TRABZONSPOR'un 69'uncu olağan genel kurul toplantısı, çıkan olayların ardından 45 dakikalık aradan sonra yeniden başladı.
Yönetim ve muhalefet kanadıyla görüş alışverişinde bulunduktan sonra kürsüye gelen Kongre Divan Başkanı Sabri Sadıklar, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, "Divan kurulu kongreyi adil olarak tüzüğü göre yönetecek. Göreceksiniz, inşallah en güzel şekilde genel kurul sona erecek. Bu da sizin katkılarınızla gerçekleşecek. Sizlere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.
7’NCİ MADDE GÜNDEMDEN ÇIKARILDI
Daha sonra genel kurul öncesinde büyük tartışma yaratan ve yönetim tarafından dün akşam gündemden çıkarılması için önerge verileceği açıklanan 7"nci maddenin görüşülmesine geçildi. Sadıklar, yönetim kurulunun gündemin 7'nci maddesinde yer alan, "Derneğe taşınır, taşınmaz ve/veya gayrimenkul satın alınması ve/veya bunlar hakkında ayni hak tesis edilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi" şeklindeki gündem maddesinin çekilmesi için verdiği önergeyi okudu. Yönetim Kurulu üyesi Onur İncehasan, maddenin İstanbul Kartal’daki tesislerle ilgili olduğunu belirterek, kamuoyuna olayın yanlış aksettirildiğini, yönetimin gayrimenkul satmayı değil sadece almayı amaçladığını, ancak yanlış anlaşılmalar nedeniyle önerge vererek maddenin gündemden çıkarılmasını istediklerini söyledi.
İncehasan'ın konuşmasının ardından divan seçiminde muhalefet kanadın adayı olan Ali Sürmen kürsüye geldi. Sürmen, "Değerli divan diyemeyeceğim. Çünkü benim yerimde oturuyorlar. İkinci liste kazanmasına rağmen birinci listenin kazandığını açıklayanlar, göz doktoruna gitsin. Hukuk herkese lazım. Yönetimin hukuksuzluk karşısında istifa etmesini bekliyorum" diye konuştu.
Daha sonra 7’nci maddeyle ilgili verilen önerge üyelerin oyuna sunuldu ve gündemden çıkarılması kabul edildi.
İKİ ÖNERGE REDDEDİLDİ
Kongrenin gündemine 45 gün içinde seçimli genel kurul yapılmasına ilişkin 470 üyenin imzasıyla sunulan önerge ile tüzüğe aykırı olarak fazla üye yapıldığı iddia edilen bin 632 üyeyle ilgili verilen önerge, kongre divan başkanlığı tarafından reddedildi.