Esma ÇAKIR/ROMA, () AS Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia, yaklaşık iki ay önce renklerine kattıkları Salih Uçan'ın çok yetenekli bir oyuncu olduğunu ve gelecek sezonlarda da bu takımda kalmasını istediğini söyledi.

İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A ekiplerinden AS Roma'nın Temmuz ayı başında, satın alma opsiyonlu olarak 2 yıllığına Fenerbahçe'den kiraladığı Salih Uçan, Rudi Garcia'nın beğenisini kazandı. Fransız teknik adam, Cumartesi günü kendi sahalarında Fiorentina karşısında sezonun ilk maçına çıkmalarından önce basın toplantısı düzenledi. ABD ve Avusturya'daki hazırlık kamplarına da götürdüğü Uçan hakkındaki yorumu sorulan Garcia, "Salih çok yetenekli bir oyuncu. Henüz çok genç ve hala öğrenecek çok şeyi var. Hep çok meraklı" ifadelerini kullandı.

20 yaşındaki orta saha oyuncusunun ilk yapması gereken şeyin, İtalyancayı öğrenmek olduğunun altını çizen Garcia, "Artık söylenenleri anlaması için bir tercümana ihtiyaç duymamalı" dedi.

"SALİH, GELECEK SEZONLARDA DA BİZİMLE KALACAK"

Uçan'ın büyük şampiyonlarla birlikte oynadığına dikkat çeken 50 yaşındaki teknik direktör, Uçan'ın takımın yeni sezonunda önemli aktörlerden biri olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Sadece bu sezonda değil, gelecek sezonlarda da Roma'mızın orta sahasında önemli bir oyuncu olması için elimizden geleni yapmayı düşünüyor ve bunu gerçekten istiyoruz" diye yanıt verdi.

"SALİH GİBİ GENÇLERİ BAŞKA TAKIMLARA GÖNDERMEK İSTEMİYORUM"

Garcia, Salih Uçan, Michele Somma ve Leandro Paredes gibi oyuncuları Roma'da mı tutmak yoksa deneyim kazanmak için başka bir takıma mı göndermek istediğine ilişkin soruya ise, "Ben tüm bu gençleri elimde tutmak istiyorum, çünkü bizde deneyim kazanmaları, kendilerini bizimle geliştirmeleri onlar için iyi olacaktır" diye karşılık verdi.

Bu arada, takım arkadaşları ve hocasıyla daha rahat iletişim kurmak için Salih Uçan'ın İtalyanca derslerine başladığı öğrenildi. Uçan halihazırda bir tercüman aracılığıyla iletişim kurabiliyor.

PRANDELLİ'YE GÖNDERME

Galatasaray'ın yeni hocası Cesare Prandelli yönetimindeki İtalya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndan hemen elenmesine ilişkin yorumu da istenen Garcia, "Buna açıklık getirmesi gereken ben değil, diğerleridir. İtalyan futbolu bu kadar kara değil, ancak ben sadece Roma ile ilgilenmek zorundayım. Ligin yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de favori olmak için çalışacağız" dedi.

Garcia, Bayern Münih'e transfer olan yetenekli stoper Mehdi Benatia'nın yokluğunda takımın zayıflayıp zayıflamayacağını ise, "Benimle kalan birçok şampiyon var. Totti, De Rossi, Castan, De Sanctis, Maicon ve Strootman ve diğer tüm oyuncularım. Biz elimizden geleni yapacağız. Juventus hala en büyük rakibimiz, ama umarım sadece bu iki takım değil, diğerleri de rekabete katılır. Bu gerçekten güzel olur" sözleriyle açıkladı.

Her takım gibi kendilerinin de bazı sorunları olduğunu dile getiren Garcia, "Biz yeni sezona hazırız" dedi.