UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda yarın akşam Belçika’nın Lokeren takımını ağırlayacak olan Trabzonspor, teknik direktörü Vahit Halilhodzic'in cezalı olduğundan tribünden izleyeceği maçtan galip ayrılarak Avrupa zaferlerine bir yenisini daha eklemek istiyor.
116’INCI RANDEVU
Türkiye’yi Avrupa’da yıllardır başarıyla temsil eden Trabzonspor, Lokeren maçıyla Avrupa kupalarındaki 116’ncı maçına çıkacak. Avrupa macerasına 1976-1977 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda İzlanda’nın Akranes takımıyla karşılaşarak başlayan Trabzonspor, geride kalan 115 maçta 44 galibiyet, 30 beraberlik ve 41 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 152 gol atan borndo mavili takım, kalesinde 154 gol gördü. Trabzonspor, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde 28, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde 67, Kupa Galipleri Kupası’nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası’nda 8 karşılaşmaya çıktı.
Trabzonspor UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne kadar oynadığı 67 maçta 27 galibiyet, 18 beraberlik ve 22 mağlubiyet alırken, attığı 96 gole karşılık kalesinde 90 gol gördü.
HALİLHODZİÇ CEZALI
Trabzonspor, grubundaki 3'üncü maçı olan Lokeren karşısına Vahid Halilhodziç’ten yoksun çıkacak. Legia Varşova maçında Macar hakem Viktor Kassai'nin tribüne gönderdtiği için UEFA Disiplin Komitesi tarafından 1 maçla cezalandırılan Vahid Halilhodzic 'in yerine bordo mavili takımı yardımcısı Jacques Bonnevay yönetecek.
BU SEZON 2'NCİ KEZ
Saha kenarındaki heyecanlı ve agresif tavırlarıyla zaman zaman eleştirilen Vahid Halilhodziç, bu sezon 2'nci defa bir maçta takımını yalnız bırakmış olacak. Tecrübeli teknik adam, İstanbul Başakşehir ligi maçında da hakem Halis Özkahya tarafından tribüne gönderilmiş, PFDK tarafından 1 maçla cezalandırıldığı için Avni Aker Stadyumu’nda oynanan Kasımpaşa maçını tribünden izlemişti. Bordo mavililer, bu maçta sahadan 1-1 beraberlikle ayrılmıştı.
ÇİFT FORVETE DÖNEBİLİR
Deplasmanda 2-1 kazandığı Metalist Kharkiv maçından sonra seyircisi önünde oynadığı Legia Varşova’ya evinde 1-0 yenilerek gruptan çıkma yolunda eline geçen büyük bir avantajı yitiren Trabzonspor, yarın akşamki Lokeren maçında mutlaka kazanmak istiyor. Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında oyuna girdikten sonra iyi oynayan Mustapha Yatabare’yi Cardozo’nun yanında oynatmayı düşünen Vahid Halilhodziç, aynı zamanda Salih Dursun, Mehmet Ekici, Soner Aydoğdu gibi hücum gücü yüksek orta saha elamanlarına da görev vermeyi planlıyor. Bordo mavili takımda ayrıca sakatlıktan kurtulan Constant’ın da oynayabilecek duruma geldiği bildirildi. Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Onur, Deniz, İshak ise kadroya alınmayacak.
SOL BEK SIKINTISI
Mersin İdmanyurdu maçında başına aldığı darbe nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan sol bek Mustafa Akbaş’ın UEFA listesinde olmaması bordo mavilileri zora soktu. Halilhodziç’in sol bekte görev verebileceği oyunculardan İshak’ın sakat, sakatlıktan yeni çıkan Musa Nizam’ın ise antrenman eksiği olması bu mevkide Zeki Yavru’nun oynama ihtimalini güçlendirdiği öğrenildi.
İSRAİLLİ HAKEM YÖNETECEK
Trabzonspor-Lokeren maçını İsrail Futbol Federasyonu’ndan Liran Liany yönetecek. Danny Krasikow ve David Elias Bitton’un yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Nissan Davidy olacak. Müsabakada Ziv Adler ve Menashe Masiah de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.
YAYIN D-SMART’TA
Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayacak olan karşılaşma D-Smart ekranlarından futbolseverlerle buluşacak.
TRABZONSPOR’UN MUHTEMEL KADROSU
Trabzonspor'un muhtemel kadrosu şöyle:
Fatih Öztürk- Bosingwa, Belkalem, Medjani, Zeki Yavru, Salih Dursun, Mehmet Ekici, Soner, Serdar Gürler, Yatabare, Cardozo
SAKAT: Onur, Deniz, İshak
BİLET FİYATLARI: Kale Arkası 30, Maraton 50, Kapalı Kenar 80, Kapalı Orta 100, VIP 200, VIP Özel C-I arası 500 ve VIP Özel A-B sırası 1.000 TL.