11. Uluslararası İstanbul Satranç Festivali, İstanbul Fuar Merkezinde 30 Ağustos Perşembe günü 367 sporcunun katılımıyla başlayan  11. Uluslararası İstanbul Satranç Festivali bugün oynanan 9.tur maçlarıyla sona erdi.


FIDE Satranç Ustası ve Uluslararası Satranç Antrenörü Doğan Reyhan 11.Uluslararası İstanbul Satranç Festivali'nin Şampiyonu oldu. 

30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada 34 farklı ülke sporcusu mücadele etti.

Turnuvada  dokuzuncu tur kıran kırana geçti. GM Levon Babujian – GM Gevorg Harutjunyan maçı erken berabere ile noktalandıktan sonra tüm gözler ikinci masada oynanan FM Dogan Reyhan – Zurab Javakhadze maçına çevrildi.




Oyun ortasında bir piyon kazanan FM Dogan Reyhan oyunun sonuna kadar üstünlüğünü arttırarak sürdürerek maçı lehine sonuçlandırdı. 

17 GM ve IM ünvanlı sporcunun yarıştığı festivalde şampiyonluğu 9 maçta 8 puan kazanan FM Doğan Reyhan elde etti.

 Turnuvada ikinci GM Levon Babujian, üçüncü IM Davit Maghalashvili oldu.

B Kategorisinde ise birinciliği Gürcü sporcu Alexandre Ebralidze 8,5 puan ile kazandı. İkinciliği Murat Evrensel Bilgin ve üçüncülüğü Ali Bülent Özveren 7,5 puanla kazandılar.




FM olan Doğan Reyhan ihtiyaç duyduğu ELO puanına da, turnuvada gösterdiği performansla ulaşmış oldu. Böylelikle IM (International Master) unvanı için gerekli koşulları sağlamış oldu.



Aydınses olarak Doğan Reyhan'ı  hem  11.Uluslararası İstanbul Satranç Festivali'nde elde etmiş olduğu şampiyonluğundan hem de ünvanından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.