Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - DOĞUŞTAN sağ eli olmayan 13 yaşındaki Merve Cansu Demir, 7 yaşında doktorunun tavsiyesi ile başladığı masa tenisinde milli takıma kadar yükselerek engelli olmayan sporculara karşı mücadele ediyor.
Ankara'da oturan Merve Cansu Demir, 7 yaşında protez el taktırmak için gittiği doktorunun yönlendirmesiyle Ankara Tarımspor masa tenisi antrenörü Yusuf Kılınçkaya ile tanıştı. Tek eliyle masa tenisi oynamaya başlayan Demir, kısa sürede önemli başarılar elde etti. 3 yıl sonra Masa Tenisi Bedensel Engelliler Milli Takımı'na seçilen Demir, geçen yıl İtalya'da ferdilerde bronz madalya aldı. Milli Takım ise şampiyon oldu. Minikler Türkiye 3'üncülüğü, bedensel engelliler Türkiye 1'inciliği dereceleri bulunan Demir, 2 yıl önce de Masa Tenisi Milli Takımı'na seçildi. Demir, şimdi tek eliyle milli forma altında engelli olmayan rakiplerine karşı da mücadele ediyor.
2016'da Brezilya'nın Rio kentinda yapılacak Yaz Olimpiyatları'na Zonguldak'ta hazırlanan Masa Tenisi Minik ve Yıldız Milli Takımları kadrosunda bulunan Merve Cansu Demir, tek hedefinin olimpiyatlarda dereceye girerek Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi. Doktorunun yönlendirmesiyle masa tenisine başladığını belirten Demir, şöyle konuştu:
"Benim masa tenisi oynama gibi bir düşüncem yoktu. Doktorumun tavsiyesi ile hayatım değişti. Tek elim olmasa da müsabakalarda bana engel olmuyor. Kolumu kullanabiliyorum, topu tutup atabiliyorum, destek alabiliyorum. Benim gibi engelliler normal insanların yanında özgür olamıyor. Sporla tanıştığım zaman bunu aştım. Kendimi tanıtmak, engelim olduğu halde bir şeyleri başarabilmek çok güzel bir duygu. Engellilerin spora başlaması güzel bir şey. Hem sosyalleşiyorlar hem de ortama giriyorlar."

FOTOĞRAFLI