TRABZONSPOR Başkanı Muharrem Usta, iyi bir kadro kurmaya çalıştıklarını söyledi, "Yıldızlar topluluğu kurmuyoruz, doğru bir takım kurmaya çalışıyoruz" dedi.
İSİMLERİN BASINA SIZMASINDAN YAKINDI
Başkan Muharrem Usta, Trabzon'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken gelecek sezon özellikle ödemeler konusunda çok hassas davranmaya çalışacaklarını söyledi. Transfer için görüştükleri isimlerin bazen basına sızdığından yakınan Başkan Usta, bu konuda şöyle konuştu:
"İsim ne kadar piyasada dolaşıyorsa, işler o kadar karışıyor. Bu iş bitene kadar gizli kalırsa lehimize oluyor. Transfer etmeyi düşündüğümüz oyuncuların hiç biri direkt menajer eliyle gelen oyuncu değil. Hepsi 2-3 defa çıplak gözle seyredilen oyuncular. Transfer ekibinde yer alan ekibimizdeki 4 kişi, teknik direktör ve bizim yönetimimizde 2 yönetici arkadaş olmak üzere ortak karara varılmadan oyuncu alınmıyor. İçimizden her hangi birinin, (Bir de şu oyuncu var, ona bakalım) diyerek gaza gelip üzerine gittiğimiz kimse yok. Alacağımız oyuncuların ödemeleri zamanında yapıldığında kesinlikle başarılı olacaklarını düşünüyoruz. Zamanında ödeme yapmanın da başarının en büyük adımlarından olduğuna inanıyoruz."
"KULÜBÜN DİSİPLİN TALİMATLARI DEĞİŞECEK"
Başkan Muharrem Usta, takımın disiplin talimatlarının tamamının değişeceğini açıklarken de şunları söyledi:
"Gelecek sene dinamik ve kendine güveni olan, ayakları yere sağlam basan, iyi bir iskelet kadro oluşturmak istiyoruz. Bir sonraki sene de çıtayı yükseltmek amacındayız. Bu sene kulübümüzün ciddi oranda disipline ihtiyacı var. Sisteminiz iyi değilse, disiplininiz yok ise, içeride düzeninizde çeşitli aksaklıklar var ve siz bunları görmeyip halı altına süpürüyorsanız, bedeline razı olacaksınız. O acı tecrübeler bize şunu gösteriyor ki; bu sene disiplinli kuralları yoğun bir yapıda olmalıyız. Kulübün disiplin talimatını da değiştiriyoruz. Disiplinsizliğe sıfır tolerans. Disiplinsizliğe en ağır yaptırımı olan yeni bir talimat hazırlıyoruz. Onu da yakında bütün futbolcularımızla paylaşacağız. Çünkü geçen sene bizim disiplin talimatına baktığınızda şunu görüyorsunuz; bir oyuncunuz kamp dönemine çağırdığınız halde gelmedi. Kamp dönemine gelmemek aslında sezonu kaçırdı demek. Tamam, (Ben oyuncuyum, gelmiyorum ne olacak?) diyor. Arkadaşlar tebliğ yapmanız gerek. Oyuncuya ulaşamıyorsunuz. Bir gün gelmiyor, 15 gün gelmiyor. Hadi ceza yazalım dediğinizde kontratı 1 milyon 500 bin Euro, cezası 15 bin Euro. Bütün bunlar bize şunu gösteriyor kulübümüzün her tarafını sıfırdan yeniden dizayn etmemiz gerek. Bir sistemin başarılı olabilmesi için birinci kural ekonomik düzenin olmasıdır. Ekonomik olarak taşıyamadığınız bir yapının ayakta durabilmesi mümkün değil. Bizim bu anlamda çok yolumuz var."
"SPONSORLARLA NEFES ALACAĞIZ"
Başkan Usta, sponsorla ilgili görüşmeler yaptıklarını belirtirken de şöyle devam etti:
"İmzaladığımız an borsaya bildirmek zorunda olduğumuz için hala imzalamadık. Ama çok önemli yol aldık. Külübümüze birazcık olsun nefes aldıracak sürece geliyoruz. Ama bu süreç kısa sürede toparlanacak süreç değil. Biz şunun peşindeyiz; futbol takımının yıllık bütçesi ne kadarsa, bunu hiç aksatmadan düzgün şekilde ödemeyi birinci prensip olarak görüyoruz. Sıkıntılarımız olacak ama futbol takımına mümkün olduğunca yansıtmayacağız. Diğer tarafta çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Bizim de şu anda en çok canımızı yakan konu ekonomik. Bir yıldızlar topluluğu kurmuyoruz. Doğru isimlerden oluşan doğru bir takım kurmaya çalışıyoruz. Hepimize, (Burada bir ışık var) diyebilecek bir takım oluşturmayı düşünüyoruz. Yollarımızı ayırmayı düşünen oyuncuları elden çıkarabiliyor olmamız lazım. İki masa kurduk. Biri transfer yapacak, diğeri de yollarımızı ayırmayı düşündüğümüz oyuncuları göndermeye çalışacak."
"BAYRAMDAN SONRA SEFERBERLİK BAŞLIYOR"
Akyazı Stadı’nın yeni sezona yetiştirilmesi için yoğun bir çaba harcandığını da ifade eden Başkan Usta, TOKİ'nin bayramdan sonra ekiplerin 2 katına çıkarılacağını bildirdiğini belirtirken de şöyle dedi:
"İtalya’dan aradılar ve hibrit çimin onaylandığını söylediler. Çimler hazırlanıyor. Skorboard, koltuklar son derece modern. Stadımız da akıllı stada çevriliyor. Trabzonspor tarihinde görmediği markalarla görüşüyor. Bunlar bizi ayağa kaldıracak. Localar 3 yıllık satılacak. İsteyen 36 ayda ödemek üzere alabilir. Peşin ödendiğinde indirim olacak. Böyle bir sistem kurduk. Fiyatları bayramdan sonra açıklayacağız. 120 locayı satmamız gerekiyor. Çok ciddi bir gelire ihtiyacımız var. Kulübün gelecekte hepimizi mutlu etmesini istiyorsak ekonomiyi yerli yerine oturtmamız gerekiyor. Her şey iyi planlanıyor. Bayramdan sonra büyük bir seferberlik olacak ve bu yolda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Kulübümüzün yeri, durumu bizi üzüyor. Ama üzülmek bir şey kazandırmıyor. Buradan çıkmamız lazım. Bunu birlikte başaracağız."
"PRİM SİSTEMİ DEĞİŞECEK"
Başkan Usta, son olarak prim sistemini tamamen değiştireceklerini açıkladı, "Maç başı ücreti kaldıracağız. Ayrıca sadece kazanılan veya berabere olan maçlara prim vereceğiz" diye konuştu.
FORMA SAVAŞI ERKEN BAŞLADI
Bu arada, Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Trabzonspor’da futbolcular, forma rekabetine girdi. Bordo mavili takımda yeni sezon hazırlıkları devam ederken, özellikle genç futbolcular kendilerini kanıtlamak için yoğun çaba gösteriyor. İç transferi çözdükten sonra kadrosuna 6-8 oyuncu katmayı planlayan Trabzonspor'da yapılacak takviyelerle birlikte mevkilerdeki alternatif sayısı yükselecek ve bununla da rekabetin daha da artması bekleniyor.
BATUHAN KALICI OLMAK İSTİYOR
Trabzonspor ile daha önce 2 defa kampa giden ancak performansı yeterli görülmediği için 1461 Trabzon’a kiralanan genç oyuncu Batuhan Artarslan, bu kez kendisine verilen şansı iyi kullanmak istiyor. Yeni sezon öncesi kamp kadrosuna dahil edilen 22 yaşındaki önlibero, çok çalışarak teknik direktör Ersun Yanal’ın gözüne girmeyi hedefliyor. Batuhan Artarslan, takımda kalıcı olmak istediğini belirtti, "Bu takımın bir parçası olmak istiyorum. Bunun için çok çalışmam gerektiğin de biliyorum" dedi.

FOTOĞRAF