FENERBAHÇE İLE GALATASARAY'I KARŞI KARŞIYA GETİREN OLAYDA SON NOKTAYI SAVCILIK KOYDU:

"OBRADOVİÇ'E TÜKÜRÜLDÜ"

* Galatasaray ile Fenerbahçe Basketbol takımları arasında 29 Mayıs 2016 tarihinde oynanan maçta, Fenerbahçe takımının başantrenörü Zeljko Obradoviç'in yüzüne gelen sıvının ne olduğuna ilişkin tartışmaya savcılık son noktayı koydu.

* Savcılık, mağdur Zeljko Obradoviç'in yüzüne tükürülme fiilinin gerçekleştiğini belirtti, şüpheli taraftar Oğuz Beltek hakkında dava açtı.

* Şüpheli Oğuz Beltek'in, 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çaptırılması istendi.

* Mayıs ayında çıkan olayların ardından Fenerbahçe Kulübü Zeljko Obradoviç'in sarı kırmızılı taraftarın tükürüğüne maruz kaldığını öne sürmüştü, sarı-kırmızılı kulüp de Sırp çalıştırıcıya tükürülmediğini ayran sıçradığı iddia etmişti.

Serpil KIRKESER / İstanbul

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Basketbol takımları arasında oynanan maçta Fenerbahçe Takımı'nın başantrenörü Zeljko Obradoviç'e tükürdüğü gerekçesiyle taraftar Oğuz Beltek (31) hakkında "Hakaret içeren tezahürat" suçundan dava açıldı.

OBRADOVİÇ'İN SURATINA SIVI GELDİ

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Basketbol takımları arasında 29 Mayıs 2016 günü Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan maçta olaylar çıktı ve Fenerbahçe Takımı'nın Başantrenörü Zeljko Obradoviç'in yüzüne bir sıvı geldi. Fenerbahçe Kulübü, Zeljko Obradoviç'in sarı kırmızılı taraftarın tükürüğüne maruz kaldığını öne sürerken, sarı -kırmızılı kulüp de Sırp çalıştırıcıya tükürülmediğini, ayran sıçradığı iddia etti.

KULÜBÜN AVUKATI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün avukatı, Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı başantrenörü mağdur Zeljko Obradoviç'in yüzüne tükürüldüğünün, kulüp görevlileri mağdurlar FB TV Çalışanı Aslı Duru ve Fenerbahçe Spor Kulübü Halkla İlişkiler Sorumlusu Defne Patır'a fiziki saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI BAŞLATTI

Soruşturma başlatan savcılık hazırladığı iddianamede şüpheli Oğuz Beltek'in Galatatasaray - Fenerbahçe Basketbol takımları arasında Abdi İpekçi Arena Spor Salonunda oynanan müsabaka esnasında tükürerek hakaret içeren tezahürat yapması nedeniyle gözaltına alındığını belirtti.

Şüpheli Oğuz Beltek hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18/3 maddesi gereğince spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbirinin uygulanmaya başlandığı kaydedildi. Şüpheli Oğuz Beltek'in eyleminin 6222 Sayılı Kanunun 14/1 maddelerinde yazılı adli para cezasını gerektiren ve ön ödemeye bağlı suçlardan olduğu ifade edilen iddianamede, şüpheliye yapılan tebliğata rağmen para cezasını süresinde ödemediğinin anlaşıldığı ifade edildi.

ŞÜPHELİNİN YARGILANMASI İSTENDİ

İddianamede, şüpheli Oğuz Beltek'in "Hakaret içeren tezahürat" (tükürmek) suçundan 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çaptırılması istendi. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti, şüpheli Oğuz Beltek'in önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

TAKİPSİZLİK KARARI

Savcılık soruşturma kapsamında bir de takipsizlik kararı verdi. Mağdur Obradoviç'in yüzüne tükürülme fiilinin şüphelilerden Oğuz Beltek tarafından gerçekleştirildiğine dair kanıt elde edildiği ifade edilen takipsizlik kararında Oğuz Beltek'in diğer mağdurlar Aslı Duru ve Defne Patıra'ya fiziki saldırıda bulunduğuna dair soyut iddia ve şikayet haricinde herhangi bir kanıt elde edilmediği ve darp raporlarının da soruşturma dosyasında bulunmadığı belirtildi.

"HAKARET" VE "BASİT YARALAMA" ŞİKAYETE BAĞLI SUÇ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Obradoviç'e yönelik "Hakaret" ve diğer mağdurlar Aslı Duru ve Defne Patır'a yönelik "Basit yaralama" suçunlarının soruşturması ve kovuşturmasının şikayete tabi olduğu belirtilen takipsizlik kararında, mağdurlar tarafından usülune uygun olarak yapılmış bir şikayetin bulunmadığı, Fenerbahçe Spor Kulübü vekilinin mağdurlar adına iddia ve şikayet olunan suçlardan dolayı şikayette bulunma yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

"KOVUŞTURMANIN KOŞULU GERÇEKLEŞMEDİ"

Bu nedenle Oğuz Beltek yönünden "Hakaret içeren tezahürat" suçu haricinde "Hakaret" ve "Yaralama" suçları açısında soruşturma ve kovuşturma koşulunun gerçekleşmediğinin altı çizildi.