Serhat TEZCAN-Mehmet İNAN/ BURSA ()- Bursaspor, Elazığspor karşısında aldığı galibiyetle Ziraat Türkiye Kupası’nda bozulan moralini düzeltmeyi başardı. Maç sonrası Teknik Direktör Ümit Şengül, ligde UEFA hedefini yakalamak için mücadele edeceklerini söyledi.

Şengül, “Bu mücadele Bizim UEFA hedefini yakalamamız, Sanica Boru Elazığspor’un ise ligde tutunabilme açısında büyük önem taşıyordu. Biz Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendikten sonra ligde UEFA’ya gitmeyi kendimize hedef seçtik. İlk etap bu maçtı. Takım olarak 1 haftada üçüncü maçımızı oynadık. Kupa’da büyük travma yaşamıştık. Ama futbsolcularımız inançlı oynadılar ve kazandılar. Bundan sonra kalan 4 maçımızı kazanarak UEFA’ya gitmek istiyoruz. Takımımızda bu inanç var” dedi.

Şener, “Bursaspor olarak zor bir süreçten geçtik . Avrupa’ya gidebilmek için Çarşamba günü kupada istediğimiz sonucu alamadık. Bir hafta içinde üçüncü maçımızı oynadık. Şimdi Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Onun için ligde kaybetmememiz gerekiyor. İlk maçta istediğimizi aldık” derken kaleci Harun ise, “Zorlu maç olacağı belliydi. İki takım içinde kritikti. Maçın başında golü bulduk. İkinciyi bulamadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önemli olan üç puanı alabilmekti. Bunu başardık” dedi.

SARALOĞLU: BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDIK

Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü İrfan Saraloğlu, maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Saraloğlu, “Konsatrasyonu yüksek önemli maçtı. Geçen hafta kazanarak lige tutunmuştuk. Bugün istediğimizi alsaydık ligde kalma yolunda büyük avantaj yakalamış olacaktık. Oyuncularımızın aşırı motivasyon bu kez olumsuz etki yaptı. Oyuncumuz ani bir refleksle yaptığı penaltıyla maça 1-0 yenik başladık. Golü bulamadık. İkinci yarı maalesef golü bulamadık. Forveti takviye ettik ama gol gelmedi. Hakemler avantaj kuralına uymayıp oyunu kesti. Böyle olunca rakibimiz savunma önlemini aldı. Önümüzde dört maç var. Büyük fırsat kaçırdık. Üzerimize düşen görevi yerine getirip Elazığspoır’u Süper Lig’de tutmaya çalışacağız” dedi.

Bordo beyazlı futbolculardan Deniz Aslan, "2'nci dakikada penaltı yedik. Hatamızda. Bursaspor bizi ilk yarı oynatmadı. İkinci yarıya iyi başladık. Gol pozisyonları bulduk. Batuhan ile uzun topu denedik. Bursaspor bizden daha iyi oynadı. Galatarasay’ı yeneriz” derken penaltıya neden olan Marvin Romeo, “Takım arkadaşlarımdan, Elazığsporlulardan penaltıya neden olduğu için özür diliyorum. Bugün üç puana çok ihtiyacımız vardı. Ancak Bu yenilgiyi unutmamız gerekiyor. Kalan dört maçta istenilen sonuçları alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

ST,Mİ (CE/SSA)