TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu ilk hafta mücadelesinde Spor Toto 2’inci Lig Kırmızı Grup takımlarından Gümüşhanespor karşısında beklenen değişimi gerçekleştirdi. Yanal, ligde son oynan Gençlerbirliği maçının 11’inde 6 değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Onur, Durica, Güray, Bero, Yusuf Erdoğan ve N’doye’nin yerlerine ilk 11’de Esteban, Okay, Mehmet Ekici, Suk, Muhammet Demir ve Mustafa Yumlu’ya şans tanıdı.

GENÇLER TRİBÜNDE
Trabzonspor’da bu sezon ligde ve kupada forma şansı bulamayan genç oyuncular, Gümüşhanespor karşılaşmasının 18 kişilik kadrosunda da tercih edilmedi. Teknik direktör Ersun Yanal Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve Furkan Taş gibi genç oyunculara 18 kişilik kadroda yer vermedi. 20 yaşındaki Ramil Sheidaev ise yedek kulübesinde yer aldı. Bordo mavili taraftarlar ise maç öncesi genç oyuncuların isimlerini bağırıp moral verdi.

EFSANELER SAHADA
Bu arada Trabzonspor ile Gümüşhanespor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası müsabakası öncesi bordo mavili kulübün efsane oyuncuları gösteri amaçlı sahaya çıktı. Yeni Stadı Akyazı’ya geçmek için geri sayıma geçen Trabzonspor’da daha önce kulüpte forma giyen eski oyuncular, Avni Aker’in son günleri nedeniyle bordo mavili formalarla sahaya çıkıp mevcut kadrodaki futbolcularla birlikte anı fotoğrafı çekildiler. Ayrıca tribünlerde de kulübün efsane isimlerinden Kadir Özcan ile Dozer Cemil’in fotoğraflarının yer aldığı ‘Efsaneler ölmez. Kalbimizdesiniz’ yazılı dev bayrak asıldı.

İKİ TAKIMIN TARAFTARLARI TRİBÜNDE YAN YANA
Hüseyin Avni Aker Stadyumu’ndaki Trabzonspor-Gümüşhanespor mücadelesinde misafir tribün bilet uygulaması yapılmadı. Karşılaşma öncesi iki takımın taraftarları da yan yana gelerek aynı tribünlerde yer aldılar. Trabzonspor taraftarı bu karşılaşmaya beklenen ilgiyi göstermezken, az sayıdaki konuk ekip taraftarı da Avni Aker tribünlerinde yerlerini aldı. Karşılaşma öncesi iki takımın futbolcuları da tribünlere çağrılarak alkışlandı.

BAŞKAN USTA AKYAZI’YI GEZDİ
Trabzonspor’un yeni stadı Akyazı’da çalışmalarda son aşamaya gelinirken, bordo mavili kulübün başkanı Muharrem Usta ve beraberindeki yöneticiler Gümüşhanespor maçı öncesi stadı gezdi. Akyazı Stadı’nın son durumuyla ilgili bilgiler alan Usta’nın, çalışmaları da yakından incelediği belirtildi.

CHAPECOENSE UNUTULMADI
Trabzonspor Kulübü, geçtiğimiz günlerde Brezilya Serie A Ligi ekiplerinden Chapecoense'yi taşıyan uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybedenleri unutmadı. Bordo mavili futbolcular Gümüşhanespor maçı öncesi sahaya ‘Trabzonspor’dan Chapecoense ailesine sevgi ve dayanışmayla’ yazılı pankartla çıktı. Ayrıca Trabzonsporlu futbolcuların formasının göğüs bölümünde Chapecoense kulübünün logosunun yer alması da dikkat çekti.

SAHAYA SİYAH TİŞÖRTLERLE ÇIKILDI
Trabzonspor, Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangın sonrası hayatını kaybedenleri de unutmadı. Bordo mavili futbolcular, maç öncesi sahaya üzerinde, "Kalbimiz yangın yeri #Aladağ" yazılı siyah tişörtlerle çıktı.

FOTOĞRAFLI