"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşması görülüyor. Sivasspor maçının ardından İbrahim Akın olayına cevap veren Aziz Yıldırım, "Tek istediğim Fenerbahçe'nin temize çıkması. Fenerbahçe Türkiye'dir" diyerek savunmasını tamamladı.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen, hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadı.

- Aziz Yıldırım'ın avukatları Yasemin Merçil ve Faik Işık da öğleden sonra söz alacak.
- Mahkemeye öğlen arası verildi.
- Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu'nun savunması öğleden sonraya kaldı.
- Mahkemede Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı izleniyor.

"TAPELER CIMBIZLA ÇEKİLMİŞ"

- Fenerbahçe avukatı Şeref Dede ise "Varsayıma dayalı bu iddialar sizin huzurunuza getiriliyor ve biz de burada yargılanıyoruz. Tüm uluslararası hukuk ihlal edildi. Maçlar oynanmadan dinleme var. Nerede teşvik, nerede şike? Daha maçlar yok ortada. İslenmemiş suçun hükmünden hareketle dinlemeler yapıldı. Tapeler iddianameye cımbızla çekilmiş. Tamamını okuyun, ortaya bambaşka birşey çıkıyor. İlhan Ekşioğlu'nun üzerinde 'nakit var' deniyor. Posttan çekilen kombine parası, nakit gibi iddianameye konuyor. Billionere'de yapılacak şampiyonluk gecesi bilyoner.com adlı bahis sitesinin kapatıldığı gibi gösteriliyor, bu yeter. Elimizde maçların görüntüleri var. O görüntülerde şikeyi görebiliyor musunuz? Hakem raporu var, temsilci raporu var, gözlemci raporu var. Ben Trabzonluyum ve Trabzonsporluyum. Bu yaşananlar zulümdur" dedi.

- Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, "Yıldırım, anjiyo olmasına rağmen yerin iki kat altına tutulmuştur. Emniyet'te bu nedenle ifade vermemiştir. Müvekkilim sadece anjiyo olmadı. Beyin ve böbrek tomografisi çekildi. İkisinde de kitle tespit edildi. Mükevvkilim bu halde 8 aydır tutuklu ve tek başına revirde kalıyor. Şive-teşvik gibi şeyler ancak sahada hesaplanacak hususlar. Ama tüm sanıklar tapelerle burada. 135'inci madde çerçevesinde telefon dinlemeleri hukuka aykırıdır. Telefon kayıtları mutlak delil değildir. Teknoloji ile benim sesimi kullanıp başka şeyler söyletebilirsiniz. Dosyada korkutma, sindirme, şiddet yok, peki neden Özel Yetkili Mahkeme önündeyiz? Olagan mahkemelerde yargılanmamız gerekıyor" diye konuştu.

DAKİK DAKİKA DURUŞMA

Duruşmadaki tüm detayları an be an Kralspor.com'da bulabilirsiniz...

- "Sivasspor maçının hiçbir tapesinde şike konuşması yok. Mecnun Bey ile konuşmalarımız tamamen maç biletlerine yönelikti. İddianame öyle bir halde ki; sanki kulüp başkanı hiç konuşmayacak. Ne konuşursa suç oluyor."

09:35 - Duruşmanın 7. gününde Aziz Yıldırım savunmasına kaldığı yerden devam ediyor.

09:30 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşma salonuna geldi. Duruşma başlıyor...

Futbolun tarihi davasına 1 günlük aranın ardından Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nda devam edilecek. Bugünkü duruşmada ağırlık yine Fenerbahçe cephesinde olacak. Günün açılışını, savunması salı gününden yarım kalan Aziz Yıldırım yapacak. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, kalan 358 sayfanın özeti için Yıldırım'a 1, maksimum 1.5 saat süre tanıyacak. Aziz Yıldırım'dan sonra mahkeme başkanının karşısına sırasıyla Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Kulüp Menaceri Cemil Turan ve Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın çıkacağı öğrenildi. Bu isimlerin yapacağı savunmanın durumuna göre, vakit yeterse Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ve teknik direktör Bülent Uygun da söz alabilecek. Yarın ise tüm ifadeler tamamlanacak. Mahkeme heyeti gerek görürse duruşmayı akşam saatlerine kadar sarkıtacak ve finalde avukatların taleplerini isteyecek. Tüm sanık avukatlarının da serbest bırakılma veya tutuksuz yargılanma yönünde isteklerini mahkeme başkanına ileteceği edinilen bilgiler arasında.

Yıldırım'dan sonra sıra diğer sanıklara gelecek. Sırasıyla Fenerbahçeli yöneticiler ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın mahkemeye savunmasını yapacağı öğrenildi.

AZİZ YILDIRIM UYGULAMALI ANLATIM YAPIYOR


"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 7. duruşması görülmeye başlandı. Duruşma Aziz Yıldırım'ın savunmasıyla devam ederken, Korcan ile Volkan'ın yediği hatalı goller karşılaştırmalı gösteriliyor.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi.

- Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Aziz Yıldırım'a "Toparlayalım artık" dedi.

"İŞTE SATIN ALDIĞIMIZ KALECİ!"

- Aziz Yıldırım: "Korcan, genç ve geleceği parlak biri. İddialarla karalamaya çalışıyoarlar, iddiaların dayanağı yok."
- Volkan'ın yediği golü gösteren Aziz Yıldırım, "Galiba bu kaleci satılmış" ifadelerini kullandı.
- Kaleci Korcan'ın Stoch ve Niang'ın şutlarını kurtarması üzerine Aziz Yıldırım "İşte satın aldığımız kaleci sayın başkan" dedi.
- Aziz Yıldırım, İspanya-Fransa maçında Platini'nin attığı gol ile Korcan'ın Selçuk'tan yediği golü ekranda karşılaştırmalı gösteriyor.
- Fenerbahçe Başkanı, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye Sivasspor maçını izletiyor.
- Aziz Yıldırım: "Mecnun ile anlaşmışsak, bağladığımız Mehmet Yıldız neden 82. dakikada oyuna girdi, neden bir asist yaptı?"
- Aziz Yıldırım: "Trabzonspor, bizim oynadığımız her maçtan önce rakip oyuncuya transfer teklif ediyor. Sivasspor maçından önce de Mehmet Yıldız'a."
- Aziz Yıldırım: "Manisaspor maçından itibaren Trabzonspor'un şike ve teşvik çalışmlarını engellemeye çalıştım."
- Aziz Yıldırım: "Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, (Oyuncularım aslanlar gibi oynayacak. Besiktaşlı Rıza Çalımbay'a takımı emanet ettim) demiştir."
- Aziz Yıldırım: "Biraz ahlak varsa bizi getirdikleri noktadan dolayı özür dilemeliler. Bu kadar yalan olmaz. Emniyet'ten utanıyorum."

DURUŞMA SALONUNDA 2 MİLYON EURO

- Çanta ve paraları gören Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "O paralar gerçek mi, sahte mi?" diye sordu.
- Aziz Yıldırım, tutuklu bulunan Abdullah Başak ile uygulamalı anlatım yapıyor. Fenerbahçe Kulübü Başkanı, duruşma salonuna getirilen 2 milyon euronun çantaya sığmayacağını gösterdi.
- Aziz Yıldırım: "Bu iddianame öyle bir hale geldi ki başkan, yonetici hiç konuşmayacak ama herşeyin hesabı bize sorulacak."
- Aziz Yıldırım, 4-3 biten Sivasspor maçındaki şike iddialarına ilişkin savunmasını yapıyor.
- Fenerbahçeli yöneticiler de duruşmayı izlemek için salondaki yerlerini aldı.