TRABZONSPOR'un yeni transferi Stephane M’bia, kendisini 3 yıllığına Trabzonspor’a bağlayan sözleşmeyi imzaladı. M'bia, "Buraya hayalleri gerçekleştirmeye geldim" dedi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde, çok önemli ve değerli bir oyuncu aldıklarını belirten Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, şunları söyledi:
"Kulübümüze hayırlı olsun. Çok önemli ve değerli bir oyuncu aldık. Avrupa’nın önemli kulüpleriyle yarıştık. Ama Trabzonspor da Avrupa’da ismini duyurmuş, Avrupa kupalarında önemli işler yapmış, Türkiye’yi çok ciddi temsil etmiş büyük bir kulüp. Büyük bir kulüp gibi adının anıldığı oyuncuyu transfer etmeye başardı. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle değerli bir oyuncunun takımımıza çok ciddi katkılarda bulunacağından şüphem yok. İnşallah arkadaşlarıyla uyum içinde Trabzonspor taraftarının beklediği önemli başarılarla buluşmayı becerir. Kendi kariyerinde zaten bir çok şampiyonluk yaşamış, buna Avrupa şampiyonluğu dahil. Böyle şampiyonluklara alışkın oyuncularla olalım ki, bizim de yolumuz kolay olsun."
M’BİA: HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE GELDİM
Kamerunlu oyuncu Stephane M'bia ise, transferde emeği geçen herkese teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
"Takımımıza, özellikle sportif direktörümüze, bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En iyi şekilde antrenmanlar yapıp, kendimin en iyisini Trabzonspor’a vermek istiyorum. Burada olduğum için gerçekten mutluyum. Buraya gelme amacım, buradaki insanların hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmak. Burada olduğum için gerçekten mutluyum. Burada amacımız olan projelere, hedeflere ulaşmak için herkese ihtiyacımız var. Herkesin desteği ile hayalimizdeki amaçları gerçekleştireceğimize inanıyorum."
ERSUN YANAL’LA ÇOK DOSTANE AYRILDIK
İmza töreninin ardından soruları yanıtlayan Süleyman Hurma, "Mbia’nın imza parası konusunda spekülasyonlar var. Kesin rakam nedir?'' şeklindeki soruya, ''Burası büyük bir kulüp. Dedikoduyla bir iş yapmak mümkün değil. Bizi küçültür o tip şeylere cevap vermek. KAP'a Trabzonspor kulübü oyuncuyla hangi miktarlarda anlaştığını bildirdi. O miktarlar neyse doğruları odur" yanıtını verdi. Ersun Yanal'a tazminat verilip verilmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
"Ersun hocam ile dün sayın başkanımız ve bizler görüştük. Çok dostane bir şekilde ayrılma kararı aldık. Prosedürler bugün halledilecek. Kendisine Trabzonspor kulübüne verdiği değerli emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki önemli ve değerli teknik adamlardan bir tanesi. Henüz bir hocayla anlaşmadık. Hoca görüşmelerimiz sürüyor. Mümkün olduğunca çabuk iyi bir teknik adamla, Trabzonspor’u başarıya götüreceğini umduğumuz bir teknik adamla mutlaka anlaşacağız. Hocamız ile dostane bir şekilde ayrıldık. Tazminat söz konusu değil. Her hangi bir talebi olmadı. Sadece hakedişleri ve makul olan bir miktar para kendisine verilecek."
Hurma, Hakan Arıkan’ın transferi konusunda ise, ''Hakan ve Kayserispor ile anlaştık. Dün akşam Kayseri'ye geldi. Bugün de kontrata imza atacağız" dedi.
"TÜM OYUNCULARI GÖRMEK İSTİYORUM"
Süleyman Hurma, Ersun Yanal’ın gidişinin ardından Constant ve Waris gibi oyuncuların kampa katılıp katılmayacağıyla ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı:
"Bütün oyuncular, Trabzonspor’un sözleşmeli bütün oyuncuları teknik kadronun istemesi halinde kampa götürülecek. Buna adı geçen oyuncu arkadaşlar da dahil. Yeni gelecek teknik direktörümüzle de mutlaka bir toplantı yapıp, bütün oyuncuları özellikle ben görmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar hepsine tekrar bir şans vermeyi arzu ediyorum. Oyuncu kaybetmek gibi bir lüksümüz söz konusu değil şu anda."
M’BİA: BURADA PROJELER HEYECAN VERİCİ
Stephane M’bia ise gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu ifadeleri kullandı:
"Öncelikle burada en önemli şey benim için saygı duymaktır. Burada projeler, amaçlar heyecan verici. Amacımız olan hedefe ulaşmak için emeğimi verip, buna saygı duyup sahaya çıkacağım ve bakalım sonra neler olacak. Gelmeden önce Trabzonspor’un büyük kulüp olduğunu biliyordum. Geçen sene olan pozisyonunu gördüğümde bu sene bu pozisyonun daha da üstünde olacağımıza inandım. Özellikle Sportif Direktöre, takıma ve kulübe olan güvenim sayesinde daha yüksek pozisyonda bitireceğimizi düşünüyorum. Bu sene de lig bittiğinde bunu göreceğiz. Lig gerçekten çekişmeli. Zaten çok büyük bir kulüpteyim. Motivasyonum bu yönde olduğu için buradayım. Çok kaliteli oyuncularımız var. Aynı zamanda amacımız var takım olarak. Heyecanlıyım, bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum."
Soruların ardından M’bia Trabzonspor flamasıyla da basın mensuplarına poz verdi.

FOTOĞRAF