SAMSUNSPOR Başkanı Emin Kar, kulübün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılardan kurtulmak için arayışa girdi. Başkan Kar, en büyük sıkıntılarının eskiden kalan futbolcu borçları olduğunu söyledi.
Samsunspor Başkanı Emin Kar, çeşitli temaslarda bulunmak ve Samsun Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği 'Samsun Tanıtım Günleri'ne katılmak için Ankara'ya gitti. Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile de görüşecek olan Başkan Emin Kar, kulübün içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılarla alakalı bilgi verecek. Eski futbolcu borçlarının sırayla geldiğini belirten Başkan Emin Kar, "Şimdi ilk olarak bu ayın 26’sında Ben Ofusu ve Phiri’nin ödemesini yapmamız gerekiyor. Ardından Gekas’ın ve Bahia’nın borçları gelecek. Bu durum böyle sürecek. Şuanda Ankara’dayım. Gerekli temasları gerçekleştirip bu sıkıntıları aşmaya çalışacağız" dedi.
Takımın son durumu hakkında da konuşan Başkan Emin Kar, "Geçen hafta kötü oynadığımız maçta Alanyaspor’a yenildik. Ama daha henüz sezonun başındayız. Yeni kurulan bir ekibiz. Oyuncularımız birbirlerini yeni yeni tanıyor. Sisteminden hocasına her şey yeni. Şuan için karamsar bir tablo çizmek doğru değil. Önümüzde cumartesi günü oynayacağımız Boluspor maçı var. Zorlu bir rakip. Ama taraftarımızın da desteğiyle rakibimizi mağlup edip ligdeki ilk galibiyetimizi almak istiyoruz" dedi.
Sakat oyuncuların da hızla iyileştiğini ifade eden Başkan Kar şöyle devam etti:
"Adiloviç, Recep Niyaz ve Canberk Aydın’ın bu hafta Boluspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer alacağını düşünüyorum. Ancak bu oyuncuları oynatıp oynatmamak hocamızın takdirinde olacak. Sakat futbolcularımızın da takıma katılması ile birlikte daha alternatifli, güçlü bir ekip olacağız."

FOTOĞRAFLI