MONACO, ()-

UEFA'nın 1 numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi yarın TSİ 19.00'da Monaco'da yapılacak.

Son şampiyon Real Madrid'in 1. torbaran yer alacağı kura çekiminde ayrıca Avrupa'nın 7 top ligi olan İspanya, Almanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Fransa ve Rusya şampiyonları da bu torbada yer alacak. Buna göre 1. torbada yer alacak takımlar Barcelona, Bayern Münih, Leicester City, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain ve CSKA Moskova şeklinde.

UEFA kalan torbaları ise takımların kulüp katsayılarıyla belirliyor. Buna göre 2. torbada yer alması beklenen 8 takımda belli. Şampiyonlar Ligi play off turu'nda Roma'yı eleyen Porto ile ilk maçta deplasmanda Steaua Bucarest'i 5-0 yenen ve bir futbol mucizesi gerçekleşmezse Manchester City takımlarıda 2. torbada yer alacak. Kesinleşen 2. torba takımları ise şu şekilde; Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Sevilla, Napoli, Bayer Leverkusen, Porto ve Manchester City.

3. torbada ise Dinamo Kiev, Lyon, PSV ,Sporting Lizbon ,Basel ve Tottenham, Club Brugge takımları yer alacak. Son torbada ise temsilcimiz Beşiktaş'ın olması kesin ve bu durum da değişmeyecek.

7 sezon sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılma hakkı kazanan Beşiktaş'ı yarın yapılacak olan kura çekiminde ise yönetici Umut Güner ve Beşiktaş İdari direktörü Ali Naibi temsil edecek. Başkan Fikret Orman'ın da Avrupa'da transfer görüşmelerinde olmasından dolayı kura çekimine gitme olasılığının bulunduğu öğrenildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TORBALARI KESİNLEŞEN TAKIMLAR

1. Torba:

Real Madrid, Barcelona (İspanya), Leicester City (İngiltere), Bayern Münih (Almanya), Juventus (İtalya), Benfica (Portekiz), Paris Saint-Germain (Fransa), CSKA Moskva (Rusya). (İlk Torba ülkelerinde şampiyon olan takımlardan oluşuyor)

2. Torba:

Atletico Madrid (İspanya), Borussia Dortmund (Almanya), Arsenal (İngiltere), Sevilla (İspanya), Napoli (İtalya), Bayer Leverkusen (Almanya), Porto (Portekiz, play off'tan geldi), Manchester City (Turu geçerse)

3. Torba:

Basel (İsviçre), Dinamo Kiev (Ukrayna), Lyon (Fransa), PSV Eindhoven (Hollanda), Sporting Lizbon (Portekiz), Tottenham (İngiltere), Club Brugge (Belçika)

4. Torba:

Beşiktaş (Türkiye), Monaco (Fransa, play off'tan geldi), Legia Varşova (Polonya, Play off'tan geldi), Ludogorets Razgrad (Play off'tan geldi),Celtic (Play off'tan geldi)

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP MAÇ GÜNLERİ

1. Hafta: 13 - 14 Eylül

2. Hafta: 27 - 28 Eylül

3. Hafta: 18 - 19 Ekim

4. Hafta: 1 - 2 Kasım

5. Hafta: 22 - 23 Kasım

6. Hafta: 6 - 7 Aralık

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE DİĞER GRUP KURA GÜNLERİ:

Son 16 turu: 12 Aralık 2016

Çeyrek Final kuraları: 17 Mart 2017

Yarı final kuraları: 21 Nisan 2017

3 Haziran'daki final karşılaşması ise Galler'in başkenti Cardiff'te oynanacak.