SPOR Toto Süper Lig’in 2’nci yarısında ilk 10 haftada mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor, sonraki 4 haftada 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
Ligde ikinci yarının flaş takımlarından olan ve ikinci yarının ilk 10 haftasında mağlubiyet yüzü görmeyen Trabzonspor’da büyü bozuldu. Ligin 27’nci haftasında sahasında karşılaştığı Beşiktaş’a 4-3 mağlup olarak ikinci yarıdaki ilk yenilgisini alan bordo mavililer, sonraki 4 haftada sadece 4 puan toplayabildi.
Beşiktaş mağlubiyeti sonrası deplasmanda Antalyaspor’u 3-0 yenen, ardından sahasında Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, üst üste evinde oynadığı ikinci maçından da galibiyet çıkaramadı ve Kayserispor’a 3-2 mağlup oldu. 10 maçlık puan serisinin ardından son 4 haftada 8 puan kaybı yaşayan bordo mavililer, Avrupa Kupaları’na katılmak içinde yara aldı.
AYTAÇ KARA: KIRGIN DEĞİLİM
Trabzonspor’da Kayserispor maçında taraftarların tepki gösterdiği Aytaç Kara, üzüldüğünü ancak kırgın olmadığını söyledi. Futbolda bu tür olayların yaşandığını belirten orta saha oyuncusu, "Üzüldüm, hem de çok üzüldüm. Bunu saklayamam ama kırgın değilim. Çünkü futbol oynuyorsanız bu tür şeyler olabilir. Taraftarlarımız her zaman arkamızda dursun. Kazanınca da kaybedince de" ifadelerini kullandı.
TAKIMA 1 GÜN İZİN
Spor Toto Süper Lig’in 30’uncu haftasında sahasında Kayserispor ile karşılaşan Trabzonspor’da maçın ardından futbolculara 1 gün izin verildi. Bugünü izinli olarak geçirecek olan bordo mavililer, yarın saat 19.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla Adanaspor maçı hazırlıklarına başlayacak.
YEREL GAZETELER: AVRUPA YALAN
Yerel gazeteler, 30’uncu hafta mücadelesinde sahasında ağırladığı Kayserispor’a 3-2 mağlup olan Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal'ı eleştirdi, ‘Böyle giderse Avrupa yalan' yorumunu yaptı. Karadeniz Gazetesi, “Böyle giderse Avrupa yalan", "İki haftada 5 puan kaybı Avrupa planlarını sekteye uğrattı" ifadelerini kullandı. Ekspres Gazetesi, "50’nci yılda hoca da lazım", "Trabzonspor Medical Park Arena’da pastırma oldu. Kayseri 3 puanı 3 golle aldı" yorumunu yaptı. Sonnokta Gazetesi, "Yanal’ın marifeti!", "Trabzonspor’un teknik direktörü hatalarıyla Kayserispor yenilgisine direkt katkı yaptı!” başlıklarıyla haberi okuyucularına aktardı. Taka Gazetesi, "Yanal’ın macerası pahalıya patladı!", "En iyi oyuncuyu oynatmıyor, en iyi oyucuyu kenara alıyor” ifadelerine yer verdi. Günebakış Gazetesi, “Kardeş tokadı", "Yanal’ın Rodallega hamlesi maçın kaderini değiştirdi" başlıklarını kullandı.

FOTOĞRAFLI