TOKYO, () - TÜRKİYE A Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix'si finallerindeki üçüncü maçında son Dünya ve Avrupa şampiyonu Rusya'ya 3-2 mağlup oldu. Hakemlerin Türkiye aleyhine verdiği kararlar büyük tepki topladı.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden Dünya Grand Prix'si finallerinin üçüncü gününde Türkiye, ilk iki seti 25-22 ve 26-24'lik sonuçlarla kaybetti. 3. seti 25-13, 4. seti de 27-25 alan Filenin Sultanları, durumu 2-2'ye getirdi ve maçı tie break setine taşımayı başardı.

Çekişmeli geçen tie break setinde Rusya 21-10 öndeyken çok tartışmalı bir pozisyon yaşandı. Gözde'nin hücumunda hakem çizgiye basıldığı gerekçesiyle hata verdi ve Türkiye'den itiraz geldi. Hakem önce kararını değiştirmek istemedi, ardından değiştirdi. Bu kez Ruslar itiraz etti, pozisyon izlendiğinde bilgisayar önce "hata yok" dedi. Ancak tartışmalar sürdü ve bilgisayar bir süre sonra bu kez de Gözde'nin çizgiye bastığını açıkladı. Yaklaşık 5 dakika duran oyun Ruslar'ın 13-10 üstünlüğüyle yeniden başladı. Rusya, yaklaşık 30 dakika süren tie break setini 15-12, maçı da 3-2 kazandı.