GALATASARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçı kopartacak 3-4 pozisyona girdiklerini, ancak değerlendiremedikleri için de galibiyetin gelmediğini söyledi. Mancini, "Bugünkü maça baktığımızda 3-4 yüzde yüz maçı koparacak pozisyon geldi ayağımıza. Ama ne yazık ki şanssızlık diye söyleyebilirim. Gol olarak değerlendirmemiz gerekiyordu. Ama ne yazık ki deplasman maçlarında bu tip sıkıntıları yaşıyoruz. Deplasman maçlarında bu tip pozisyonlarda her zaman da söylediğimiz gibi gol yapamadığınız zaman otomatikman da galibiyetin gelmesi çok zor oluyor" dedi.
ÜZERİMİZDE ŞANSSIZLIK VAR
Son 3 maçtır Galatasaray'ın gol atamamasının sebebinin sorulması üzerine Mancini, "Futbolda bazı böyle dönemler vardır. Baktığınız zaman çok gollü maçlar da geçirdiğimiz oldu. Öyle bir dönemdeyiz ki Rize, Karabük, Bursa maçına baktığınız zaman gollerle sonuçlandıramıyoruz. Bir şanssızlık var üstümüzde. Yapmamız gereken tek şey üzerine gitmek çalışmak. Yapabileceğimiz başka alternatifimiz yok" diye cevapladı.
TEPKİ GÖSTERDİ
Basın toplantısında oldukça gergin olduğu gözlenen Mancini, bir basın mensubunun 'Takımda oturmuş bir kadro yok. Her hafta farklı bir kadroyla çıkıyor?' sorusu üzerine sinirlendi. Gerekli olan değişiklikleri yaptığını savunan Mancini şunları söyledi: "Gereksiz sorular soruyorsunuz. Akıllı sorular sorarsanız daha iyi olur."
EKSİKLİKLERİNİ HİSSETTİK
Drogba ve Melo'nun eksikliğinin hissedilip hissedilmediği ve haftaya oyanayacakları Fenerbahçe maçının sorulması üzerine Mancini şöyle cevap verdi: "Bugün baktığınız zaman Didier ve Melo bizim için çok önemli futbolcu. Eksikliğini ister istemez hissediyorsunuz. Ama üzerimizde bir şanssızlık var. Bugün de baktığınız gibi bir çok pozisyona girdik. Bir çok gol şansı yakaladık. Ama ne yazıkki gole çeviremedik. Gole çeviremeyince de galibiyet gelmiyor. Fenerbahçe maçına da baktığımız zaman zor bir maç umarım iyi oynar ve güzel bir sonuçla ayrılırız."
SENEYE KONUŞMAK İÇİN ERKEN
Önümüzdeki sezonda ilgili yeni planları olup olmadığının sorulması üzerine Mancini, "Başkanımızı ve yöneticilirimiz gerçekten iyi insanlar. Bizim yanımızda olan insanlar. Son 10 günde biliyorsunuz sıkıntılı günler yaşadık, ama hep yanımızda olup destek verdiler. Diğer taraftan baktığınızda Chelsea'yi saymazsak bir mağlubiyet var. Çünkü Chelsea mağlubiyeti çok fazla abartılacak bir şey değil diye düşünüyorum. Çünkü Chelsea takımı kağıt üzerinde bakıldığında bizden daha iyi bir takım. Onun haricinde bir tane mağlubiyetimiz vardı. Seneye için konuşmak şuan için çok erken. Önümüzde 7 önemli maçımız var. O yüzden onlara konsantre olmak lazım" dedi. 
FENERBAHÇE İDDİASI
Yayıncı kuruluşa 'Fenerbahçe'ye 4 atarız' demeç verdiği iddiaları ve bunun gerçekleşmesi için oynadıkları oyunun yeterli olup olmadığı sorulan Mancini, "Spesifik olarak Fenerbahçe maçını ele almayalım. Çünkü bazen öyle olur ki futbolda çok daha kolay maçlarda bir çok pozisyona girersiniz atamazsınız. Şans yanınızda olmaz. Ama daha zor bir maçta Fenerbahçe maçında mutlaka zor bir maç. Saygı duyduğumuz bir rakip. Zor maçta çok önemli pozisyonlar yakalarsınız belki farklı bir galibiyet alırsınız. Spesifik olarak Fenerbahçeye söylenmiş bir şey değil o. Diğer taraftan ligin sonuna kadar elemizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" diye cevapladı.
CESARETLİ OYNADIK
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal da çok cesaretli ve yürekli oynadıklarını söyledi. Bakkal, "Belki puan olarak değil, ama oyun olarak çok memnunum. Takımın mücadelesinden ve oyun disiplininden. Maçın ilk devresinde dönen topları alan ve atağa çıkmayı düşenen bir Konyaspor. Yürekli oynadık. Cesaretli oynayan bir oyuncu grubum vardı. Disiplinden hiç kopmayan. Onları tebrik ediyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Maçın ikinci drevresinde tabi rüzgarında etkisi vardı, karşıdan esiyordu. Dengeli oynadık. Ben bugün sahada iyi duruş sergileyen, yürekli oynayan oyuncularımı kutluyorum. 7 maçımız var. Bu bence çok iyi bir duruştu. Geldiğimiz bu noktada puanlar ve dirençli oynamak çok önemli. O direnci göstediğimizi düşünüyorum. Bu direnci devam ettirdiğimiz önümüzdeki haftalarda da puan veya puanlar bizim olacaktır" diye konuştu. 
Torku Konyasporlu Ali Turan iyi bir mücadele sonrası Galataray'dan önemli bir puan aldıklarını vurgularken Mehmet Uslu ise alacakları her puanın değerli olduğunu söyledi. 

MKY (İA/RT)