UĞUR DEMİRKIRDI - MUSTAFA AKIN - ERZİNCAN /

Erzincan'da düzenlenen Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası dün son buldu. Şampiyonaya 5 numaralı seri başı olarak katılan dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner, final müsabakalarının ardından Doğan Haber Ajansı'na () açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye bilardoyu sevdiren milli bilardocu, dünya ve Avrupa şampiyonu , büyük usta ve duayen olan Semih Saygıner, "Alttan yeni jenerasyon, dünya şampiyonu olacak isimler geliyor" dedi.

Saygıner, ''Sporcu tarafından bakarsanız performansımı istediğim gibi sahaya aktaramamam beni yoruyor ama bir taraftan bu 8 senelik aradan sonra tekrar sahalara dönmek beni de çok mutlu etti. Zaten başında söylemiştim 2 yıllık bir sürece ihtiyacım var tekrar forma girmek için. Çünkü çok maç eksiğim vardı. Yavaş yavaş toparlıyorum. Penaltılarda kaybettim. Yarı final maçlarından bir tanesi de penaltılarda kaybetti, finalde de penaltılar oldu. Denk maçlar oldu. Benim için heyecanlı bir turnuvaydı, yavaş yavaş toparlandığımı da hissediyorum. Federasyon tarafından bakarsak benim sporcu kimliğimle federasyon tarafına bakarsan bu aşamalar beni çok mutlu ediyor çünkü oyuncular anlamında bizi dünyada ve Türkiye'de en iyi şekilde temsil eden oyuncular anlamında hem de bu işin profesyonel tarafında çok ciddi ilerlemeler var. Bu gün Türkiye'de herhangi bir spor karşılaşmasının yarı finaller ve final maçını canlı vermek o kadar kolay bir şey değil. Medyanın ilgisini çekmek o kadar kolay bir şey değil. Dolayısıyla iyi bir çalışma yapıyoruz hep birlikte. Ben de yeni yönetim geldiğinde Sayın Başkan Ersan Ercan'ın bu işe yönetimi ile el attığında oturduk konuştuk, çok uzun bir ara vermem rağmen ben de Türkiye şampiyonalarına dönmeyi uygun gördüm. Çünkü benim de o ya da böyle taşın altına elimi sokmam gerekiyordu, bende taşın altına elimi soktum'' ifadelerini kullandı.

''BU YÖNETİMDEN EVVELKİ 10 YILLIK YÖNETİM FEDERASYONA VE BİLARDONUN ALGISINA CİDDİ YARALAR ALDIRDI''

Türkiye'de bilardonun potansiyeli çok yüksek bir spor dalı olduğunu ifade eden Saygıner, ''Son bu yönetimden evvelki 10 yıllık yönetim ciddi yara aldırdı bence federasyona ve bilardonun algısına. Şimdi onu değiştirmeye çalışıyoruz tekrar onun için böyle bir cümle kurdum. Taşın altına ben de elimi soktum diye. Çünkü bir çok insanın bilardo oynamasına sebep olmuş biriyim. Gençlerin bu işten ciddi anlamda ekmeğini kazanabileceği profesyonelleşme yapısının kurulması lazım. Her sporda öyle olması lazım. Siz sporu yakından takip eden bir ajanssınız. Çalışmalarımız o yönde. Arda arkadaşımız Avrupa Şampiyonu olduğunda ben oradaydım. Berkay arkadaşımız da olduğunda ben oradaydım. Çünkü Büyükler Avrupa Şampiyonası da vardı, izledim. Tabii ki çok mutlu oldum.Benim açtığım yoldan diyeceğim burada artık bunu diyebileceğimi düşünüyorum. Bayrağı taşıyanlar olacak, olmalıdır. Ama sporcu tarafından bakıldığına ben de devam ediyorum, hırslanıyorum, toparlanıp eski günlerime dönmek istiyorum. Fakat gördüğüm tabloyla da çok mutluyum'' şeklinde konuştu.

ARDA GÜNGÖR'' HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK''

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda gençler kategorisi final mücadelesinde rakibi Alperen Ertan'ı 25-17 mağlup eden Arda Güngör şampiyonluğa ulaştı.

17 yaşında Avrupa şampiyonu olan milli bilardocu Arda Güngör maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''Gururluyum sevinçliyim. 3 hafta önce Almanya'nın Brandenburg kentinde gerçekleşen U17 kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmuştum. Bugün burada yine şampiyon oldum 21 yaş altında. Gurur ve sevinç verici'' ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki hedefinin Dünya Şampiyonluğu olduğunu kaydeden Arda Güngör, ''Eylül ayında dünya şampiyonası var Güney Kore'de, İnşallah hedefim dünya şampiyonu olmak'' dedi.