Tolga YILDIRIM/ ANTALYA, () - 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi okçuluk branşında temsil eden ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hedefiyle Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan 27 yaşındaki Begül Löklüoğlu, öğretmenlik yaptığı okulda ders aralarında, hedef tahtasına ok atarak antrenman yapıyor.
2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi okçuluk branşında temsil eden ve 26'ncı sırada yarışı tamamlayan Begül Löklüoğlu, spor hayatının yanı sıra, öğretmenlik yaparak, tecrübesini genç sporculara aktarıyor. Antalya Kemer Anadolu Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yapan Löklüoğlu, okulun okçuluk, futbol, basketbol takımını çalıştırıp, ders saatlerinden kalan zamanlarda ise okçuluk tesislerinde antrenman yapıyor.
Türkiye Okçuluk Milli Takımı'nda yer almayan Begül Löklüoğlu, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak için hazırlıklarını bireysel çalışmalarla sürdürüyor. Spor ve öğretmenlik hayatını bir arada yürüten Löklüoğlu, haftanın 4 günü okulda ders veriyor, okuldan çıktıktan sonra da 40 kilometre uzaklıktaki tesislere giderek, hava kararıncaya kadar antrenman yapıyor. Antrenman eksiğini tamamlamak için okuluna hedef tahtası da götüren Löklüoğlu, dersinin olmadığı saatlerde teneffüste ok atarak olimpiyat oyunlarına hazırlıyor.
Dersi olmadığı günlerde zamanının büyük bölümünü Antalya'daki 100'üncü Yıl Okçuluk Tesisleri'nde geçiren Löklüoğlu, milli takımda yer almamasına rağmen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için çalışmalarını son gününe kadar sürdüreceğini söyledi. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 26'ncı sırada yer alarak ilk tur maçında Tayvanlı Chien-Ying Le ile karşılaşmasını 1 puanla kaybettiğini anlatan Begül Löklüoğlu, “Olimpiyat unutulmayacak bir tecrübeydi. Eleme serilerinde 1 puanla kaybettim. Hayal kırıklığı yaşadık, yıkıldım. 2016'daki Avrupa Şampiyonası'na katılıp, ilk üç sırada tamamlamayı hedefliyorum. Madalya kazanarak, olimpiyat kotası almayı ve Rio'da ülkemi temsil etmek istiyorum. İlk katıldığım olimpiyattaki tecrübemle 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmayı hedefliyorum" dedi.
TENEFFÜSTE ATIŞ ANTRENMANI
2012'deki Londra Olimpiyat Oyunları'nın ardından Mersin'deki 2013 Akdeniz Oyunları'nda dördüncülük kazandığını anlatan Begül Löklüoğlu, sonraki süreçte ders saatlerinin yoğunluğu ve öğrencilerine karşı sorumluluklarından dolayı yüksek tempoda antrenman programı uygulayamadığından yakındı. Löklüoğlu, “Antrenman eksiğimi okula götürdüğüm hedef tahtasına dersimin olmadığı saatlerde, teneffüste atış yaparak tamamlamaya çalışıyorum. Okuldan çıktıktan sonra da tesislere giderek, akşam saatlerine kadar çalışma yapıyorum. Performansımı artırmak için ulusal düzeydeki şampiyonalara katılıp, uluslararası müsabakalara hazırlanıyorum" diye konuştu.
Ders aralarında okul bahçesine yerleştirdiği hedef tahtasına yay ile ok atarken öğrencileri ve öğretmen arkadaşları tarafından meraklı bakışlarla takip edildiğini dile getiren Begül Löklüoğlu, kendisine 'Bu kadar başarılısın neden öğretmenlik yapıyorsun' gibi sorular yöneltildiğini söyledi. Kendisinden okçuluk dersi almak isteyenler, merak edip bu spora yönelenler olduğunu aktaran Begül Löklüoğlu, öğrencilerinin verdiği desteğin mutlu ettiğini kaydetti.
Küçük yaşta tesadüfen başladığı okçuluk sporunda hırsı ve mücadeleci kişiliğiyle başarı kazandığını aktaran Löklüoğlu, olimpiyat madalyası sahibi bir sporcu olarak kariyerini sürdürmek istediğini vurguladı. Yüzme sporuyla ilgilenirken Antalya'da 2001'de düzenlenen dünya kupası şampiyonasını izleyip, okçuluğa heveslendiğini anlatan Begül Löklüoğlu, genetik mühendisliği hedefiyle sürdürdüğü eğitim hayatını da sportif başarılarından dolayı beden eğitimi öğretmenliğiyle tamamladığını belirtti.
Spor hayatında kazandığı başarıları anlatan Löklüoğlu, şöyle konuştu:
“1 yıl lisanslı sporcu olarak yüzme sporuyla ilgilendim. 13 yaşında izlediğim şampiyona sonrası okçuluk sporuna heveslenerek çalışmalara başladım. İlk 6 ayda Türkiye şampiyonasını kazanarak okçuluk milli takımına seçildim. İkinci yılımda yıldız ve gençlerde Avrupa şampiyonu oldum. Katıldığım müsabakalarda 15'i uluslararası olmak üzere 100'den fazla madalya kazandım. Olimpiyat oyunları benim için unutulmaz bir tecrübeydi. Ardından Akdeniz Oyunları'na katıldım. Şu an İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Spor Kulübü sporcusuyum. Antalya'da yaşıyorum ve burada öğretmenlik yapıyorum. Olimpiyat oyunlarına katılmak için çalışmalarımı sürdüreceğim."

FOTOĞRAFLI