Süleyman EKİN/ANTALYA, () - RUSYA Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, "Türkiye A Milli Takımı'nda çok aktif oyuncular vardı. Bizi geriyorlardı. Sıkı mücadele ediyorlardı" dedi.
Rusya Teknik Direktörü Stanislav Cherchesov, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Hem kendilerinin hem de rakiplerinin yenilenmiş bir kadroyla sahaya çıktığını belirten Stanislav Cherchesov, "Dolayısıyla her şeyi istediğimiz gibi yapamadık. Ama oldu bir şeyler. Memnunum" dedi. 
Bir gazetecinin, üç defans oyuncusu ile oyunu kurduklarını hatırlatması üzerine Cherchesov, "Bence hiç fena olmadı. Biz defansta blok sistemi kullandık. Oyuncu değişikliği yaptıktan sonra da aynı taktiği uyguladık" diye yanıt verdi.
Sahadaki atmosferi de değerlendiren Stanislav Cherchesov, dostluğun sahada olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Ancak, bir dostluk maçı olmasına rağmen kendilerinin sahada rahat olmadıklarına vurgu yapan tecrübeli teknik adam, sahada gergin bir mücadele verdiklerini ve dolayısıyla ciddi bir maç oynadıklarını ifade etti.
Stanislav Cherchesov, hakemin ikinci yarıda verdiği bir karardan memnun olmadığını da belirtti.
Euro 2016'dan sonra ilk maçına çıktığının hatırlatılması yönündeki bir soruya Stanislav Cherchesov, "Ben şu an iyi mi kötü mü demiyorum. Euro 2016 geride kaldı ve önümüze bakıyoruz. Dolayısıyla bu maç için konuşabilirim. Evet, bir takımın eline özellikle gol pozisyonlarında 5- 6 defa böyle bir fırsat gelmez. Bence o goller atılmalıydı" dedi.
Stanislav Cherchesov, Türk gazetecinin hava sıcaklığının planlarını etkileyip etkilemediği yönündeki soruya ise, "Tabii ki sistemi ona göre kurduk. Nereye gittiğimizi, havanın durumunu biliyorduk. Çok farklı bir şeyle karşılaşmadık. Futbol yazın oynanır. Dolayısıyla sıcakta da iyi oyun çıkarmak maharettir" diye yanıt verdi.
Türk takımından performansını beğendiği bir futbolcunun olup olmadığı yönündeki soruya ise Stanislav Cherchesov, "Ben memnuniyetle kendi oyuncularımdan bahsederim ve konuşurum. Türk takımının oyuncuları ile ilgili Fatih Terim'in konuşması daha uygun. Ama tabii oyunda çok aktif oyuncular vardı. Bizi geriyorlardı. Sıkı mücadele ediyorlardı" dedi.
Stanislav Cherchesov, toplantının sonunda maçta gol almalarının kendisini daha da memnun edebileceğini sözlerine ekledi.