TRABZONSPOR teknik direktörü Vahid Halilhodzic, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. Hallihodzic, şöyle konuştu:
"Trabzonspor galibiyeti yeterince hak etti. Defansif anlamda da rakibi kontrol ettik. Mehmet Topal’ın uzaktan bir şutu haricinde Fenerbahçe gol için fırsat bulamadı. Bizim lehimize ise 5 net gol fırsatı not aldım maç içerinde. Ayrıca 5-6 tane acele şekilde geliştirdiğimiz pozisyonlar oldu. Bizim daha çok pozisyon bulduğumuz apaçık ortada.”
"2-3 AY SONRA ASIL TRABZONSPOR’U İZLETECEĞİZ"
Halilhodzic, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bu akşam kazanamadığımız için biraz yazık oldu. Başkanımız İbrahim bey ve taraftarlarımıza jest olarak galibiyet hediye etmek istedim ama yazık oldu. Buna rağmen ben oyuncularımın çok iyi bir maç çıkardığını düşünüyorum ve onları tebrik ediyorum. Bazı oyuncularımız sadece bir antrenmanla maça çıktılar. Eksik olan oyuncuları da not alalım. Eksik oyunculara rağmen takıma yeni katılan oyunculara rağmen bu akşamki neticeden yine de memnun olalım. Çünkü bu süreçten sonra asıl Trabzonspor kendini göstermeye başlayacak. Biz 2-3 ay sonra asıl Trabzonspor’u izleteceğiz."
"TÜRKİYE’NİN EN İYİ TAKIMINA KARŞI OYNADIK"
Boşnak teknik adam futbolda en zor olanın gol atmak olduğunu da ifade ederek, "Gol atmak istediğimiz an bunu başaramadık. Kalecinin bacak arasından geçen top çizgide durdu. Zemin biraz daha ıslak olsa top filelerde olurdu. Bende hücum oyuncusuydum kendine güvenin ne olduğunu biliyorum. Türkiye’nin en iyi takımına karşı oynadık. O yüzden bu akşam oyuncularımı sergiledikleri oyundan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. 
"TÜRKİYE’DE NE KADAR SÜRE KALIRIM ONU HENÜZ BİLMİYORUM"
Halilhodzic, bir gazetecinin, "Türkiye’de daha önce de çalıştınız, burada geleceğinizi nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Henüz bilmiyorum çünkü buraya geldiğim 2 ay boyunca çok çalıştım. İbrahim bey benim arkadaşım. Ben onun için geldim. Türkiye’de ne kadar süre kalırım onu henüz bilmiyorum. Tabi ki Türkiye’yi seviyorum, burada yaşamayı ve kalmayı seviyorum. Birçok önemli teklif geldi bana. İki ayın ardından henüz nihayet bir ekip yaratabildik. Trabzonspor 2 ay sonra çok daha iyi bir ekip olacak. Trabzonspor’un bu sezon hem ligde hem de Avrupa kupasında çok iyi bir sezon çıkarmasını bekliyorum."
MUSTAFA AKBAŞ: "DAHA İYİ OLACAĞIZ"
Trabzonsporlu Mustafa Akbaş ise defansı çok iyi yaptıklarını belirterek, "Tam takım olarak sadece bir iki antrenman yaptık. Önümüzdeki günlerde yapacağımız antremanlarla çok daha iyi olacağız. Fenerbahçeli oyuncularla diyaloglarımız pozisyonlar haricinde iyiydi. Sahada ise çim yoktu resmen toprakta oynadık" dedi. 
İSMAİL KARTAL: “İYİ OLMAYAN ZEMİNDE FUTBOL OYNAMAYA ÇALIŞTIK"
Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ise saha zemininin bozukluğundan yakındı. Kartal, şu ifadeleri kullandı:
"Maç başından sonuna kadar oyunun bütün kontrolü bizim elimizdeydi. Buraya futbolcu olarak da, antrenör olarak da yıllardır gelirim ancak ilk bu kadar iyi olmayan bir zeminde futbol oynamaya çalıştık. Futbol oynamaya çalışan sonuca gitmeyen bir takım vardı sahada. Trabzonspor ise tamamen kendi sahasında kapanarak kompakt bir futbol sergilemeye çalıştı. Bizim hatalarımızdan kontraya giden bir oyun anlayışla oynamaya çalıştılar. Hallilhodzic’in Cezayir milli takımdan böyle oynayacağını biliyorduk. Birkaç tane pozisyona girdik. Onun haricinde rakip bizim yaptığımız hatalardan hızlı hücuma çıkarak birkaç tane pozisyona girdi. Saha ortasında ise gergin bir ortam yoktu. Böyle bir deplasmanda bir puan aldık ve bu nedenle oyuncularımı tebrik ediyorum."
Kartal, bir gazetecinin, “Mehmet Topal’ın şutu dışında pozisyonunuzu göremedik, siz ise oyunun hakimi olduğunuzu söylüyorsunuz, yanlış mı anladık?” şeklindeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:
"Bize alan bırakmadılar. Saha zemini de kötüydü. 3-4 tane ceza alanı dışından şutlarımız var. Bunları pozisyon olarak saymıyoruz ama üretmemiz gereken pozisyonları üretemedik."