"UEFA Başkanı Platini kibarca, TFF'ye aba altından sopa gösterdi. Ama bu işi TFF çözemeyecek. Nihai kararı UEFA alacak ve onların aldığı karar da bizim istediğimiz gibi olacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün UEFA Kongresi'nde "Ceza verilirken kişilerle kurumlar ayrılsın" demesi ve Platini'nin de bu sözlere "Haklısınız ama sistem böyle" karşılığını vermesinin yankısı sürerken, bomba etkisi yapacak bir açıklama da G.Saray cephesinden geldi. Fotomaç'a konuşan G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, "Platini tipik bir Türk diplomat gibi kelimeleri yumuşatarak, kibar bir şekilde konuştu ama aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu'na aba altından sopa gösterdi ve 'Bu işi çözün' uyarısı yaptı" dedi.

Adnan Öztürk'ün çok konuşulacak ifadeleri şöyle: "Sayın Yıldırım Demirören seçilmeden önce 'Ben bu işi UEFA ile görüşüp çözeceğim' diyerek söz verdi. Oysa yapamayacağını kendisi de biliyordu ama seçimi kazanmak için böyle davrandı. Şimdi son noktayı UEFA koyacak. Üstüne basa basa söylüyorum; federasyon bu işi çözemeyecek. Çünkü bu iş TFF'den çıktı artık. Nihai kararı UEFA verecek. UEFA'nın vereceği karar da bizim istediğimiz gibi olacak. Ayrıca G.Saray bu işten hiçbir şekilde zarar görmeyecek ve Avrupa kupalarına gidecek."