Orhan SENCER/İSTANBUL, () - TÜRKİYE'nin tek uluslararası dağ bisikleti takımı Salcano Alanya'nın Belçikalı sporcusu Fabrice Mels, Fransa'nın kayak merkezlerinden Meribel'de koşulan UCI Dağ Bisikleti Dünya Kupası'nın XCE Eliminator kategorisinin son ayağını kazanarak, topladığı puanlarla Dünya Kupası lider forması ile sezonu şampiyon tamamladı.

Norveç'te yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi büyük moral kazanan Fabrice Mels, Dünya Şampiyonası'nın en iddialı sporcusu olduğunu gösterdi.. Mels, kendisine destek olan başta ailesi, antrenörü, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Salcano Alanya'nın yöneticilerine ve özellikle Türkiye'nin bisiklet markası Salcano'ya teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Salcano'nun özelikle yarıştığım bisikletin kadrosu sert koşullarda beni yalnız bırakmadı ve benim için özel olarak hazırlanmış vites kombinasyonu başarımda büyük rol oynadı. Salcano ile yarışmak, kazanmak benim için çok büyük bir keyif ve lider formamı Salcano ailesine armağan ediyorum. 2 Eylül'de Norveç'te koşulacak Dünya Şampiyonası'nı kazanmak için de elimden geleni yapacağım."

Salcano Alanya takımının başkanı Mehmet Zafer Peker, bu sevinci yaşattığı için öncelikle Fabrice'e teşekkür ederken, "Desteklerinden dolayı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Dünya Bisiklet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Emin Müftüoğlu'na, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e ve takımın sponsoru Salcano Bisiklet'e teşekkür ederim" dedi.

Fabrice Mels'e ödülünü veren Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı ve Dünya Bisiklet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Emin Müftüoğlu ise, "UCI Dağ Bisikleti Komisyon Başkanı da olarak, yaşadığım şehir Alanya ve ülkemin bir takımının sporcusunun bu başarıyı elde etmesi beni çok mutlu etti. Salcano Alanya'nın sporcusuna ödül vermek de benim için güzel bir duygu oldu" ifadesini kullandı.

Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül de, başarısından dolayı Fabrice Mels'i kutlayarak, "Fabrice, Salcano ailesinin gururu olan bir sporcu. Fransa'da gerçekleşen Dünya Kupası'nda gösterdiği başarı bizi hem mutlu etti, hem de gururlandırdı. Ayrıca aynı başarıyı 2 Eylül'de Norveç'te koşulacak Dünya Kupası'nda da göstereceğine olan inancım çok yüksek. 2015 yılında kuruluşunun 40. yılını kutlayacak olan Salcano ailesi için bu başarı büyük bir hediye oldu. Salcano ailesinin iki temel hedefi vardır, biri şampiyonların tercihi olmak, diğeri dünyaya açılmak. Sponsoru olduğumuz sporcumuz Fabrice'in bu başarısı bizi hedeflerimize taşıyan önemli bir adım niteliğindedir. Öte yandan Salcano olarak Türkiye'ye bu gururu yaşatmaktan dolayı da mutluluk duyuyoruz. Türk bisiklet sektörünün ve sporunun gelişimine katkı sağlamaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

SALCANO ALANYA, TÜRKİYE'NİN TEK ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLETİ TAKIMI

Salcano Alanya, Türkiye'nin Dünya Bisiklet Birliği'ne (UCİ) kayıtlı tek dağ bisikleti takımı. Salcano Alanya, bir taraftan Fabrice Mels ve Jovan Crnogoroac gibi Dünya Kupası'nda kürsülerde boy gösteren sporcuları varken, diğer taraftan Türkiye'nin en ciddi altyapı çalışması yapan takımı olarak öne çıkıyor. Salcano Alanya, Arnavutköy'de koşulan Salcano Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası'nda 2 kategoride Türkiye şampiyonluğu ve takım olarak da Türkiye 2'nciliğini elde etti.