"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 8. duruşması yapılıyor. Savunmaların tamamlanmasının ardından tutuksuz yargılanma taleplerini değerlendirecek olan Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Hayırlı karar alabiliz" dedi.

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

- Turanlı'nın avukatı: "Müvekkilimle ilgili Korcan, İbrahim Akın vs. hep tahliye edildi. Tape dışında maddi delil yok. "Maçlar izlense, bahsi geçen futbolcuların yüksek performans gösterdiği görülür. Transfer görüşmeleri her zaman yapılır."
- Turanlı'nın savunmasının ardından avukatı söz aldı.
- Yusuf Turanlı: "İki tabanca; biri tarihi 1800'lerden, diğeri ise bana ait. Karadenizliyim ondan, 10 yıldır evde durur."
- Yusuf Turanlı: "Biz metrelerle konuşmayız ki. 'Kaleye gitmiyor Fener' bir futbol terimidir. Böyle konuşuruz."
- Yusuf Turanlı: "İki Beşiktas-İstanbıl Belediye maçında İskender gol attı. Birinde İbrahim Akın attı. Sağolsunlar lehime tape de koymuşlar, ilk devre maçını konuşmamıza 'şike' denmiş."
- Hakim, Turanlı'nın soğukkanlı tavırları üzerine "Sen çok rahatsın, öyle görünüyor" dedi.

"TAYFUR ARADI, KORCAN'I İSTEDİ"

- Turanlı'nın "Hediye konusu çok özel, onu Korcan açıklasın izin verirseniz" sözlerine hakim "Anladım, tamam" karşılığını verdi.
- Hakim Ekinci "Korcan'ın sakatlığı var mı?" diye sordu. Turanlı: "Evet kasıkları ağrıyordu, son maçta oynamadı" dedi. Bunun üzerine Hakim, "Rapor var mı?" diye sordu. Turanlı ise "Ameliyat oldu" yanıtını verdi.
- Yusuf Turanlı: "Korcan'la 17.05 tarihli görüşmemden önce Tayfur beni arıyor 'Yedek kaleci Hakan gönderilecek, Korcan'ı istiyorum' diyor. Besiktaş'a da gitse, Sivas'ta da kalsa ücreti artacaktı. Görüşmeler bunlarla ilgili. Transfer konusunda Korcan'ın babaları, dayıları hep konuya girmek isterler. Tapelerde bahsedilen konu da bu."
- Yusuf Turanlı: "Futbolcu araba arıyor, birçok galeriyle görüşüyor. Belgeli bunlar, banka kredilerine kadar yardımcı olurum. İlgili tanık var."
- Yusuf Turanlı: ""Maç kadroları TV'de dahi veriliyor, benim söylemem garip değil ki."
- Yusuf Turanlı: "Ümit Aydın'la görüştüm. Abdullah Başak istedi. Melih Gökçek'in çok prim ödeyeceğini araştırmamı istedi. Görüşmelerde yanımızda insanlar var, bunların hepsini tanık olarak istiyorum"
- Yusuf Turanlı: "İddianame 318. sayfada teşvik girişimi sonuca ulaştı ifadesi varsayımdır. Doğru değil, 2 maça aynı tapeleri koymuşlar."
- Yusuf Turanlı: "Uğur Uçar'ı tanımam. Turgut Doğan Şahin'le ilgili tek mesajım var. Onun forvet oynadığını yazıyorum, o kadar."

'HOCA' KONUSU

- "Hoca işi nedir? sorusuna Yusuf Turanlı: "Benim bilgim yok, benimle konuştuğu sattığı evle ilgili. Sattığım evi tekrar satmamı istiyor. Ben evi 110 bin euroya sattım."
- "İstanbul Belediye maçında Ahmet Çelebi ile görüşüyorsun hem de futbolcularla sorusuna Turanlı: "Hergün 6-7 futbolcuyla görüşürüm, masadaki 2 futbolcu kalkıyor, İbrahim Akın geliyor. O kalkıyor, diğeri."
- Yusuf Turanlı: "İbrahim Akın'a daire sattım, annesi ile yaptığım sözleşme. Annesi tanık olarak dinlenebilir. İbrahim Akın'a verilen torbada İbrahim Toraman'ın forması vardı, para yoktu. Tanık olarak dinlensin. Elimdeki her torbaya 'şike parası' denmiş."
- Yusuf Turanlı: "Sık Kıbrıs'a giderim, maçtan iki gün önce de gitmiştim. Casino'da para kazanıldı, kaybebildi. bunlar belgeleridir."
- Yusun Turanlı: "Şike aracısı olmadım. İstanbul Belediye-Beşiktaş maçı önemliydi, Fenerbahçe değil."
- Bursaspor-İstanbul Belediye maçında baklava olayıyla ilgili Turanlı, "Bir değil iki tepsi zorlukla Antep'ten getirttim. Bunları tesise bıraktım, o gün Gaziantep'teydim. İşte belgeler."
- Yusuf Turanlı, "Rizespor'un futbol şube sorumlusuydum. Futbolcularla gayrimenkul işi yapıyorum, bulunan tapular da bunu gosteriyor. Menajerlik sınavını kazanamadım" sözleriyle savunmasına başladı.
- Mahkeme aranın ardından yeniden başaldı.
- Herkesin savunmasının alınması için savunmalar kısa tutuluyor. Uzun savunma yapacak olanlar ise yazılı olarak Mahkeme Başkanı'na sunuyor.
- Duruşmaya ara verildi.

"HAYIRLI KARAR VEREBİLİRİZ"

- Mehmet Ekinci, "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" dedi.
- Tamer Yelkovan, Emniyet'te ağır küfür, hakaret ve darpa maruz kaldığını belirtirken, atılı suçu kabul etmediğini söyledi.
- Yelkovan'a yöneltilen "Başkan 'şike yapacağız' derse, sen para vermemezlik yapabilir misin?" sorusu dikkati çekti. Bu soruyu Yelkovan, "Yönetim kurulu kararı olmadan para vermem" şeklinde yanıtladı. Ekinci ise "Şikenin kararı mı olur?" dedi.
- Yelkovan'ın Emniyet'te darp edildiğini söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Üzülüyorum. Avukatınız var. Neden şikeyette bulunmadınız?" diye sordu. Yelkovan, "Bunlar ilk kez başıma gelen olaylar" yanıtını verdi.
- Mahkeme Başkanı, "Ne kadar sürer?" diye sordu. Yelkovan'ın "5 dakika" cevabı vermesi üzerine ise "Çok, 5 dakikada topla" dedi.
- Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.

YOĞUN GÜVENLİK

Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.