Kadir ÇETİNÇALI, İSTANBUL-

Hollandalı yıldız, Antalya ve Atletico Madrid maçı sonrası yaptığı açıklamalarda Hamza Hamzaoğlu'nun takımı gerekli gibi çalıştırmadığını adeta ilan eder gibi konuştu.

Galatasaray'ın Atletico Madrid'e beklendiği gibi yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesi sonrasında Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in açıklaması şok etkisi yaratacak etkinlikte.

Galatasaray Yönetimi'nin teknik direktör değişikliğine gittiği bu dönemde Wesley Sneijder yaptığı açıklamalarla adeta yönetimin Hamza Hamzaoğlu'nu göndermekle çok doğru bir hamle yaptığını söyler gibiydi.

Galatasaray'ın son dakikada galibiyeti yitirdiği Antalya maçı sonrasında da, Galatasaray'ın iyi çalışmadığına dair ipuçları veren Hollandalı Yıldız, Madrid'de maç sonrası "Sorun psikolojik mi" şeklindeki soruya bodoslama gerçekci şu yanıtları vererek, Galatasaray'ın adeta son döneminin röntgenini çeker gibiydi; "Sorunun psikoloji ile alakası yok. Takım olamıyoruz, takım olmalıyız. Antrenman yapmıyoruz ki, idman yapıp kendimizi geliştirmemiz lazım. Taktiğimiz, sistemimiz yok, savunmada bu kadar kolay goller yememizin nedeni açık. Savunma çalışmıyoruz".

Wesley Sneijder bu açıklamaları ile Hamza Hamzaoğlu'nu dönemini eleştirdiğini adeta bağıra bağıra söylerken, bir yandan da yönetimin aldığı teknik heyet değişikliğini onayladığını ima ediyordu.

Sneijder'in bu açıklamalarına yerli futbolcular içinde destek veren olur mu bilinmez ama kariyeri tartışılmayacak bir oyuncunun bu söylediklerini de görmezden gelmek mümkün değil. Sneijder bu açıklamaları ile adeta yeni teknik direktör Mustafa Denizli'ye de ipucu verir gibi oldu. Hatta Mustafa Denizli'nin elini güçlendirmiş de oldu. Galatasaray önümüzdeki haftalarda başarısız sonuç aldığı takdirde Mustafa Denizli kolaylıkla kötü bir miras aldığını söyleyip kendi elini rahatlatabilecek konuma geldi.