'HATA BANA YAPILMADI, TÜRK HALKINA YAPILDI'
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kadroya almadığı Arda, Selçuk, Hakan gibi her oyuncunun kendine göre sebebi olduğunu ve aynı sebepleri bulunmadığını belirtti. Kadroya alınmayan futbolcuların milli takıma yine hizmet vereceğinden bahseden Terim, "Zamanı ve zemini geldiği zaman hizmet vereceklerdir. Ama bugünkü seçimimiz budur. 10 sene ya da 13 sene evvel onlar da başka tecrübeli oyuncuların yerine genç olarak oynamışlardır. Şimdi de bazı gençlere şans verdik. Tecrübeli oyuncularımızı biraz dışarıda bıraktık. Kişiselleştirmeden bakmak lazım olaya. Bu kişisel değil ilkesel bir mesele. Bundan emin olabilirsiniz" dedi. 
'MİLLİ TAKIM KİMSEYE KAPALI DEĞİL'
"Kadroya alınmayan futbolcuların yakın zamanda affı olur mu?" şeklindeki soru üzerine Terim, şöyle konuştu:
"Hata bana yapılmadı, hata Türk halkına yapıldı. Benim üzerimden Türk halkına yapıldı. Kimseye de milli takım kapalı değil. Her oyuncuya açık olduğu gibi saydığımız oyunculara da açık. Bu bir kişisel değil, ilkesel dolayısıyla herkese açık. Türk milli takım forması bu. Bu değerleri üzerinde olan herkese açık taşımayan kimseye açık değil net."
"Arda Turan'ın sosyal medya paylaşımlarından alınıyor musunuz?" sorusu üzerine ise Terim, takip etmediğini ve son zamanlarda kendisiyle görüşmediğini belirtti. 
'AİLEME KÜFÜR ETMENİZİ GEREKTİRMEZ' 
Geçmişte de kendisinin 'kaybettik ama oyuncularım hatalı' demediğini vurgulayan Terim, suçlanacaksa kendisini suçladığını söyledi. Sahada direnç görmediği, nefesi bitene, gücü bitene, son noktaya kadar zorlayan bir takım görmediği zaman üzüldüğüne, kırıldığına değinen Terim, şunları kaydetti:
"Biraz da acımasızız ama garip, günahı olmayan bebeğe kadar bir tuhafız. O kadar çok söylenecek şeyler var ki. Yine de yaralıyor. Biz bir görev yapıyoruz, elimizden geldiği sürece ifa etmeye çalışıyorsunuz. Beğenmiyor, daha iyisini yapabiliyor, sevmiyor olabilirsiniz. Ben bunları anlayışla karşılayabilirim. Alınan herhangi bir başarısızlıkta henüz dünyaya gelmemiş yavruya, annesine, aileme küfür etmenizi, beddua etmenizi gerektirmez. İnsanların bu enerjisini, nefesini varsa akıllarını, şüpheliyim ama varsa akıllarını daha iyi şeylere, toplum için ülke için o taraflara... Bu ülke için iyi hizmet yapmış kendi ülkesinin yetiştirdiği yetenekleri harcamaya değil, küfür edip onları üzmeye değil, bu enerjilerini ülke yararına verirlerse çok daha iyi olur. Bir çok şeye kırılıyorsunuz." 
'İSTATİSTİKLERİN HEPSİNDE GERİDEYİZ'
Bir gazetecinin 'kamuoyu açıklamalarınızla tatmin olmuş mudur' sorusuna Terim, şöyle cevap verdi:
"Ben buraya milli takımlar teknik direktörü olarak çıktım, Rusya maçı öncesi dünya kupasına hazırlanırken. Ben buraya sebep bahane üretmek için çıkmadım. bu kararı ben verdim. Kararın gerekçesini ben herkesin bildiğini düşünüyorum. Bazen insanlarla aramızda fark oluyor. Ben insanların yüzüne söylüyorum, ama burada konuşmam. Arkadan dolanmak benim işim değil. Herkes hayatta birtakım kararlar verir. Mesele bu kararın bedelini ödeyip ödemeyeceği. Ben bu kararın bedelini öderim. Ben buraya yıkmaya değil, yapıcı ilkesel duruşla milli takıma katkı sağlamaya çıktım. Takımı yıkmaya değil. Bu sadece prim meselesi değil. İstatistiklerin hepsinde geriyiz. Sadece pirim meselesine indirgemeyin. 2008'den geriyiz. Performansı görmemezlikten gelmemek lazım. Çünkü koşu mesafelerinde, birebirde, şutta rakibe hücumda geriyiz. Olayı sadece oraya bağlamamak lazım. Bizim kendi mabedimizde yaşadıklarımızı dışarıyla paylaştım ki. Ben bu karakterde değilim."
'OYUNCULARIMA GÜVENİYORUM'
Dünya kupası grup elemelerinde zorlu rakiplere karşı oynayacaklarını belirten Terim, "Grupta birinciler gidecek, ayrıca en iyi ikinci 8 takım play off oynayacak. Oradan 4 çıkacak, bir de Rusya ev sahibi 13 takım olacak. Böyle baktığımızda Avrupa Şampiyonası'na katılma statüsünden daha zor. Dünya Kupası'nın ilk turları Avrupa Şampiyonası'nın ilk turları gibi zor değil, ama gitmek daha zor. Sonuç ne olursa olsun, burada olmak istiyoruz, Kolay değil ama biz bunu deneyeceğiz. Oyuncularıma güveniyorum. Kolay değil ama ,elimizden geleni yapacağız" dedi.
RUSYA MAÇI
Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'ndan yorgun çıkmış bir takım olarak şampiyonaya hazırlık kapsamında kolay bir rakiple maç yapmak istediklerini, ancak Rusya ile dostluğun önemine istinaden Antalya'da maç oynayacaklarını söyledi. Güçlü bir takım ile hazırlık maçı oynayacaklarını kaydeden Terim, Rusya için de dünya kupasına evsahibi takım olarak hazırlıkların çok önemli olduğunu belirtti. Maçın iki ülke ilişkilerine önemli katkıda bulunacağına inandığını dile getiren Terim, "Rusya zaten her zaman dostumuz. Dünyada ne olursa olsun, spor ve futbol bunun dışında kalmaya özen gösteriyor. Futbolun birleştirici tarafı ön planda olmalı. Bu maç hem gayeye hizmet eden, hem de hazırlık maçı amacıyla alındı. Rus dostumuzu burada ağırlamaktan son derece memnunum. Daha öncekinden çok daha güçlü ilişki, sevgi içerisinde oluruz Rusya'yla" dedi.
ENES ÜNAL'IN AÇIKLAMALARI
Milli futbolculardan Enes Ünal da hayallerine kavuştuğunu, daha çok büyük hayallerinin bulunduğunu söyledi. Kendisinin 19 yaşında ve yolun başında olduğunu dile getiren Enes Ünal, ikinci defa milli takıma katıldığını ifade etti. Milli takımda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını anlatan Enes Ünal, "Eğer şans bulursam, en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım" dedi.
Hollanda Ligi ile Türkiye ligi arasındaki farklılıklar hakkındaki soruya ise Enes Ünal, "Sosyal hayatımda, dışarıda, kendimi daha rahat hissediyorum. Daha rahat dolaşıyorum. İnsanlar daha az yargılıyor. Gençsiniz diye daha çok şans buluyorsunuz. Benim için en iyi tarafı Hollanda'dayım ve 19 yaşındayım. Genç oyuncuların çok şans bulduğu ve önemli forvetlerin çıktığı bir lig. Bu ligde kendimi kanıtlarsam daha farklı düşüncelerim ve daha farklı hedeflerim var" diye cevap verdi.

FOTOĞRAFLI