SPORDA Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştay'ı, bugün Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde başladı.
İki gün sürecek çalıştaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, TFF Başkan Vekili Hüsnü Güreli, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, hakim ve savcılar, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı.
Çalıştayda oluşturulacak komisyonlarda "Sporda Tahkim", "Sporda şiddetle etkin mücadelede e-kart ve e-bilet etkisi", "6222 sayılı kanun ve kanuna ilişkin yönetmeliğe dair diğer uygulama sorunları" ve "Sporda şiddetin önlenmesi" konularını tartışılacağı bildirildi. Spor Genel Müdürü Baykan, yaptığı konuşmada, "Komisyonlarda tartışılacak konular, çok ince ayrıntılar, yasa uygulaması sahada görülen eksikleri acısından önem taşıyor" dedi.
AKÇİL: "SPOR CEZA KANUNU ÇIKARILMALI"
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçil ise spor ceza kanununun çıkarılması gerektiğini ifade ederken şöyle konuştu:
"Futbol dinamik bir alan, sosyal bir alan bütün dünyada da etkin bir alan büyük bir sektör. Hakim ve savcılarımız sporla bir iltilaf önünüze geldiği zaman normal sürece bırakmasınlar. Yargılamayı en hızlı, en seri nasıl çözebiliyorlarsa bunu uygulamalarını tavsiye ediyorum. Spor alanındaki itilaflar bekletilecek itilaflar değildir. Çok kısa sürede çözülmesi gereken itilaflar. Zamana bıraktığınızda bu alandaki tüm faaliyet çöker. Çalışılmaz hale gelir. Adaletin tecellisi ve adaletin vicdanı adına spor ceza kanununun çıkartılıp federasyonların aynı hukuki statüye tabi tutulmasının acilen şart olduğu düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI