ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor medyasının temsilcileriyle İstanbul'da iftarda bir araya geldi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleştirilen iftarda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıç, ilk olarak Atatürk Havalimanı'nda dün meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Kılıç, "Aynı zamanda çeşitli hastanelerde tedavi gören yararlılara da acil şifalar diliyorum. Bu tip alçakça, haince terör saldırısında bulunanları da lanetliyorum. Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan terör olaylarında Türkiye nasıl o ülkelerin yanında yer alıp, teröre karşı mücadele ettiyse, İstanbul'daki saldırıda da müttefiklerimizi yanımızda görmeyi bekliyoruz. Terör, bütün ülkelerin beraber mücadele etmesi gereken bir tehdittir" dedi.

UEFA'nın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarında saldırı nedeniyle saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldığını öğrendiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Bana ulaşan son bilgiye göre UEFA, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda saygı duruşu yapılmayacağı yönünde karar aldı. Bu konuda üzüntümü dile getirmek istiyorum. Uluslararası alanlarda verilmesi gereken en güçlü tepkinin verilmemesi bizi üzmüştür" diye konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin son 14 yılda spor tesisleri bakımından büyük bir sıçrama yaptığını dile getirerek, "Sadece tesis yapmak yetmez. O tesislerde iyi sporcular olmazsa bir anlam ifade etmez, ancak iyi tesis olmadan da iyi sporcu yetişmez. İstanbul ve Anadolu'nun çeşitli illerinde biten ve inşası devam eden statlar var. Bu statlar sadece 15 günde bir maçların yapıldığı statlar olmayacak. İçerisinde bulundurduğu diğer spor tesisleri ve yaşam alanları ile 24 saat 365 gün yaşayan statlar olacak" ifadelerini kullandı.

"DOPİNGLE MÜCADELEDE ÇOK KARARLIYIZ"

Dopingle mücadelenin en sert şekilde süreceğini vurgulayan Kılıç, "Bu konuda çok kararlıyız. Biz dopingle yüzleştik. Eğer 2008'de olan bir olay 2016'da önümüze sorun olarak çıkıyorsa, bu demektir ki ne yaparsanız yapın temiz spor yapmazsanız sonuç değişmez. Bu sorunun kesinlikle üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan spor basınını da eleştiren Bakan Kılıç, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını belirterek, "Spor basını olarak sadece futbol odaklı olmamalıyız. Önümüzde olimpiyatlar var. Olimpiyat kotası alan sporcularımızın çok ilginç hikayeleri var. Biraz da buraya dikkati çekmeniz gerekiyor. Medyada diğer branşlarda ne kadar çok haber çıkarsa bu branşlarda mücadele eden sporcularımızın o kadar motive oluyor" dedi.