KASIMPAŞA Galibiyetiyle lige iyi başladıklarını belirten Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, "Eksiklerimiz var. Bu doğal. Zaman ve sabırla istediğimiz seviyeye geleceğimize inanıyorum. Güzel günler göreceğiz" dedi.
Trabzonspor Basın Sözcüsü Asım Örem, Kasımpaşa galibiyetiyle lige iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek hafta sonu deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacakları maçtan da galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini söyledi. ’ya konuşan Örem, ilk maçı 3 puanla tamamlamanın moral ve motivasyon açısından çok önemli olduğuna işaret etti, "Bir önceki seneyle kıyasladığımızda takımın oyun tarzı çok daha farklı. Kasımpaşa karşısında oyun anlamında ilk maç olmasının verdiği tedirginlikle tam istenilen seviyeye çıkılamadı. Her geçen gün üzerine biraz daha koyulacağı hissediliyor" diye konuştu.
"BİREYSEL OLARAK OLUMLU SİNYALLER VAR"
Bireysel olarak futbolcuların ilerisi adına ne vaat ettiğinin yorumlanması gerektiğine dikkat çeken Örem şunları söyledi:
"İlk maça bakıldığında eskilerden Okay ve Güray çok iyi hazırlanmış. Mehmet Ekici çok motive görüldü. Bunların her birini iç transfer olarak değerlendiriyorum. İleride çok daha iyi olacak. Sol bekte İbanez'i göremedik. Bu rakiple ilgili hocamızın bir görüşüydü. Tamamen analizlerle hareket eden bir hocamız var. Orta sahada Onazi’nin attığı gollerin yanı sıra oyuna katkısı, Okay ile birlikte orta alanı iyi kapatması, defansif ağırlığı olmasına rağmen ileride pozisyonlara girebilmesi olumlu şeyler. Bu takıma da olumlu yansıdı."
"SABIR VE ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"
Sabır ve zamana ihtiyaç duyduklarını belirten Örem, "Durica için yaşı çok diye eleştiriler oldu ama çok soğukkanlı, çok tecrübeli, çok atletik. Bence Onur bazı konularda çok rahatlayacak. Drurica’nın yanında oynayacaklarla tam adaptasyon sağlamasına biraz daha zaman gerekecek. Aklıyla, tecrübesiyle, yerinde müdahaleler yapabilen bir oyuncu. İnşallah nazar değmez, böyle devam eder. Hyun-Jun Suk da ikinci devrede oyuna girdi. O da adaptasyonu sağladığında çok önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Takım oyunu olarak istenilen seviyeye gelmedik. Zaman ve sabırla istediğimiz seviyeye geleceğimize inanıyorum. Güzel günler göreceğiz'' ifadelerini kullandı.
"OYUN STİLİMİZ GALİBİYETE ÇOK YAKIN"
Ligin ikinci haftasında Cumartesi günü Gaziantepspor ile oynayacakları maçtan da galibiyetle ayrılmayı hedeflediklerini dile getiren Asım Örem, "Gaziantep deplasmanında takım analizine göre Ersun hoca sahaya farklı bir 11'le çıkabilir. Kasımpaşa maçındaki oyunumuzu biraz daha iyi seviyeye taşımalıyız. Gaziantep deplasmanından da bir galibiyet bekliyoruz. Oyun stilimiz, anlayışımız galibiyete çok yakın” şeklinde konuştu.
"TRANSFER GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR"
Transfer çalışmaları ve genç oyuncular hakkında da açıklamalarda bulunan Basın Sözcüsü Örem, ''Eksiklerimiz var. Bu doğal. Özellikle bireysel olarak sağ tarafta eksikliklerimiz var. Bu konuda da transfer görüşmeleri devam ediyor. Transferde belli bir ekonomik çerçeve içerisinde hareket ediyoruz. Bu çerçeveye sığdığında gerekli adımlar atılacaktır. Bu bölgeler için alternatifli görüşmelerimiz devam ediyor. Sağ kanat da aktif oyuna katıldığında, çok daha güzel ve göze hoş gelen bir takım izleyeceğimize inanıyorum. Genç oyuncularımız da zaman zaman takımda yer alacak. Gençler bu işin dinamosu. Lig uzun, Ersun hocanın gençlere zaman zaman fırsat vereceğine inanıyorum. Kesinlikle bu takımda kaybolmazlar" dedi.
BAŞKAN USTA’DAN AKYAZI MÜJDESİ
Bu arada, Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı paylaşımda, Akyazı Stadı ile ilgili müjde verdi. Yapımı devam eden Akyazı Stadı’nın çimleriyle ilgili paylaşımda bulunan Usta, "Geliyor. Bayrama stadın çimleri serilmiş olarak girilecek. Bayram bitişi ise hibrit işlemi başlayacak'' ifadelerine yer verdi.
4 OYUNCUNUN SATILMASI BEKLENİYOR
İç transferde birçok oyuncusuyla yollarını ayıran Trabzonspor, Oscar Cardozo, Douglas Franco, Dame N’doye ve Musa Nizam’ın satışına odaklandı. Cardozo ve Douglas için gelen teklifleri değerlendirmeye alan yönetimin, son yapılacak görüşmelerin ardından kararını vereceği öğrenildi. Portekiz ekibi Sporting Lizbon’un, Douglas’ı kadrosuna katmak istediği, şartlarda yapılacak son bir iyileşme ile bu transfere onay verilebileceği belirtildi. Yönetimin ayrıca, Cardozo transferinde istekli olan Malaga’nın da teklifini değerlendirmeye alacağı kaydedildi. Bordo mavililerin yıllık ücretinde beklenen indirimi yapmayan N’doye ile kadroda düşünülmeyen Musa Nizam için de teklif beklediği ifade edildi.

FOTOĞRAF