2 YENİLGİ 1 BERABERLİKTEN SONRA KONYA'DA
ŞAMPİYONLAR Ligi'nde Chelsea’ye elenen ardından Kayserispor'a yenilen, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da Bursaspor'la karşısında da son dakikalarda yediği golle maçı  berabere bitiren Galatasaray, bu kötü gidişe dur demek için Torku Konyaspor karşısına çıktı.
GALATASARAY'DA 4 FUTBOLCU SAKAT
Galatasaray'da sakat olan Drogba, Emre, Chedjou ve Hamit kadroda yer almadı. Ayrıca cezalı olan Melo'da Konya'ya getirilmedi. Yabancı kontenjanına takılan Burdisso da İstanbul’da bırakıldı. 
EBOUE VE HAJROVİÇ KADRODA
Sarı kırmızılı ekibin teknik direktörü Mancini, yabancı oyunculardan Eboue ve Hajroviç'i 18 kişilik maç kadrosuna aldı.
ERDİNÇ'LE MEHMET GÜVEN YOK
Torku Konyaspor da ise sakat olan Mehmet Güven kadroya giremedi. Ayrıca kart cezalısı Erdinç de ilk 11’de yer almadı. 
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Büyükşehir Beledeyesi Atatürk Stadyumu'nda geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Maça büyük ilgi gösteren taraftarlar tek tek aranarak stadyuma alındı.
FUTBOLCULARA SEVGİ GÖSTERİSİ
Her iki takımın oyuncuları da geniş güvenlik önlemleri altında karşılaşmadan yaklaşık 1,5 saat önce stadyuma geldi. Futbolcular stad girişinde taraftarın sevgi gösterileri ile karşılandı. 
PANKART AÇTILAR
Misafir takım tiribünün tamamen dolduran Galatasaraylı taraftarlar, 'Biz seni deli gibi sevdik' yazılı pankart açarak takımlarına olan sevgilerini gösterdi.
TRİBÜNLER DOLDU
Yeşil beyazlı ekibin taraftarları da takımlarını desteklemek için tiribünleri doldurdu. Konyasporlu taraftarlar da tribüne, 'Sevdan uğruna terk ettik herşeyi' yazılı pankart astı. Taraftarlar Türk Bayrakları ile 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde slogan attı. 
MUSLERA'YA TARAFTAR DESTEĞİ
Her iki takım oyuncuları da karşılaşmadan yaklaşık bir saat önce sahaya çıkarak ısınma çalışması yaptı. Sahaya ilk çıkan sarı kırmızılı ekipten Muslera taraftarın büyük desteğini aldı.
"KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"
Maç öncesi Torku Konyasporlu oyuncular, 'Kanserde erken teşhis hayat kurtarır' yazılı pankart ile sahaya çıktı.  MKY(İA/AÖ)