SİVASSPOR teknik direktörü Roberto Carlos, bu hafta oynayacakları Trabzonspor maçını mutlka kazanmak istediklerini belirtti, "Galibiyet istiyoruz" dedi.
Kırmızı beyazlı takım, kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla bu karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği maçından 2-1 mağlup ayrılan Sivasspor'un antrenmanı top kapma çalışmasıyla başladı. Dolu yağışı altında  süren atrenmanda daha sonra pas çalışması yapan futbolcular yarı sahada çift kale maç yaptı.
Roberto Carlos nezaretinde gerçekleşen antrenmana izinli olan Eren Aydın ile sakatlığı bulunan John Utaka katılmadı.
"TRABZONSPOR LİGDE EN BÜYÜK RAKİBİMİZ"
Yaklaşık 1.5 saat süren antrenman sonrasında basın mensuplarının sorularına cevap veren Carlos, Trabzonspor karşılaşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Evimizde oynayacağımız en önemli karşılaşmalardan birisi olacak. Çünkü Trabzonspor, en büyük rakiplerimizden bir tanesi. Bunun yanı sıra bizim galibiyetlere dönmemiz gerekiyor. Bu yüzden çok iyi konsantre olup iyi bir şekilde oynamaya çalışacağız. Ve bu maçtan alacağımız galibiyet önümüzdeki 10 maç için bize umut veren galibiyetler arasında olacak."
"OLAYLAR TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK SAYGISIZLIK"
Carlos, dün ki Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili kendisi yöneltilen soruya da şu karşılığı verdi:
"Bunu fedarasyonun halletmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten çok çirkin şeyler. Taraftarların statlara ellerinde bombalar, gazlar ve böyle şiddet unusur içeren objeler ile girmeleri gerçekten çok kötü. Türk futboluna karşı çok büyük bir saygısızlık. Orada maçı izlemeye giden aileler var, taraftarlar var. Onlara karşı çok büyük bir saygısızlık. Umarız fedarasyon bunları düzeltir. Çünkü bunlar Türk futbolunun imajını zedeleyen çirkin olaylar. Tabi biraz güvenlik eksikliği ve maçlarla iligli organizasyon eksikliğininde var olduğunu söyleyebiliriz. Yani bu insanları araması gereken dedöktörler neredeler? Bu şiddet unsurlarını engellemesi gereken güvenlikler neredeler? Maalsef bu tür olaylar oluyor ama şanslıyız ki daha büyük olaylar yaşanmadı."