ROYAL Halı Gaziantep Koçu Juri Zdovc, kazanma şanslarının olduğu maçı kendilerinden daha iyi olan rakiplerine kaybettiklerini söyledi. Banvit Koçu Dimitris Mitiodis ise galibiyeti hak ettiklerini belirterek, "Takım olarak oynarsak başarabileceğimizi kanıtladık" dedi.
Royal Halı Gaziantep'in, Banvit'e 58-60 yenildiği Beko Basketbol Ligi mücadelesinin ardından konuşan Juri Zdovc, rakibin fizik üstünlüğü karşısında sorun yaşadıklarını belirterek, "Rakip oyuncuları ve kendi oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi bir maç yaptık. İlk ve ekinci devre bazı sorunlar yaşadılar ama dahi iyi oynadılar. Daha agresif oynadılar ve bizimde onların fiziksel üstünlüğüne karşı bazı problemlerimiz oldu. Sanırım biraz şanssızlık vardı. Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor tabi kolay olmayacak. Bu ligdeki birinci takımla beraber oynayabileceğimizi kanıtladık. Kazanamadık, fakat kazanmak için şansımız vardı. Genel olarak oyundan memnundum" dedi.
MİTİODİS: İLGİNÇ BİR MAÇ OLDU
Konuk takım koçu Dimitris Mitiodis ise devre arasında oyuncularıyla konuştuğunu ve ikinci yarıda bütün oyuncuların katkı sağladığı bir takım olarak oynadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Gaziantep gibi son zamanlarda iyi bir momentum yakalamış takıma karşı deplasmanda ciddi gayretler gösterdiğimizi düşünüyorum. İlginç bir maç oldu, iki takımın da az sayı attığı ve iyi savunma yaptığı bir maçtı. İki fotoğraf var burada. Birisi ilk devre çok fazla savunma ribuandı verdik, savunmada o kadar iyi değildik, devre arasında bunu konuştuk. İkinci yarıda isi bu işi iyi başardığımızı özellikle kendi potamızı çok iyi koruduğumuzu düşünüyorum. Şunu kanıtlamış olduk; takım olarak oynarsak herkes katkı sağlarsa bazı şeyleri başarabiliyoruz."