Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - TORKU Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, mağlup olmayı hak etmediklerini söyledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç emeklerinin ellerinden alındığını söyledi. 
MAĞLUP OLMAYI HAK ETMEDİK 
Basın toplantısında maçı değerlendiren Mesut Bakkal, "Her iki takımda kazanmayı istediği bir oyundu. Oyuncularımla gurur duyuyorum. 1-0 geriye düşmemize rağmen son dakikaya kadar maçı kovalayan bir takımımız var. Mağlup olmayı hak etmedik. Çok net pozisyonlarımız var. Savaşan ve hak ettiğini alan bir takımız. Bu dönemde puan almamız çok önemli. Beşiktaş çok koşan ve çok iyi pas yapan takım" dedi.
İLK YARI GÖMÜLDÜK 
Karşılaşmada ön liberoyu ileriye çıkamadıkları için ilk yarı gömüldüklerini anlatan Bakkal, şunları söyledi: "İkinci yarı öne çıkınca başka bir Konyaspor çıktı. Önceleri ezik oynayan bir Konya vardı. Benim amacım bunu kırmaktı. Her alanda kazanmayı düşünen ve rakibi ile başa baş oynayan bir Konya yaratmaktı. Önemli bir puan aldık. Bu puan ve puanlar daha iyi rahat nefes almamız sağlayacaktır. Maçı bırakmıyoruz ve dirençli oynuyoruz. Ben özellikle mücadele ve istekten dolayı oyuncularımı kutluyorum."
ÇOMAK SOKMAYA GEREK YOK 
Neden tek oyuncu değişikliği yaptığı sorulan Bakkal, "İyi gittiği için oyuncu değiştirmedim. Onların yarı sahasında oynuyorum. 75 inci dakikadan sonra orta sahadan savunma alıp ileriyi beşledik. İyi giden bir şeyi değiştirmek ve çomak sokmak yersizdi. Değiştirmediğimizin de hakkını aldık diye düşünüyorum" diye cevap verdi. EMEĞİMİZ ELİMİZDEN ALINDI 
Beşiktaş Teknik Direkrötü Slaven Biliç emeklerinin ellerinden alındığını söyledi. Basın toplantısında fikirlerini ve hislerini açıklayan Biliç, "Bu akşam belki sezonun en iyi maçı olmadı, ama her iki takımda büyük mücadele koydu ortaya. Hem kendi hem de Konyasporlu oyuncuları tebrik ediyorum. Kadın ve çocuk taraftarlara da teşekkür ediyorum iyi bir atmosfer yaratmaya çalıştılar. Ben Türkiye’ye çalışmaya geldiysem Beşiktaş Teknik Direktörü olarak bu gururu yaşamak için geldim. İnanın bana kalpten söylüyorum. 24 saat bu işe emek veriyorum ekibimle ve oyuncularımla birlikte. Buradaki yegane amacımız Beşiktaş’ın dürüst, adil, iyi bir futbol oynayabilmesi. Emek verdikten sonra birilerinin sizin emeğinizin karşılığını almanıza müsaade etmemesi benim için kabul edilmesi imkansız bir şey. Bu ilk kez olmuyor. Futbolda kazanırsınız, kaybedersiniz, puan alırsınız, puan kaybedersiniz. Bunlar başka şeylerdir. Bu bir çok kez yaşanabilir. Ama bu akşam ne yazık ki emek verdiğimiz bir durum varken emeğimiz elimizden alındı. Emeğimizin karşılığını alamadık" dedi.
BİZİ ÖLDÜREMEZLER
Çok üzgün olduğunu dile getiren Biliç şunları söyledi: "Ama gerçekten çok üzgünüm. Şunu söyleyeyim. Bizi öldüremezler. Bunun üstesinden geleceğiz. Bu yolun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hep birlikte bunun üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağız."
TOPLANTI SALONUNDAN ÇIKTI 
Hakemlerin genç ve tecrübesiz olduğunun ileri sürülerek Beşiktaş’ı kimin öldürmeye çalıştığının sorulması üzerine sinirlenen ve bir mikrofonu alıp masaya vuran Biliç, "Yeteri kadar söyledim fikrimi. Bunun mümkün olduğu kadar objektif bir şekilde söylemeye çalışıyorum. Çarpıtılmış hiçbir taraf yok söylediğimde. Dakika dakika burada maçları analiz edecek değiliz. Ama hakikaten bıktım usandım bundan. Çünkü ben bir teknik direktörüm ve bir yargıç değilim. Buraya futbol hakkında konuşmaya geldim. Buraya Oğuzhan’ın oyunu hakkında konuşmaya geldim. Bütün bunlardan konuşulmasından da hakikaten bıktım usandım" diyerek ayağa kalkıp toplantı salonundan çıktı. 
DİRENCİMİZ KIRILMADI 
Maçı iki devre olarak düşünmek gerektiğini anlatan Torku Konyasporlu Mehmet Uslu ise "İlk yarı bir şey yapmadık. Sahamıza gömüldük. Beşiktaş daha iyi gözüktü. İkinci yarı farklı bir Konyaspor vardı. Gol ve kazanma arzusu vardı. 2 tane yüzde 100 gol pozisyonumuz vardı. Bir anlık dalgınlıkla golü kalemizde gördük. Ama bu bizim direncimizi kırmadı arttırdı. Çok istediğiniz zaman oluyor. 90’ıncı dakikada Gekas ile bulduğumuz golle 1 puan aldık. Beşiktaş’a karşı 1 puan bizim için iyi" dedi.
Pozisyon ve mücadele açısından zengin bir maç olduğunu vurgulayan Yeşil-beyazlı Selim Ay da inançlarını hiç kaybetmediklerini ve son dakika gölü ile bir puan aldık. 
UZATMALARDA YEDİĞİMİZ GOL ÜZÜCÜ 
Zor maçlar oynadıklarını vurgulayan Beşiktaşlı Pedro Franco ise şunları söyledi: "Sezon sonuna geldik zor maçlar oynuyoruz. Her takımın hedefleri var. Bizimde hedeflerimiz vardı. Konya’nın da var. Çok çekişmeli bir maçtı. Bugün de uzatmalarda yediğimiz gol bizim için üzücü. Biraz daha çalışmamız lazım. Önümüzdeki hafta zor bir maçımız var. Biraz daha çalışıp önümüzdeki maçta dahi iyi oynamalıyız."
GOLÜ YEMEMEMİZ LAZIMDI 
Torku Konyaspor’un golüne çok itiraz edilmesinin sorulması üzerine Franco, "Bu akşam Tolga’nın akşamıydı. Müthiş kurtarışlar yaptı. Onun adına çok üzgünüm. Gol yiyerek tamamlaması onun için de yıkım. Pozisyon ne olursa olsun golü yemememiz lazımdı. Önümüzdeki hafta çok daha iyi oynayacağız" dedi.
Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup ise 3 puan almak için geldikleri maça iyi başladıklarını ve gölü bulduklarını ancak son dakika golünün kendilerini üzdüğünü söyledi. 

MKY,HD (İA/RT)