Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, () - UEFA Şampiyonlar Ligi 5'inci hafta maçları bu akşam oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Anderlecht'e 2-0 mağlup oldu. Sarı kırmızılı takım, bu skor ile Avrupa'ya erken veda etmiş oldu. Galatasaray'ın, 5'inci maçlar sonucu topladığı 1 puan ile grubu sonuncu olarak bitirmesi kesinleşti. Galatasaray'da sahaya kaptan çıkan Selçuk İnan, çift sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Anderlecht, Galatasaray galibiyeti ile yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

D Grubu diğer karşılaşmasında ise Arsenal, grupta lider bulunan Borussia Dortmund'u 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Gecenin diğer karşılaşmalarında ise A Grubu'nda Arda Turanlı Atletico Madrid, evinde Olympiakos'u 4-0 yendi ve 5'inci maçlar sonucu grubundan çıkmayı garantiledi. A Grubu diğer karşılaşmasında Juventus, deplasmanda Malmö'yü 2-0 yendi ve gruptan çıkma yolunda büyük avantaj elde etti.

LIVERPOOL'A SON DAKİKA ŞOKU

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu maçında Liverpool, uzun süre önde götürdüğü karşılaşmada Polonya ekibi Ludogorets Razgrad ile 88. dakikada yediği gol ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. B Grubu'nu lider olarak bitirmesi kesinleşen Real Madrid ise deplasmanda Basel'i Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun tek golü ile 1-0 yendi.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçlarında alınan sonuçlar şu şekilde:

A GRUBU

Malmö-Juventus:0-2

Atletico Madrid-Olympiakos:4-0

B GRUBU

Basel-Real Madrid;0-1

Ludogorets-Liverpool:2-2

C GRUBU

Zenit-Benfica:1-0

Bayer Leverkusen-Monaco:0-1

D GRUBU

Arsenal-Borussia Dortmund:2-0

Anderlecht-Galatasaray:2-0