BURSASPOR, sahasında Galatasaray’a 5-2 yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'na yarı finalde veda etmesinin faturasını maçın hakemi İlker Meral’e kesti. Ümit Şengül ve yeşil beyazlı futbolcular ilk penaltı kararı nedeniyle hakem İlker Meral’a tepki gösterdi.

Bursaspor Antrenörü Ümit Şengül, maçın skorunu futbolcuların değil hakem İlker Meral’in belirlediğini iddia etti. Şengül, “Maça iyi başladık. İstekli oynadık 2 gol attık. İlk yarının sonunda yenen talihsiz gol bizim moralimizi bozdu. Devre arasında ne kadar konuşsak futbolcularımız o golün etkisinden kurtulamadı. Görüntüleri buraya gelirken bir kez daha izledim. İbrahim’in eli kapalıyken karın bölgesine çarpan topa hakem İlker Meral penaltı vermesi bizi oyundan koparttı. İlker Meral maçı resmen Galatasaray’a hediye etti. Ancak bu bölümde biz daha dirençli olabilirdik. Kupa macerası bitti. Önümüzdeki lig maçlarında Avrupa hedefini yakalamaya çalışacağız. 2-2’den sonra taraftarların tepkileri futbolcuların oyundan çabuk kopmasına neden oldu” dedi.

FERHAT KİRAZ: İKİNCİ GOL BİZİ ÇÖZDÜ

Bursasporlu Ferhat Kiraz, “Bu sonuç gerçekten bizim için hayal kırıklığı oldu. Maça iyi başladık. Hakemin yarattığı penaltı bizi oyundan koparttı. Söylenecek çok söz var ama konuşmak istemiyorum. Yardımcı hakeme itiraz ediyorum o orta hakeme kırmızı kartla oyundan at diyor. Biz hakkımızı aramayacak mıyız. Gerçekten şaşırıyorum. Muslera’nın bana yaptığı hareketle ilk verilen penaltının karşılaştırılmasını istiyorum. Kötü geçen sezonu final ile taçlandırmak istiyorduk. Olmadı. Biz çıkıp nasıl hesap veriyorsak bazılarıda çıkıp hesap vermeli. Biz İlker Meral adını duyduğumuzde eyvah dedik. Korktuğumuzda oldu. Herkesten özür diliyoruz” dedi.

ŞAMİL ÇİNAZ: CANIMIZ ÇOK YANDI

Bursaspor ön liberosu Şamil Çinaz ise, “İlk yarı sonunda talihsiz bir gol yedik. Devre arasından çıktık. Kontrollü oylnarken inanılmaz bir penaltı kararı çıktı. Bu bizi çözdü. Herkesten özür diliyoruz. Finali çok istemiştik. Olmadı. Biz nasıl çıkıp hesap veriyorsak, hakemlerde çıkıp verdikleri openaltıyı bir açıklasınlar. Hakem kararları bu sezon bizim canımızı çok yaktı” diye konuştu.

MANCİNİ: FİNALİ HAK ETTİK

Galatasaray Teknik Direktörü Mancini, sezonun en önemli galibiyetlerinden birini alydıklarını belirtti. İtalyan teknik adam Mancini, “Maçın ilk yarısında 2-0 geriye düştük. Ancak geriye düştüğümüz bölümde bile oyunu biz domine ediyorduk. İki hata yaptık. Geriye düştük. İlk yarının sonunda golü bulunca morallendik. İkinci yarıda iyi oynadık. Bol gol pozisyona girdik ve bunları değerlendirip maçı kazandık” dedi. Basın mensuplarının, sorusuna ise Mancini, ”Futbol ilginç bir oyun. Üç aydır deplasmanda kazanamıyorduk, unutulmaz bir geri dönüşle maçı 5-2 kazandık. Bu farklı skor tek forvetle oynarken gelmesi dikkat çekiciydi. 2-3 forvetle oynadığımız maçlarda gol atamıyorduk. İlk yarı sonunda bulduğumuz gol moralimizi yükseltti. Sabri çabuk bir oyuncuydu, ileriye aldım. Forvetimize canlılık geldi. Bu galibiyet antrenörlük kariyerimde önemli yer tutacak. Çünkü 2-0 geriye düştüğümüz maçı 5-2 kazandık” diye cevaplardı.

SABRİ SARIOĞLU: FİNALE İNANMIŞTIK

Galatasaray kaptanı Sabri Sarıoğlu, “Bugün çok güzel atmosfer önünde iyi bir takıma mücadele ettik. Duran BİR top ve kontratak sonrasında 2-0 geriye düştük. Moralimiz bozuldu. Devre arısında iyi oynarsak sonuca gidebileceğimizi konuştuk. Çıktık ikinci yarı Galatasaray’a yakışır oynadık ve 5-2 kazandık. Finale kaldık mutluyuz. Arkadaşlarımı kutluyorum” dedi. Veysel Sarı ise, Maça iyi başladık. Ama 2-0 geriye düştük. Devre arasında maçı kazanıp turu geçeceğimiz için söz birliğine vardık. Kenetlendik ve iyi oynayıp finale yükseldik şeklinde konuştu.

HB-Mİ (CE/SSA)