Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray'ı 2-1 yendikleri derbi maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Tecrübeli teknik adam, iyi oyunculardan kurulu bir takıma karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, "Ligin atmosferi bakımından zor bir maçtı. Ortaya koyduğumuz oyunla hak ettiğimiz 3 puanı aldık" diye konuştu.

Takım olarak her maçta futbol oynamaya çalıştıklarını belirten Güneş, "Geride kalan 15 maça baktığınız zaman ligin en iyi futbol oynayan takımıyız ama kaybettiğimiz 10 puan bize yakışmadı. Oyuncular ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Oyun üstünlüğünü skora yansıttılar. Oyuncuları tebrik, taraftarlara da teşekkür ediyorum. Lig yarışına devam ediyoruz. Kalan iki maçı da kazanıp, lider olarak ilk yarıyı bitirmek istiyoruz" dedi.

Güneş, iki gündür kaleci konusunun gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları aktardı:

"Bireysel olarak oyuncuları suçlayarak, bu işin içinden çıkamayız. Biz bir takımız. Zaman zaman çok iyi oynayan ve hata yapan oyuncular olacaktır. Tolga'dan da Günay'dan da memnunuz. Sezon başında söyledim, bizim bir kaleciye daha ihtiyacımız var. Sebebi ise sayısal eksikliğimizin olması. Ancak bu çok fazla ısıtılıp önümüze getiriliyor. Lizbon'a giderken de geldikten sonra da oldu.İyi futbolumuz üzerinden bizi olumsuzluğa itmek isteyen bir kesim var."

"İyi futbolumuzun da bize rakip olduğunu düşünüyorum" diyen Güneş, "Ne kadar iyi şey sunarsanız, o kadar eleştiri alırsınız. Haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Biz mükemmel değiliz. İyi futbol oynamaya çalışıyoruz. Lizbon'da buradakinden daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ancak ısrarla düşüş olduğu söyleniyor. Orada kaybetmeyi hak ettiğimizi düşünmüyorum. Bugün de yine kaybedebilirdik. Futbol böyle bir oyun. Bize haksızlık yapılmasına ve oyuncularımızın yok edilmesine izin vermeyiz, vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı teknik adam, sırtındaki ağrılar nedeniyle Galatasaray derbisinin kadrosundan çıkarılan Tolga Zengin'in geleceğiyle ilgili bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Tolga Zengin bizim kalecimiz, devam ediyor. Onunla ilgili bir sorun yok. Hatasıyla, sevabıyla bu camianın içinde olan herkes değerlidir. Beşiktaş camiasının ona kucak açtığını düşünüyorum. Hatta böyle zayıf günlerde daha çok sahip olması gerekiyor. Beşiktaşlılık duruşu, ilkesi, prensibi de budur."

Sporting Lizbon maçının ardından "kaleci yok ki" ifadesi kullandığına yönelik sosyal medyada iddiaların yer aldığının belirtilmesi üzerine Güneş, "Geçmişte elbise ve saçtan başlayanlar, bu sefer konuşmayla... Benim konuştuğumu anlamayan şimdi yorumlayıp haber yapıyorlar. Sonra gündem yapıp oradan bize saldırıyorlar. Öyle bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu.

"Doğru ve yanlışı yakalamak yerine, yorumla doğru ve yanlışa gidiyoruz" diyen Güneş, "Bu çok yanlış. Ülke futboluna zarar veriyor. Doğru ve yanlış yoruma göre olmaz. Doğru ve yanlış vardır, yorum yaparsınız. O başka bir şey. Şu anda Türkiye'de yorum var. Maçtan önce benimle ve takımla ilgili birçok şey söyleyenler, maç bittikten sonra tam tersini söylüyor. Elimizdeki oyuncular yok edilmek isteniyor" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, şampiyonluk yarışıyla ilgili bir soruya ise, "Şampiyonluk yarışı devam ediyor. Galatasaray'ın da güçlü bir takım olarak bu yarışta olduğunu düşünüyorum. Çıkış yapan Kasımpaşa, Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor gibi takımlar var. Diğerleri potansiyel olarak zaten üst sırada olması gerekiyor. Fenerbahçe iyi gidiyor, biz de... Trabzonspor'un da yukarıya çıkacağını düşünüyorum. İkinci yarı daha renkli olacak. Yarış sürüyor" cevabını verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin, derbinin hakemiyleilgili yaptığı eleştirilerin sorulması üzerine ise Güneş, şu ifadeleri kullandı: "Mustafa hocanın lafının üzerine laf söylemek bana yakışmaz. İyi dostum, iyi arkadaşım. Mustafa hocanın niye dediğini bilmiyorum, hakemlik bir olay yoktu. Hakemle ilgili eleştiri yapmak için hakemlik pozisyon olması gerekir. Golü yiyene kadar rakibin atağı yoktu."

Şenol Güneş, bir soru üzerine siyah-beyazlı futbolcu İsmail Köybaşı'nın performansını da değerlendirerek, "İsmail Köybaşı, iyi çalışıyor. Çalışması güzel bir örnek. Çalışan bütün futbolcular bu takımda formayı bulur" diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de, "Bu maç bir çok şeye ilaç oldu. Galibiyete ihtiyacımız vardı. Çocuklarımız da çok başarılıydı. Israrlı ve inatçı oynadılar. Maçı çok istediler ve aldılar. Kendilerini ve hocamızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Zirvenin 9 puan gerisinde kalan Galatasaray şampiyonluk yarışından koptu mu?" şeklindeki soru üzerine, "Zannetmiyorum. Onlar büyük takım ama biz daha büyüğüz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nden elendikleri Sporting Lizbon müsabakasından sonra Galatasaray karşılaşması için bir endişe taşıyıp taşımadıkları sorulan Ahmet Nur Çebi, "Her maç zordur. Her karşılaşmada endişe vardır. Hiçbir maçı kolay göremezsiniz. Derbiler rekabet için önemli ama uzun bir maraton var" şeklinde görüş belirtti.

Dostça bir derbi yaşandığını kaydeden Çebi, "Geçmiş geride kaldı. Yeni sayfalar açmada her zaman fayda var. Beşiktaşlıyız, gönlümüz herkese açık" ifadelerini kullandı.

Kaleci transferiyle ilgili gelen bir soru üzerine ise Çebi, "Bu maçın üzerine bunları konuşmayalım" cevabını verdi.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise, derbinin özellikle ilk yarısını kötü oynadıklarını ancak ikinci yarıda daha iyi olduklarını ifade ederek, "Devre yaklaşırken Beşiktaş'ın 9, Fenerbahçe'nin ise 8 puan gerisine düştük. Bu, Galatasaray için çok önemli bir puan farkı değildir. Bu farkın çok önemli olmadığını ben tüm hayatım boyunca yaşadım, bu yıl da yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Beşiktaş karşısında puanlar almak için sahaya çıktıklarını anlatan Denizli, bazı pozisyonlarda sıkıntıları olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde, bu eksiklerimizi nasıl telafi edebileceğimize bakacağız. Bizim artık geriye dönüp bakacak durumumuz yok. Rakiplerimiz, biz olduğumuz sürece geriye bakmak zorunda. Bizim için tek istikamet var. Hayatım boyunca yaşadığım şampiyonluklarda, bu pozisyonlarda bulundum. Son kazandığım şampiyonlukta, ilk yarı sonunda 6. sırada yarışın içine girmiştim. Bu yarışta hep olduk. Tüm imkanlarımızı zorlayarak kullanmaya çalışıyoruz. Bazı alternatif arayışları bizi tatmin etmiyor. İlk yarıyı, düşündüğümüzün bir miktar gerisinde

tamamlayabiliriz ama bu yarışın içinde kalacağız. Biz olmadan yarış olmaz. Bunu ilerleyen dönemde hep beraber yaşayacağız. Biz bu yarışın dışında kalmayız. Galatasaray camiası hiçbir şekilde endişeye düşmesin. Ligde uzun bir dönem daha var. Birlikte yaşayacağız ve göreceğiz."

Galatasaray'da kolay bir göreve talip olmadığını dile getiren Denizli, "Burası dikensiz gül bahçesi diye gelmedik. Her şey iyi giderken de başlamadık. Sıkıntılı bir dönem yaşandı ve bu noktaya gelindi. Bunlar da benim ilk kez karşılaştığım görüntüler değil. Saha içinde ve dışında bu işe ömrümün tamamını verdim. Zorlanacağımız günler olacak ve bunları aşacağız" dedi.

Tecrübeli teknik adam, maçın hakemi Mete Kalkavan'ın yönetimine eleştirilerde bulundu.

Teknik adamlık hayatında hakemle ilgili çok nadir bahsettiğini aktaran Denizli, "Benim hayatım futbolun içinde geçti. Hakemin düdüğü hangi nefesle, hangi amaçla çaldığını anlarım. Hakem değilim ama hakemden daha iyi değerlendiririm. Benim yıllarca yaşamışlığım var. Diyeceksiniz ki, penaltıyı mı vermedi, ofsaytı mı kaldırmadı. Bir takımı lime lime etmek için bunlara gerek yok. Oyunu belli yerlerinde akışı kesmek, oynatmak veya oynatmamak, oyuncu sinirlendirerek durumu daha farklı mecralara taşıyabilir. Hakemle ilgili düşüncelerim hiç müspet değil" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmaya beraberlik hedefiyle mi çıktıkları yönündeki bir soru üzerine, teknik adamlık hayatında hiçbir zaman böyle bir amaçla maça çıkmadığını vurgulayan Denizli, "Beraberliklerin bana yaradığı maçlar olmuştur ama bir büyük takımın hedefi asla beraberlik olamaz. Buna dönük hazırlık da yapamayız. Beşiktaş bizden daha başarılı ofansif girişimlerde bulundu. Takımımın ikinci yarıdaki dönüşü bizim için artı puandı. Attığımız golden sonraki süreyi iyi atlatabilseydik, bizim için daha rahatlatıcı olabilirdi ama sıcağı sıcağına golü yedik" yanıtını verdi.

Transfer konusundaki çalışmalara değinen sarı-kırmızılı teknik adam, "Tüm şartları değerlendiriyoruz. Bunun çalışmasını yapıyorum. Her geçen gün bir aşama kaydettiğimiz bir süreçteyiz. Şu anda bu manadaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor" dedi.

Öte yandan Denizli, karşılaşmanın henüz ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kalan Burak Yılmaz'ın durumuna değinerek, "Burak'ın fedakarlıkta bulunarak, oynadığını söylemiştim. Bir sorun yaşıyor ancak bu akşamki sakatlığı aynı bölgede değil. Bu dönemi, Burak'ın çok sağlıklı dönüşüne kadar en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Maçın hemen başlangıcında Olcan Adın, Umut Bulut ve Bilal Kısa'yı ısınmaya göndermesine değinen Denizli, "Oyun başlamadan önce yayıncı kanaldan saha görüntülerini takip ediyordum. Bir ara doktorumuz Burak'la ısınma döneminde birkaç dakika görüşme yaptı. Sonra doktorumuzu çağırıp konuyu sordum ve o da aralarındaki konuşmadan bahsetti. Esasında oyun başlarken Umut'u ısınmaya tek gönderecektim ancak Burak'ın oyunda dikkatini çekmemek için yanında 2 oyuncuyla gönderdim. Orada amaç Burak'tı" şeklinde görüş belirtti.