Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Kayseri'deki mücadelede normal süresi 0-0 biten maçta Fenerbahçe'yi uzatma devresinde bulduğu golle 1-0 yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Normal sürede her iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi normal süre 0-0 sona erdi. Mücadelenin 63. dakikasında Melo'ya yaptığı faul ile ikinci sarı kartı gören yeni transfer Bruno Alves, Fenerbahçe'yi 10 kişi bıraktı.

Uzatma devrelerine hızlı başlayan Galatasaray'da 99. dakikada Hakan Balta'nın sağ kannattan yaptığı güzel ortayı Drogba kafayla filelere gönderdi ve maçın tek golünün altına imza attı.

STAT: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
GALATASARAY'IN İLK 11'İ: Muslera, Eboue, Semih, Gökhan Zan, Hakan Balta, Hamit(Dk. 81Erman Kılıç), Melo, Selçuk, Amrabat(Dk 81 Umut Bulut), Sneijder, Drogba
YEDEKLER: Eray İşcan, Ceyhun Gülselam, Kazım Kazım, Erman Kılıç, Emre Çolak, Burak Yılmaz, Umut Bulut
FENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ: Mert Günok, Mehmet Topuz, Bekir, Alves, Hasan Ali, Kuyt, Baroni(Dk. 58 Alper Potuk), Emre(Dk. 103 Caner Erkin), Mehmet Topal, Sow(Dk. 81 Kadlec), Webo
YEDEKLER: Serkan Kırıntılı, Kadlec, Alper Potuk, Selçuk Şahin, Caner Erkin, Salih Uçan, Serdar Kesimal

MAÇIN AYRINTILARI

Maç Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi ve sarı kırmızılılar Süper Kupa'nın sahibi oldu.
Dk. 99: Drogba Hakan Balta'nın ortasında kafayla topu filelere gönderdi. 1-0
İlk uzatma devresine Fenerbahçe başlıyor.
Mücadelenin normal süresi 0-0 sona erdi..
Dk. 76: Drogba'nın adrese teslim ortasında Selçuk 2 metreden topu yandan auta attı...
Dk. 63: Alves, Melo'ya yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor...
Dk. 58: Baroni yerini Alper Potuk'a bırakıyor...
İkinci yarının ilk saniyelerin G.Saray hücumunda hakem ceza sahası çizgisi önünde serbest vuruşa hükmetti. Sneijder'in sert frikiği barajdan döndü.
Mücadelenin ikinci yarısı başladı...
İlk yarı 0-0 sona erdi
Dk. 40: Drogba altıpas üzerindeki Amrabat'a 'al da at" dercesine pas çıkardı... Faslı oyuncunun kayarak vuruşunu kaleci Mert kurtardı.
Dk. 28 Amrabat yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü...
Dk. 24: Sow ceza sahası içerisinde boş pozisyonda topu ıskaladı ve net bir psoziyonu harcadı...
Dk. 20: Amrabat sağ kanattan yaptı etkili bindirmede ortası tüm savunmayı geçti. Drogba'nın şutunu kaleci Mert yatarak engelledi..
İlk 15 dakikalık bölüm orta saha mücadelesi şeklinde geçti.
Mücadeleye Fenerbahçe başlıyor..

MERT VE DROGBA YILDIZLAŞTI

Maç boyunca Galatasaray'ın bir çok gol poziyonunda kalesine duvar ören olan Mert, takımının ve sahanın en iyileri arasında yer aldı. Öte yandan Drogba'da tecrübesini konuşturduğu maçta girdiği gol pozisyonları ve attığı gol ile yine kalitesini gösterdi.

BİR HAFTA ARAYLA İKİNCİ KUPA

Geçtiğimiz hafta İngiltere'de Emirates Cup'ı da müzesi götüren sarı kırmızılılar, böylece yeni sezon öncesi ikinci kupasını kazanmış oldu.

GEÇTİĞİMİZ YIL DA G.SARAY GÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz yıl 12 Ağustos'ta oynanan 2011-2012 sezonu Süper Kupa finalinde de Fenerbahçe'yi 2-1 yenen Galatsaray, bu kupayı müzesine götürmüştü.

TERİM'DEN AMRABAT'A FORMA ŞANSI


Sakatlıktan yeni kurtulan Burak Yılmaz''ı riske etmek istemeyen Terim, yıldız golcüsünü yedek kulübesinde oturttu. Amrabat'ı oynatabilmek için ise yeni transfer Chedjou'ya da forma şansı vermezken onun yerine Gökhan Zan ilk 11'de kendine yer buldu.

TERİM TRİBÜNDEN İZLEDİ

Derbide her iki takımda da önemli eksikler bulunuyor. Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Kayseri'deki dev maçı tirbünden izledi. Süper Lig'de geçen sezonun 28. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu maçındaki davranışları nedeniyle 9 maç ceza alan deneyimli teknik adam, 6'sını ligde çekti. Bu akşam takımının başında olamayanTerim, yeni sezonda Süper Lig'in ilk 2 haftasını da kaçıracak.