2 TAKIM DA SANTRFORSUZ
Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal ile Beşiktaş teknik direktörü Slaven Biliç, Avni Aker Stadyumu’ndaki maça ideal 11’de oynattıkları santrforları olmadan çıktı. Bordo mavili takımda Oscar Cardozo, siyah beyazlılarda ise Demba Ba, müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

CARDOZO GRİPTEN KURTULDU

Ersun Yanal, takımın en golcü futbolcusu durumundaki Cardozo’yu geçirdiği ağır gribal enfeksiyonun ardından yorgun ve halsiz olduğu için oynatmadığını açıkladı. Trabzonspor'da Cardozo’nun yerine tek forvet Deniz Yılmaz görev yaptı.

DEMBA BA'YA KONTENJAN ENGELİ 

Bu arada Beşiktaş’ta ise Demba Ba, kontenjan engeline takıldı. Biliç, müsabakada Opare’ye görev verirken Senegalli yıldız futbolcuyu yedek oturttu.
TRABZONSPOR’DA 5 EKSİK
Trabzonspor'da sezonu kapatan Aytaç Kara ile sakatlıkları bulunan Belkalem, Onur Recep Kıvrak, Musa Nizam ve Yatabare maç kadrosunda yer almadı.
BOSİGWA SAĞ KANATTA
Ersun Yanal, Gençlerbirliği maçından farklı olarak savunmanın sağında Salih Dursun'un yerine Bosingwa'ya görev verdi. Stoperde ise Aykut Demir-Uğur Demirok ikilisi görev yaptı. Waris yedek kulübesinde oturtulurken Özer Hurmacı 11'de yer aldı.

BEŞİKTAŞ'TA 2 CEZALI 3 SAKAT

Beşiktaş’ta ise kart cezalıları Necip Uysal ve Serdar Kurtuluş ile sakatlığı bulunan Veli Kavlak, Tolga Zengin ve İsmail Köybaşı'nın yokluğunda yabancı kontenjanını savunmanın sağında Opare'yi oynatarak kullanınca Demba Ba yedek kaldı.
OLCAY ŞAHAN OYNADI
Siyah beyazlı takımın Kardemir Karabükspor maçına göre kadrosunda 2 değişiklik göze çarptı. Demba Ba ile Serdar Kurtuluş’un yerine Opare ve Olcay Şahan görev yaptı.

ONUR VE TOLGA SOHBET ETTİ

Trabzonspor'da daha önce birlikte forma giyen ve karşılaşmada sakatlıkları nedeniyle oynayamayan Trabzonspor’un kalecisi Onur'la siyah beyazlıların kalecisi Tolga Zengin maç öncesi saha kenarında bir araya geldiler. Takıma destek olmak için Trabzon’a gelen Tolga Zengin’e tribünlerden de sevgi gösterisi yapıldı. Tolga ve Onur, maç öncesi yedek kulübesinde uzun süre sohbet etti.

DÜNYA ŞAMPİYONU LİSE TUR ATTI

Guatemala'da düzenlenen Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya'yı finalde 2-1 yenerek Dünya Şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Futbol Takımı maç öncesi kupayla birlikte tur attı ve tribünleri selamladı. Avni Aker’i dolduran taraftarlar liseli gençlere büyük sevgi gösterisinde bulundu.

DEV PANKARTTA BU KEZ ATATÜRK YER ALDI

Trabzonspor taraftarları, kapalı tribünün bulunduğu bölümde takımlar sahaya çıkarken 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzonluların bulunduğunu asla unutmayacağım" yazılı dev pankartı açtı.

YATTARA TRİBÜNDE

Trabzonspor’da uzun süre forma giyen Gineli yıldız İbrahima Yattara da karşılaşmayı tribünden izleyen isimler arasında yer aldı.

YANLIŞ LİSTE DAĞITILDI

Bu arada karşılaşma öncesinde basın tribününde dağıtılan kadroların yanlış olduğu dikkati çekti. Trabzonspor kadrosunda İshak Doğan'ın bulunduğu liste görevliler tarafından bir süre sonra toplandı ve maçın başlamasına 15 dakika kala yeni liste dağıtıldı.

MUSTAFA AKBAŞ MASKEYLE OYNADI

Gençlerbirliği maçzında yüzüne darbe geldiği için burnunda kırık meydana gelen Trabzonszorlu Mustafa Akbay,  Beşiktaş maçına özel koruyusu maske takarak çıktı.