TRABZONSPOR Kulüp Başkanı Muharrem Usta, iftar yemeğinde camianın önde gelen isimleri ile bir araya geldi. Başkan Usta, transfer çalışmaları, sponsorluk görüşmeleri ve takımın genel durumuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bu kulübü yeniden ayağa kaldıracağız. Bence ihtiyacımız olan birlikteliği sağlayabilmek. Bu bizim olmazsa olmazımızdır” dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta ile yönetim kurulu üyeleri, Trabzon’da mavi saray isimli teknede düzenlenen iftar yemeğinde, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ,Tugay Komutanı, Garnizon Komutanı, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, eski kulüp başkanı Salih Erdem, bazı ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, camianın önde gelen isimleri ile bir araya geldi. Başkan Muharrem Usta, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Trabzonspor'un zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Trabzonsporumuz hangi süreçlerin içinden geçerse geçsin, bütün Trabzonsporlulara başarı sözümüz var. Başarmak zorunda olduğumuzun bilinciyle hareket etmemiz gereken durum, olgu var. Hangi şartlarda olursak olalım başarmak zorundayız" dedi.

BAŞKAN USTA: İHTİYACIMIZ OLAN BİRLİKTELİK
Usta, başarı için birbirinden güç almak adına bir araya geldiklerine vurgu yaparak, “Trabzonspor'u yönetenler, burada olanlara, olmayanlara herkese kucak açmak zorundadır. Hiç kimseyi ayırt etmeden, küçük büyük en ufak ayrıma gitmeden, Trabzonspor'a destek olabilecek bütün unsurları bir araya toparlayabilme becerisini bu kulübü yönetenler sergilemek zorundalar. Doğruları üst üste koyarsak bu zirveyi yakalamak kesinlikle mümkün olacaktır. Önceki akşam İzlanda ile İngiltere takımlarının maçı vardı. İngiltere gibi bir takım İzlanda'ya yenildi. İzlanda orada dünyaya olağanüstü görüntü verdi. Neredeyse bütün taraftarlarının formayla stada geldiği bir topluluk vardı. Mavilere bürünmüş İzlanda taraftarı. 350 bin kişilik bir ülkeden bahsediyoruz. Taraftarlarının tezahüratları bile farklı ve ritmikti. Emin olun İzlanda elenseydi de o yendiklerinde taraftarının huzuruna gelen takımın görüntü yine olacaktı. İzlanda’da biz şunu gördük. Çalıştılar, doğruların üzerine gittiler. Hep iyi şeylerin peşinde oldular. Ama sadece futbolcular olarak değil; taraftarıyla, camiasıyla, ülkesiyle bütün olarak bunu başardılar. Biz bunu yapabiliriz. Trabzonspor camiası bunları çokça başarmış. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu kulübü yeniden ayağa kaldıracağız. İhtiyacımız olan birlikteliği sağlayabilmek. Bu bizim olmazsa olmazımızdır” diye konuştu.

VALİ YAVUZ: “SIKINTILAR GERİDE KALACAK”
Trabzon Valisi Yücel Yavuz ise bu organizasyonun Trabzonspor'un 50’inci yılında güzel başarılara vesile olmasını dileyerek, “Trabzonspor, Türk spor tarihine adını hep başarılarla coşkulu zaferlerle yazdırdı. Anadolu'dan çıkmış, başarıya ulaşmış bir takımdır. Günümüz itibariyle Trabzon kamuoyu, bütün Trabzonlu hemşerilerimiz, Trabzonlu olmayıp bu takıma gönül vermiş vatandaşlarımız Trabzonspor'dan tarihte olduğu gibi başarılar bekliyor. Bunun için zaman zaman sıkıntılar olabilir. Bu her takımda olabilir. Trabzonspor’umuzun da bu sıkıntıları atlatacağını biliyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN USTA: TRABZONSPOR’UN İKLİMİ BOZULMUŞTU
Konuşmaların ardından gecenin son bölümünde kulüp başkanı Muharrem Usta, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Usta, yeni takımın 24 ya da 25 oyuncudan oluşacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“Şu anda geçen seneki takımda sıkça oynayan oyuncular ilk dönem kampına çağrıldı. Kampa yaklaşık 25 kişi civarında arkadaşımız gidiyor. Bunların içinde genç arkadaşların sayısı oldukça fazla. Takımın son şeklinde yaklaşık 5 kişi gençlerden olacak. Geçen seneki takımdan birçok kişiyle ayrılma kararı aldık ama özellikle kontrat büyüklüğü açısından bakıldığında 12 arkadaşımızla yolları ayırdık. Bunu yaparken 2 tane amacımız var. Birisi bütçe planlamasında hedeflediğimiz bir rakam var. Buna sığmaya çalışıyoruz. Öyle olunca kontratı yüksek olan oyuncularla sistemi bundan sonra taşımanın mümkün olmadığını görüyoruz. Yollarımızı ayırmaya karar verdiğimiz arkadaşlar, hangi takıma giderse gitsin her birinin başarılı alacağın inanıyorum. İyi olanlar da bizim kulübümüzde kayba uğradılar. Kulübümüzün maalesef iklimi buna müsait değildi, bozuktu” dedi.

“6-8 CİVARINDA OYUNCU TRANSFER EDECEĞİZ”
Usta, takımda kalan oyuncuların genellikle genç isimler olduğunu ifade ederek, “Kulüple uyum sorununun bu nedenle az olacağını düşünüyoruz. Ve belli bölgelere de daha önce söylemiştim; 6-8 civarında oyuncu transferi yapacağız. Bu yapacağımız transferin ardından planladığımız bir bütçe var. Bunun içinde kalmak kesin olarak karar verdiğimiz bir konu. Bu 6-8 oyuncu içinde her bir mevki için alternatifimiz var ve görüşmeler yapıyoruz” diye konuştu.

“2 BÖLGEDE TECRÜBEYİ ÖNEMSEYEBİLİRİZ”
Usta, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Transfer piyasasının önümüzde ki günlerde hareketleneceğine hep birlikte şahit olacağız. Bizim şuana kadar sol bek transferimiz oldu. Bunun dışında, düşündüğümüz bütün alanlarda her an çeşitli gelişmeler olabilir. Onlarda da şunu yapmaya çalışıyoruz. Takıma gerçekten uyum sağlayacak olan, mümkünse belki bir veya iki bölgede yaştan dolayı tecrübeyi önemseyebiliriz. Örnek stoper gibi. Bizim takımın iyi bir ağabeye, iyi bir yöneticiye, derleyici toparlayıcı 2-3 kişiye ihtiyaç var. Oyuncuların büyük çoğunluğu verimli olan yaş grubunda olacak. Ama arada bir iki tane dediğim nedenlerle o tarz transferlerimiz olabilir.”

“AKAKPO VE ESTEBAN DIŞINDAKİ YABANCILAR GİDECEK”
Usta, yabancı oyunculardan sadece Akakpo ve Esteban’ın takımda kalacağını da ifade ederek, açıklamalarını şöyle tamamladı;
“Gidecek oyuncularla ilgili de gelişmeler var. Mesela Aykut Demir Osmanlıspor’a kiralandı. Brüt 1 milyon 500 bin Euro’dan bahsediyoruz. Cardozo, Cavanda, Yatabare, N’doye de gidecek. Elimizde yabancılardan Esteban ve Akakpo kalacak. Yerlilerden Özer, İshak, Sefa, Musa ve Erkan için de görüşmeler var. Ben bu oyuncuların hepsinin değerli olduğunu söylemek istiyorum. Ama burada iklimin bozukluğundan başarılı olamadılar. Bu iklimi değiştirmemiz gerekiyor. Giden oyuncular bizim açımızdan sadece performansı kötü olduğu için gitmedi. Trabzonspor kulüp olarak, düzen olarak, takım performansı olarak iyi olmadığı için kimseyi suçlamak doğru değil.”