Cemal EKENTOK-Serhat TEZCAN/BURSA,()- TOFAŞ Spor Kulübü'nun kuruluşunun 40'ıncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende basketbolü sevdirmek için hayata geçirilecek, "her sayı bir top, her galibiyet bir pota" projesi tanıtıldı.
Kulüp lokalinde dün gece düzenlenen törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Cemal Vardar ve davetliler katıldı.
BAŞARAN: "YENİ SEZONDA BAŞARILI OLACAĞIZ"
Gecede bir konuşma yapan Tofaş CEO’su Kamil Başaran, şunları söyledi:
"Türk basketbolunda bugün bir ekol olmuş Tofaş Spor Kulübü’nün 40'ıncı yılının gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Tofaş, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle bugüne kadar birçok gencimizin basketbolla tanışmasına olanak sağladı. Bizim için büyük anlam ifade eden 40'ıncı yılımızda da güzel projeyi hayata geçiriyor ve ‘her sayı bir top, her galibiyet bir pota’ diyerek yola çıkıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla, Bursa’daki ihtiyaç sahibi okullarımıza, evimizde oynayacağımız maçlarda alacağımız her galibiyet için bir pota, attığımız her sayı başına da bir basketbol topu hediye edeceğiz. Takımımız bu yıl da genç ve tecrübeli isimlerin başarıyla harmanlandığı kadrosuyla, iddialı hedeflerin peşinde koşarken, Bursa halkının da desteğiyle, şehrimizi farklı platformlarda temsil etmenin gururunu yaşayacak. Tofaş Spor Kulübü, 40 yıldır değişmeyen ruhu ve profesyonel yönetim anlayışıyla, bugüne kadar göğsümüzü kabartan, Bursa’yı basketbolda bir marka hâline getiren birçok başarıya imza attı. Tüm Tofaş Ailesi adına takımımıza yeni sezonda başarılar diliyorum."
EFE AYDAN: "HEDEFE GENÇLERLE GİDECEĞİZ"
Yeni sezondaki hedeflerini değerlendiren Tofaş Spor Kulübü Başkanı Efe Aydan ise şöyle konuştu:
"Yenİ sezona daha büyük başarı hedefleriyle giriyoruz. Yoğun ve verimli geçen bir hazırlık dönemi yaşadık. ‘Avrupa Şampiyonu’ apoleti taşıyan değerli antrenörümüz Erhan Toker yönetiminde, 19,8 yaş ortalamasına sahip, gerek kulübümüz gerekse ülke basketbolunun geleceği adına çok önem verdiğimiz bir Türk oyuncu kadromuz var. Bu genç kadromuzun yanında, takım yapımıza son derece uygun tecrübeli yabancı oyuncularımızla 3 ayrı kulvarda başarıyı kovalayacağız. Bu sezon da en büyük itici gücümüz Bursa’nın desteği olacak. 40. gurur yılımızda Bursa’ya özel bir teşekkür etmek istedik ve ‘her sayı 1 top, her galibiyet 1 pota’ projesini hayata geçirdik. Projemizin Bursa’ya ve bize uğur getirmesini, hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum."
Daha sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda yer alan Tofaş’ın genç basketbolcularıyla antrenör Erhan Toker, cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.
HER GALİBİYETE POTA HER SAYIYA TOP PROJESİ
Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle basketbolu sevdirmek için, "Her sayı 1 top, her galibiyet 1 pota" projesiyle Tofaş, 2014-2015 sezonunda Bursa’da oynayacağı maçlarda alacağı her galibiyet için bir basketbol potası ve atacağı her sayı için bir topu, Bursa’da ihtiyaç sahibi ilköğretim okullarına dağıtılacak.

FOTOĞRAF