Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlenne basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Volkan Demirel'e yapılan 'vatan haini' tezahüratlarına da değinen Güneş, "Hiçbir oyuncumuz vatan haini değildir' dedi.

"Lig yarışı devam ediyor" diyerek sözlerine başlayan Güneş, "Son oynadığımız Fenerbahçe maçı sonrası ligdeki puan durumumuza baktığımız zaman sıkışmış bir lig olarak görüyoruz. Puan ortalaması maç başına düşük. Büyük kopma yok. Her takımın yukarı aşağıya çıkacağı lig görüyoruz. Biz de yukarıya yakın görünüyoruz. Verilen görevleri yapmaya çalışan oyuncu kadromuz var. İzleyenlere de en azından takdir etme bakımından oyun anlayışımızı iyi sunuyoruz. Şikayet anlayışımız hiç olmadı" diye konuştu.

"İLK 5'TEYİZ"

Takımın son durumuyla ilgili bilgi veren Güneş, "Takımın puanı 15. İlk 5'teyiz. Maçtan sonra ciddi boyutta sakatlığımız yok. Maçtan önce hafif sakatlıklar vardı. Ethem, Yasin, Traore bu hafta da olmayabilirler. Onun dışında diğer oyuncuların yorgunlukları var. Bugün hafif idman yaptık. Yarın da tek idman yapıp İstanbul'a gideceğiz" şeklinde konuştu.

"İNŞALLAH SUÇ UNSURU OLMAZ"

Takımın pazartesi ve cuma günü ardı ardına maç oynayacağını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Neden Pazartesi bizi oynatıp cuma oynattılar da rakibi farklı oynattılar öğrenmek istiyorum sadece. Suç unsuru olmaz inşallah. Kupa maçında da aynı durum sözkonusu. Neden cuma oynatıp salı, çarşambaya koymadılar. Ya da cezalı oyuncunun cezası neden ötelenir. Bizim başımıza gelmedi ama rakip takımda oluyor. Biz de öğrenirsek ona göre uygularız. Özellikle öğrenmek istiyorum" diye konuştu.

"MORALLİ VE GÜÇLÜ BİR TAKIMIZ"

Moralli ve güçlü bir takım olduklarını ifade eden Güneş sözlerini şöyle sürdürdü: "Moralli ve güçlü bir takımız. Futbolcuların inançları ön planda. Sadece müsabakada ben bir pozisyonda Volkan ile Harun'un birbirleriyle tartıştığını söylediler. Görüntüde gördüm onu ve konuştum. Tipik Türk hikayesi. Sonra hallettiler ama hiç olmaması gerekiyor. Bazı konuları yanlış anlayıp üzerine gidilebiliyor. Kendi oyuncumu da eleştirmiş olayım. İnşallah kimseyi rahatsız etmeyiz. Sinirler gergin olunca konuşmalar yanlış anlaşılabiliyor. Ne olursa olsun sahada tartışmanın doğru olmadığını söylüyorum. Daha dikkatli olmalıyız."

"HİÇBİR OYUNCUMUZ VATAN HAİNİ DEĞİLDİR"

Taraftarın Fenerbahçe maçında desteğinin çok iyi olduğunu ancak kaleci Volkan Demirel'e söylenen 'Vatan haini' tezahüratının hoş olmadığını dile getiren Güneş, "Taraftarımız çok iyiydi. Olumsuz olarak, vatan haini dendi. Hiçbir oyuncumuz vatan haini değildir. Bizim taraftarımız tezahüratlarıyla bize destek olmalı. Çirkin tezahüratta bulunmalarını istemiyoruz. Ayrıca da, bu tip eleştiriler ve cezalar Türkiye'de sadece bize değil herkese olmalı. Biraz bizim üzerimizden işlev yürüyor" dedi.

"ŞU AN BÖYLE BİR GÜNDEMİMİZ YOK"

Aydın Karabulut'un affedilme konusuyla ilgili Güneş, "Şu anda elimizde oyuncular var. Hepsi değerli oyuncular. Zenginlik iyi bir şey ama iyi kullanırsak. Yönetim, hoca, oyuncu herkesin yeri var. Ben ona yön veren, çalıştıran, geliştiren biriyim. Aydın'ın burada olmama sebebi ben değilim. Duyguları, düşünceleri, davranışlarını bilmeden yorum yapamam. Şu an öyle bir gündemimiz yok. Biz onu oynatmaya çalıştık oynamak istemiyor izlenimini aldık. Sahadaki oyuncularla ilgileniyorum" dedi.

"BU SİSTEM BÖYLE"

Fenerbahçe maçındaki gündeme gelen ofsayt pozisyonları ve Volkan Demirel ile ilgili yöneltilen soruya verdiği cevapla ilgili Güneş , "Bizim bu maçla ilgili iki tane ofsayt pozisyonu var. Verilseydi golü atardık deniyor o gündem yapılıyor. Bu bir güçtür. Medya yanında, bu sistem böyle. Siz söyleseniz bile az çıkar veya gündem olmaz" diye konuştu.

"KİME YAPARSA YAPSIN ATILMALI"

Caner'in oyundan alınırken yaptığı hareketi değerlendiren Güneş, "Bir oyuncunun fair play dışı hareketi kime yaparsa dışarı atılmalı. Başka hakem olsa Caner'i atabilirdi. Hakem Caner'in tepkisini kendi hocasına yaptığını söyleniyor. Peki seyirciye yapsaydı, bayrağa vursaydı, o zaman ne olacaktı? Ofsayt olmayan her pozisyon gol mü olacak? Bunlar tartışılıyor. Bunları bizim konuşacak zamanımız yok. Pazçartesi günü zor maç oynadık şimdi dinlenmeden diğer maça hazırlanıyoruz. Tüm antrenman programlarımızı buna göre ayarlıyoruz. Biz Avrupa'da oynayan takımlarla genelde pazartesi günü oynadık. Bir şey biliyorsanız açıklayın ben bunun cevabını bilmiyorum" dedi.