ADANA, () TÜRKİYE Tenis Milli Takımı'nın 12, 14, 16 ve 18 yaş seçmeleri Adana Atlıspor Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Gençler milli takıma gitmek için kıyasıya mücadele sergiledi.
Atlıspor Kulübü Tesisleri'nin tenis kortlarında 21 Mayıs'ta başlayan milli takım belirleme müsabakalarına 12 ve 14 yaşta toplam 112 sporcu katıldı. İki yaş kategorisinde de 24 kişi müsabakalara ana tablodan katılırken, 32 sporcu eleme usulü oynadı. 16 yaş seçmelerinde ise 47 erkek, 41 bayan sporcu raket sallarken, 18 yaşta da 24 erkek 21 bayan sporcu mücadele verdi.
'CENTİLMENCE GEÇTİ'
Atılspor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Özgür Yağmur, güzel bir turnuvaya ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını belirtti, şöyle dedi:
"Milli takım belirleme müsabakaları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Sporcularımız kortlarda aynı zamanda çok centilmence mücadele örneği gösterdi. Aileleri ise onları tribünlerde yakından takip etti. Türkiye'nin dört bir yanından kentimize gelen sporcuları, Adana Atlıspor Kulübü olarak en iyi şekilde misafir etmeye çalıştık. Buradaki sporcular arasında geleceğin tenis yıldızları çıkacaktır. Tüm sporculara geleceklerinde başarılar diliyorum."
MİLLİ TAKIMA SEÇİLENLER
Turnuva sonunda 18 yaş erkeklerde Cengiz Aksu, Alp Şentay, bayanlarda İpek Öz, Deniz Paykoç, 16 yaş erkeklerde Yankı Erel, Kuzey Çekirge, Bora Şengül, bayanlarda Lara Biter, Başak Akbaş, Zeynep Ermen, 14 yaş erkeklerde Kaan Çepel, Burak Can Yılmaz, Orhan Umur, bayanlarda Betine Tokaç, Zeynep Sena Sarıoğlu, Meslis Ayda Uyar, 12 yaş erkeklerde Togan Tokaç, Efe Boran Güler, Tuna Tuygun, bayanlarda Eda Arlı İztik, Özlem Uslu, Sedef Bilgiç milli takıma seçildiler.

FOTOĞRAF