Gökhan HEBEPÇİ - İSTANBUL /

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İsviçre'nin Lozan kentinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach ve uluslararası spor camiasının önemli isimleriyle buluştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Kılıç, Lozan temasları kapsamında ilk olarak Dünya Okçuluk Federasyonu merkezini ziyaret etti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi, WA ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener'in davetlisi olarak federasyon merkezini ziyaret eden Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra TMOK Başkanı Prof. Dr. Erdener'in, onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. Yemeğe Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Mehmet Tuğrul Gücük, Türkiye'nin Birleşmiş Miletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder ve Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Haluk Ilıcak da katıldı.

IOC MERKEZİNDE ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Daha sonra IOC Başkanı Bach ile IOC merkezinde bir araya gelen Bakan Çağatay Kılıç'a bu görüşmesinde Prof. Dr. Erdener, Türkiye'nin Bern Büyükelçisi Mehmet Tuğrul Gücük ve Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder de hazır bulundu.

Bakan Çağatay Kılıç, bazı sivil toplum temsilcileriyle görüşmek üzere, Lozan'dan Cenevre'ye hareket etti.