ESKİŞEHİRSPOR teknik direktörü Ertuğrul Sağlam oynayacakları Balıkesirspor ile Sivasspor maçlarını kazanarak sıkıntılı günleri geride bırakmak istediklerini söyledi.
Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, geçen hafta büyük umutlarla gittikleri Mersin İdmanyu deplasmanından talihsiz ve ağır bir yenilgi aldıklarını söyledi. Ligde bekledikleri puanın altında kaldıklarını, kulüp olarak da ekonomik yönden rahat olmadıklarını ifade eden Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Basit hatalar yapmasak, hakem hatalarını çok fazla yaşamasak bugün çok farklı bir yerde olurduk. Futbol ilginç olduğu kadar da güzel bir oyun. Ligde puan olarak geri kalınca Eskişehirspor'a gönül verenlerin üzülmesine sebebiyet verdik. Bu konuda eleştirilerde olacaktır. Bunları kabul ediyoruz. Ülke olarak bir şeyi kültür haline getirdik. Kaostan beslenen bir yapımız var. Bir yerde işler iyi gittiği zaman birçok kişi o işten rahatsız olur. İşlerin kötü gitmesi, orada bir kaos olması, kargaşa olması birçok insanı da mutlu eder ve buradan beslenmesini sağlar. Maalesef böyle bir kültür edinmişiz kendimize. Bu işten beslenenler ve bu işi kendilerine geçim kapısı yapmış olanlarda hemen ortaya çıkarlar. Gün şu anda onların günü gibi gözüküyor. Kaybettiğimizden çok daha fazlasını kazanacak güçteyiz. Herkes der ki işler kötü gittiği zaman mazeretler ortaya çıkar. Çok açık bir gerçek var. Kulübümüzün durumu ortada. Ekonomik anlamda çok rahat bir kulüp değiliz. Bir Anadolu kulübü olarak geçmişte yapılan yanlışların, hataların şu dönemde sıkıntısını çekiyoruz. Bir yandan da geleceğini planlamaya çalışıyoruz. Ben çok meraklı değilim yaz boyunca bonservissiz oyuncu aramaya maliyeti düşük oyuncu bulmaya. Transferin son gününde en iyi oyuncuyu vermek zorunda kalmayı ben çok istemiyorum. Bu ekonomi ile bu yılı geçirmek zorundayız."
Pazartesi günü kendi sahalarında Balıkesirspor'la, Cuma günü de deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacaklarını belirten Ertuğrul Sağlam "Bu maçları kazanıp en azından bulunduğumuz yerden yukarılara çıkarak şu sıkıntılı süreci geçeceğiz. Balıkesirspor maçında taraftarımızın da yanımızda olmasını istiyorum. 2,3,4 bin hiç fark etmez. Bin kişi gelsin ama desteklemeye gelsin" dedi.

FOTOĞRAFLI