınan galibiyetle kupada gruplara başlamanın keyif verici olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Bizim açımızdan mücadeleyle geçen bir maç oldu. Oyunun birçok bölümünde sadece karşılama ve mücadele eden bir görüntü verdik. Galibiyetle başlamak güzel oldu. Süper Lig takımını yenerek gruplara başlamak çok keyifliydi. İki kulvarda da mücadelemiz devam ediyor. Bizim için lig çok daha önemli. Maç maç bakıyoruz ve önümüzde hangi maç varsa kazanmak için çıkıyoruz. Bugün kazanacak bir oyun belki yoktu, daha iyilerini oynadık. Karşımızda Süper Lig takımı vardı. Çok baskılı oynadılar ama direncimizi kıramadılar.”

“FUTBOLCULARIMA GÜVENİYORUM”
Tüm oyuncularına güvendiğini kaydeden Daşgün, “3 değişiklik yapmıştık. Ağrılarına rağmen oyuna devam edip kritik kurtarışlar yapması nedeniyle önce kalecimiz Oğuz’u, sonra da diğer futbolcularımı kutluyorum. Bizde oynayan oynamayan sonradan giren yedek oyun anlamında kimse yok. Kim oynarsa oynasın benim her futbolcuma güvenim sonsuz. Bugün de rotasyon yaptık. Uzun süreden sonra oynayanlar da vardı. Benim oyuncularımın hepsi yüreği elinde oynuyor. Bu da şampiyonluk yolunda bizim önemli silahımız” diyerek açıklamalarını tamamladı.

GÜMÜŞHANESPOR ALKIŞLANDI
Ziraat Türkiye Kupası H Grubu ilk hafta mücadelesinde Trabzonspor’u Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 2-1 mağlup eden Gümüşhanespor, karşılaşmanın ardından bordo mavili taraftarlar tarafından alkışlandı. Gümüşhanespor lehine tezahüratlarda bulunan Trabzonspor taraftarları, kırmızı beyazlı futbolcuları tribüne çağırarak alkış tuttu.

STATYUM ÇIKIŞINDA TAKIM ISLIKLANDI
Bu arada Trabzonspor taraftarları, Gümüşhanespor karşısında alınan mağlubiyetin ardından takımın otobüse binmesi sırasında takıma tepki gösterdi. Yönetim ve teknik heyeti istifaya davet eden bordo mavili taraftarlar, futbolcuları ise ıslıkladı.